Enten det er for å pirre nysgjerrigheten, utfordre deg selv, eller unngå de mest folksomme stedene – her er eventyrdestinasjonene for deg som vil oppleve noe nytt på ski – enten i utlandet eller her hjemme i Norge.

Balestrand

Du skal ikke langt fra Sogndal, før du finner helt ukjente fjellområder for de fleste av oss. Rett utenfor fjorden finner du fjell i verdensklasse, med fjordutsikt, metervis med snø og knapt en skikjører i sikte.

Vatnahalsen 

Øverst i Flåmsdalen, mellom fjell og fjord og med spektakulær natur på alle kanter, ligger Vatnahalsen. En helt unik og snøsikker destinasjon, som bare kan nås med tog. Det setter sitt særpreg. Her finner du store fjellsider med formasjoner som gir en eller annen form for god skikjøring – uansett vær.

Her finner du Vatnahalsen Høyfjellshotell, med ski in og ski out. Bruk toget som skiheis, og spenn på deg skiene på perrongen. Bestig et fjell, kjør ned på andre siden og inn på perrongen igjen.

 

Topptur på vestlandet, med ski og tog fra fjord til fjell.
Bruk toget som skiheis, og opplev norsk topptur på sitt mest unike.

Helgelandskysten

Du trenger faktisk ikke reise til Lofoten og gå i kø på fjellet, for å oppleve eksotiske skiopplevelser i nord. Både Bodø og Helgelandskysten byr på ufattelige mengder med fjell, og er et ganske ukjent stykke ski-Norge. Ikke bare får du fantastiske skifjell, spektakulær utsikt, hav og fiskevær, men du kan også kose seg med snøen helt for deg selv.

 

Skikjøring i Nord-Norge. Bodø og Helgeland gir deg unike toppturer i urørt natur.
Bodø og Helgeland byr på eventyrlige naturopplevelser – fra spisse fjell og fiskevær lang kysten, til isbreer og Nord-Norges høyeste fjell.

Tinderuta

Vil du ha urørt snø og best mulig skikjøring? Da bør du legge turen til den vestlige delen av Jotunheimen. Her får du alpine fjell, historiske turisthytter og nydelig skikjøring. Her ligger 2000-meterstopper og de beste alpine skifjellene landet har by på som perler på en snor.

Skitur i Jotunheimen.
Tinderuta går i den vestlige delen av Jotunheimen. Her får du Norges flotteste fjell på rekke og rad.

Josten rundt

I randsona av Jostedalsbreen, går en monstertur på 12 dager. En vanvittig flott rute som du bør gå fra midten av april til midten av mai. Gå den i to etapper; Josten vest, fra Sogndal til Stryn, og Josten øst, fra Stryn, via Jostedalen tilbake til Sogndal.

Jølstravatnet rundt

Dette er den perfekte turen for deg som er nybegynner. Et fantastisk fint, men snilt terreng, og med gode muligheter til å tilpasse ruta underveis. Turen starter i Vassenden i Jølster, og går på østsiden av vatnet i to dager. Du kan bygge på med opp til tre fjell hver dag, men hvis du bare vil ta ett eller to, går du ned igjen til veien. Der mange andre turer krever at du går fra a til b, kan du enkelt avbryte denne. Dessuten er du alltid i nærheten av veien, noe som gjør at logistikken på turen er veldig enkel.

Tyrkia

Alle sydenelskende nordmenns favorittland. Men visste du at dette virkelig er en godt skjult skiperle? Her får du både sol og pudder i nordsidene, i tillegg til masse snø. Du kan gå på ski 1000-2000 meter over havet, og faren for å møte andre folk er ekstremt liten. Et fantastisk område for topptur!


Georgia

I Svaneti finner vi fjellkjeden Kaukasus, et fantastisk fjellområde som byr på toppturer mellom 2000 og 4000 meter over havet. Georgia gir deg en helt unik kombinasjon av skikjøring i puddersnø av verdensklasse, sol og et dagslys vi slett ikke har i Norge på vinterstid.