Tinderuta

Den ultimate skituren blant Norges flotteste fjell!

Om Turen

Perlerader med 2000-meterstopper og de beste alpine skifjellene Norge har å by på – et er vanskelig å slå denne kombinasjonen av nydelig skikjøring, alpine fjell og historiske turisthytter! Lagt til den vestlige delen av Jotunheimen, er dette turen for deg som har mest fokus på best mulig skikjøring og urørt snø.

Datoer 2025:

20. april – 25. april

 • NIVÅ
  Krevende
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 6 personer
 • VARIGHET
  6 dager
 • Pris
  20500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i 5 dager
 • Overnatting i 5 døgn
 • Frokost, nistepakke og middag
 • Transport fra Turtagrø til Tyin etter endt tur
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Turen starter med beltebil fra Tyin og inn til Fondsbu (dette bestilles individuelt). På Fondsbu nyter vi en herlig middag og går gjennom turplanen og lader opp til en nydelig tur blant ville fjell.

Dag 2:

Allerede første dag skal vi innom ikoniske fjell i Jotunheimen, spesielt Mjølkedalstinden (2137 moh.) som troner ovenfor Olavsbu, og er turmålet vårt for dagen. Underveis skal vi også innom Høgbrøthøgde (1821 moh.), og vi får en forsmak på hvorfor denne ruten passer best for de som er veldig glad i god skikjøring! Olavsbu er en selvbetjent hytte, så her avslutter vi dagen med å lage middag og lade opp batteriene til en ny dag.

Dag 3:

Neste etappe går fra Olavsbu til Leirvassbu, og her er det flere flotte alternativer underveis. Blant annet Skardalstinden (2373 moh.) og Midtre Høgvagltinden (2066 moh.) som begge byr på nydelig skikjøring. Framme på Leirvassbu finner vi hvilepulsen på den historiske turisthytte, som gir en perfekt ramme midtveis i turen.

Dag 4:

Etappen fra Leirvassbu til Krossbu gir oss en rekke flotte alpine skifjell å velge mellom. Hovedtoppen for turen er Storebjørn (2222 moh.), en topp som med rette klinger godt hos alle toppturentusiaster. Før siste nedkjøring til Krossbu plukker vi med oss så mye flott skikjøring som mulig, med Skeie (2118 moh.), Kalven (2034 moh.) og Sokse (2189 moh.) som naturlige alternativer på veien.

Dag 5:

De siste etappene på turen tar oss inn til ikoniske Sognefjellet og Hurrungane. Steindalsnosi (2029 moh.) og Fanaråkken (2068 moh.) er selvskrevne fjell på menyen! Vi avslutter dagen med å kjøre ski gjennom Helgedalen og ned til Turtagrø Hotel, som gir oss den perfekte siste overnatting i den norske tinderanglingens vugge.

Dag 6:

Hva passer vel bedre enn å avslutte tinderuta med en av Norges mest klassiske skitopper – Store Ringstind (2150 moh.)? Skituren kroner en fantastisk reise, og mens vi sklir ut ighen Ringsdalen til Turtagrø kan vi se tilbake på et virkelig eventyr i den norske tindeheimen! Vel nede på Turtagrø får vi transport tilbake til Tyin, der turen avsluttes.

Vi tar forbehold om endringer i dagsplanene etter aktuelt vær, skiføre, skredfare og gruppens kapasitet.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Krevende

Denne turen krever at du er i god fysisk form og at du er komfortabel med, og kan beherske bratt skikjøring på varierende føre. Vi går mellom 1300 og 1800 høydemeter og distanser rundt 20 km hver dag, og bærer med oss alt vi trenger til turen i dagstursekken.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur, men alle deltakere på våre toppturer må som et minimum ha grunnleggende skredutstyr. Dvs. skredsøker, søkestang, og spade. Denne turen krever også stegjern og isøks. Øvrig pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Vetle Dirdal

Nortind Skivegleder (under kvalifisering) og NMIG-sertifisert sykkelguide

Vetle en 29 år gammel Sandnesgauk, som har i de siste 9 årene vært bosatt i Sogndal. Dette av den enkle grunn at Sogn har flest dager med best snø og fantastisk fin stisykling. Han har erfaring fra alpint og Norgescupen i frikjøring, samt lang fartstid i snødekte fjell både i innland og utland. Han har i de siste 6 årene jobbet som guide i Norge, og ved siden av jobben som skiguide er han snøskredobservatør for snøskredvarslingen.

Tilbake til startsida
20500 NOK