Nordland på langs med toppturski

Bli med på topptur til en av Norges urørte eventyrdestinasjoner!

Om Turen

Nordland på langs er en syvdagers tur som kombinerer eventyrlige naturopplevelser – fra spisse fjell og fiskevær langs kysten, til isbreer og Nord Norges høyeste fjell Oksskolten. Underveis besøker vi den unike Rabothytta på Okstindbreen, utforsker bylivet i Bodø, overnatter på fiskeværet Arnøy og nyter en lang og avslappende frokost på Hurtigruta på vei mellom skifjellene.

Datoer:
På bestilling

Priser:
6 personer – 26900 per person
5 personer – 27900 per person
4 personer – 28900 per person

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  5 - 8 personer
 • VARIGHET
  7 dager
 • Pris
  Fra 26900 NOK
 • Prisen inkluderer:
 • IFMGA-sertifisert guide i seks dager
 • 6 netter overnatting
 • Båtbilletter underveis og frokost på Hurtigruta
 • Bagasjetransport
 • Alle måltider
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Oppmøte Bodø og gjennomgang av turen med panoramautsikt over byen, Lofotveggen og storhavet fra skybaren på Scandic Havet.

Dag 2:

Etter frokost drar vi ut til noen av de mer sentrumsnære skiområdene i Bodø. Her har vi en rekke valgmuligheter som tilbyr nydelig og havnær skikjøring. Vi avslutter dagen med byliv og middag i Bodø.

Dag 3:

I dag legger vi turen til de ikoniske Bodø-fjella Børvasstindan. Vi sikter oss inn på Per Kalsa Tind som er en fantastisk skitopp med spektakulær utsikt. Etter endt tur tar vi ferge ut til fiskeværet Arnøyene hvor vi nyter middag på Arnøy Brygge med storhavet som nærmeste nabo.

Dag 4:

Vi fortsetter ferden nedover Helgelandskysten til fjellet Skjeggen. Skjeggen ligger spektakulært til helt ytterst mot fjorden og havet, med fabelaktig skikjøring i flere himmelretninger og en av de flotteste utsiktene i området. Etter endt tur reiser vi videre til Glomfjord hvor vi overnatter hos Meløy Adventure.

Dag 5:

I Glomfjord er vi perfekt plassert for toppturer, med et rikt utvalg av flotte topper og turer å velge mellom. Vi velger de beste alternativene ut i fra rådende vær og forhold. Vi returnerer til Glomfjord etter endt tur og overnatting hos Meløy Adventure.

Dag 6:

Tidlig morgen kjører vi ut til Ørnes der vi hopper på Hurtigruten på vei sørover til Nesna. Der nyter vi en avslappende frokost med noe av Norges flotteste utsikt på vei nedover langs kysten. Vel fremme i Nesna får vi biltransport inn til startpunktet for turen inn til Okstindbreen. Målet for turen er Rabothytta, kanskje en av Norges mest kjente turisthytter, der vi innlosjerer oss og rekker en tur opp til breen med nedkjøring i solnedgang før middag.

Dag 7:

På den siste dagen for turen sikter vi oss inn på Nord Norges høyeste fjell, Oksskolten. Når vi har nådd toppen vender vi skia nedover for en lang og fin nedkjøring tilbake til utgangspunktet for turen, og transport til Mo i Rana som blir endepunktet for en minnerik uke.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels Dette er turen for deg som har erfaring med dagsturer på topptur. Du er en kompetent skikjører som kan håndtere alle forhold, inkludert pudder opptil 20 cm, vindpakket snø og skogskjøring. Du har god fartskontroll under off-pistekjøring og kan også ta korte hoppsvinger ved behov. Du har grunnleggende kunnskaper om topptur, gå-teknikker og utstyr. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1000 høydemeter hver dag, og minimum 300 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 6-8 timer i forholdsvis rolig tempo, med flere pauser.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur, men alle deltakere på våre toppturer må som et minimum ha grunnleggende skredutstyr. Dvs. skredsøker, søkestang, og spade. Øvrig pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Sigurd Felde
Sigurd er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet for Urørt i Georgia siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Grønland og Cerro Fitzroy i Patagonia.

Tilbake til startsida
Fra 26900 NOK