Når du velger en tur med oss velger du også erfarne, dyktige og dedikerte guider som lever for å skape og dele gode opplevelser i fjellet. Her kan du bli litt bedre kjent med de som skal ta dere med på tur!

Audun Lutnæs

NMIG-sertifisert sykkelguide og daglig leder Urørt

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt til godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området. Han var også med og starte opp Livestockfestivalen i Alvdal og har vært primus motor for sykkelsatsningen til festivalen. Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller på eksotiske destinasjoner som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Hans Gunleiksrud

NMIG-sertifisert sykkelguide

Hans ble umiddelbart bitt av terrengsykkelbasillen da han ble introdusert til det «nye sykkel konseptet» i 1986 – hvor turen gikk på den legendariske stien Slickrock trail i Moab, Utah. Siden dette har ulike former for terrengsykling vært en tiltagende større del av både fritid og jobb på ulike kontinent gjennom årene. Skikjøring har alltid dominert livet til Hans, hvor han er merittert internasjonalt som utøver, trener, arrangør, politiker og bransjemann – men nå har syklingen tatt over gleden som nr. 1 glede og aktivitet. Hans har guidet venner og kjente i flere tiår rundt om i verden både på ski og sykkel, hvor hans store favoritt er Rocky Mountains områdene fra grensa til Mexico og hele veien inn i Canada. Etter noen tiår i utlendighet har røttene blitt plantet i Oppdal, hvor sykkelentusiasmen også har bragt han til Alvdal for guiding og nye eventyr.

Tonje Sameien

NMIG-sertifisert sykkelguide

32 år gammel nordlending bosatt i Oslo. Har syklet siden 2013 men ble ikke bitt av basillen før jeg flyttet til Oslo i 2016. Startet på en guideutdanning litt spontant i 2019 og så meg aldri tilbake. Nå jobber jeg som kursholder for Norske Instruktører og Guider, i tillegg til litt diverse kurs og guiding på si. En hobby jeg elsker å ha (for ja, også jeg har en supervanlig 8-16 jobb). Jeg vil nok beskrive meg som en leken syklist og forsøker hele tiden å lete etter muligheter på stien – noe jeg brenner for å videreføre. Det er gøy å sykle rett frem, men det er jo så mange andre muligheter også!

Severin Poppe Midteide

Sykkelguide og instruktør

Severin, 25 år fra Bærum. Han er tidligere utforsyklist med flere Norges Cup-titler og topprangert i Norge. Etter at Severin la opp som utforsyklist, sykler han for det meste enduro, og han foretrekker enduro/stisykling siden dette er den beste måten å være sammen med mennesker som liker det samme som deg, sykling. Spenning, utfordringer, naturopplevelser, og samhold – for Severin blir det ikke bedre enn det. Å ha med seg grupper på tur er alltid moro, synes Severin, som mener at sykling i skogen med grove sykler er enklere enn mange tror. Severin synes det alltid er gøy å se noen prøve grov sykkel for første gang. Etter bare noen timer på sykkelen er teknikken blitt mye bedre, vi har fått kontroll på sykkelen, og behersker hopp, røtter og terreng. Denne læringen er kult å ta del i.

Sigurd Felde

Nortind-sertifisert tindevegleder

Sigurd er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet i Svaneti siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Gørnland og Cerro Fitzroy i Patagonia.

Vetle Dirdal

Nortind Skivegleder (under kvalifisering) og NMIG-sertifisert sykkelguide

Vetle en 29 år gammel Sandnesgauk, som har i de siste 9 årene vært bosatt i Sogndal. Dette av den enkle grunn at Sogn har flest dager med best snø og fantastisk fin stisykling. Han har erfaring fra alpint og Norgescupen i frikjøring, samt lang fartstid i snødekte fjell både i innland og utland. Han har i de siste 6 årene jobbet som guide i Norge, og ved siden av jobben som skiguide er han snøskredobservatør for snøskredvarslingen.

Ilia Berulava

IFMGA sertifisert tindevegleder

Iilia er Georgias eneste IFMGA-sertifiserte guide, og er ansvarlig for opptreningen av georgiske tindevegledere. Han er lommekjent i den georgiske fjellheimen, og er en av pådriverne for utviklingen av fjellføring i Georgia. Han har også en lang merittliste innen klatring, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i Kaukasus. Ilias favorittområde i Georgia er Svaneti, og har guidet for Urørt ski- og sykkeleventyr siden 2017.

Emil Carlson

Teknikk-instruktør

Emil har syklet terreng siden 1992, og har fortsatt den samme brennende entusiasmen for smale stier og store naturopplevelser. Han er tidligere utforsyklist med et par NM-titler i bagasjen, og trives aller best når terrenget bikker nedover, men enten det er snakk om en 8 timers fjelltur, eller lek på pumptracken er sjansen er god for at du vil finne mannen med et smil om munnen. Emil har lang erfaring med å holde teknikkurs for så vel erfarne terrengsyklister som nybegynnere. Som tidligere konkurransesyklist, og nå psykolog i sitt daglige virke er han særlig opptatt av hvordan man kan finne, og holde på gleden i syklingen, uansett hvilket ambisjonsnivå man måtte ha.

Portrett Julia Foto Kjetil Høye Sviland TIMBR AS

Julia Hamre

NMIG-sertifisert sykkelguide Værfast AS

Født og oppvokst i Sverige, men har bodd i Norge siden 2004. Var mest opptatt av langrenn og snowboard i yngre dager men oppdaget sti og utforsykling i 2008. Mest hektet på utfor til å begynne med men nå har stiturene blitt så artige at utforsykkelen har blitt solgt. Liker fortsatt best når det triller nedover men har forstått at det finnes en sjarm med bortover og oppover også. Engasjert i Ringebu sykkelgruppe, SykkelVIKU i Ringebu og generelt for å få flere til å oppdage hvor artig det er med stisykling.

Portrett Kjell Arne Foto Kjetil Høye Sviland TIMBR AS

Kjell Arne Høyeseveen

NMIG-sertifisert sykkelguide Værfast AS

Har du vært innom verkstedet på G-sport Ringebu så er sjansen stor for at du har fått en kaffe og slått av en prat med Kjell Arne. Alltid hjelpsom, tålmodig og hyggelig. Han er også en av ildsjelene bak Ringebu Sykkelgruppe og er kanskje den med flest dugnadstimer på Ringebupumpen. Møter du han på tur i skogen så kan du regne med at traildog Nookta ikke ligger langt bak. Han har drevet med sykling fra og til siden tidlig 90-tallet og startet med stisykling i 2007. Har syklet utfor i mange år også, men nå er uforsykkelen solgt og det er stiturer i skogen og på fjellet som frister mest.

Portrett Hans Foto Kjetil Høye Sviland TIMBR AS

Hans Anton Torgersen

NMIG-sertifisert sykkelguide Værfast AS

Ringebugutt med mange mil i skog og mark – på jakt, fisketurer, brett og nå også sykkel. Hans er nå en av de mest ivrige i sykkelmiljøet i Ringebu og stifinner av rang. Han er flink med folk og en stødig type å ha med på tur. Hvis du er det minste interessert i fluefiske så er Hans den riktige personen å snakke om dette med og det finnes mange fine fiskevann på fjellet – kanskje får du et godt tips eller to langs vegen. Hans er daglig leder på Værfast Ringebu og den som har fått til det meste av grunneieravtaler der hvor Værfastgjengen guider.

Portrett Astrid Foto Kjetil Høye Sviland TIMBR AS

Astrid Husom Torgersen

NMIG-sertifisert sykkelguide Værfast AS

Jenta fra Lom som flyttet til Ringebu og fant ut (etter mange år i bygda) at sykling jammen var skikkelig artig det også! Hun har alltid vært på farta, på ski og i seinere år også på brett i tillegg til trening med tunge cattle bells og løpning i kupert terreng i Venabygda. Nå har hun funnet flyten på stisykkel og kan ikke helt forstå at det gikk an å ha det artig i fjellet uten. Vilje av stål og godt humør gjør at denne dame er finfin å ha med seg på tur. Jeger er hun også så dette er en dame du kan stole på kan sitt fjell!