Topptur i de pontiske alper

Bli med til pudderparadiset Kackar i Tyrkia!

Om Turen

Parallelt med Svartehavet ligger de pontiske alper. En ukjent pudder-destinasjon i Tyrkia som byr på helt unike opplevelser. Losjert på gjestehus i seterlandsbyen Olgunjar, bor vi midt i mekkaet og har ski-in og ski-out til et fantastisk skiterreng. Turen arrangeres med norsk tindevegleder.

Datoer 2025:
7. februar – 16. februar

Priser 2025:
24 900

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 4 personer.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 8 personer
 • VARIGHET
  9 dager
 • Pris
  24900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • 7 skidager
 • Norsk tindevegleder/IFMGA-sertifisert guide
 • All overnatting
 • Alle måltider fra lokale råvarer
 • All transport internt i Tyrkia
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Avreise fra Norge

Dag 2:

Ankomst Rize/Trabzon og transport til hotellet for avslapning etter flyturen. De fleste flyene ankommer tidlig på morgenen, så vi sover noen timer før vi setter kursen opp mot de pontiske alper og gjestehuset vårt i Olgunjar som blir basen vår den neste uka.

Dag 3 – 7:

Skikjøring i pudderparadiset Kackar-fjella! Vi velger de beste turene og toppene etter rådende forhold, og det som tilbyr best mulig skikjøring hver dag. I området rundt Olgunjar har vi et unikt utvalg av topper opp til 4000 meter som gir oss nydelig skikjøring hver eneste dag. Overnattingen blir på det sjarmerende gjestehuset Kackar Pansiyon der vi får servert herlige hjemmelagde måltider, og lader batteriene til stillheten i fjellet!

Dag 8:

Den siste dagen i Olgunjar blir det en full skidag før vi setter oss i bilen og får transport tilbake til Rize/Trabzon. Avskjedsmiddag ved Svartehavet og overnatting på hotell.

Dag 9:

Transport fra hotellet til flyplassen, og avreise til Norge.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels Dette er turen for deg som har erfaring med dagsturer på topptur. Du er en kompetent skikjører som kan håndtere alle forhold, inkludert pudder opptil 20 cm, vindpakket snø og skogskjøring. Du har god fartskontroll under off-pistekjøring og kan også ta korte hoppsvinger ved behov. Du har grunnleggende kunnskaper om topptur, gå-teknikker og utstyr. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1000 høydemeter hver dag, og minimum 300 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 6-8 timer i forholdsvis rolig tempo, med flere pauser.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur, men alle deltakere på våre toppturer må som et minimum ha grunnleggende skredutstyr. Dvs. skredsøker, søkestang, og spade. Øvrig pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Sigurd Felde
Sigurd er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet for Urørt i Georgia siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Grønland og Cerro Fitzroy i Patagonia.

Tilbake til startsida
24900 NOK