Topptur i de pontiske alper

Bli med til pudderparadiset Kackar i Tyrkia!

Om Turen

Parallelt med Svartehavet ligger de pontiske alper. En ukjent pudder-destinasjon i Tyrkia som byr på helt unike opplevelser. Losjert på gjestehus i seterlandsbyen Olgunjar, bor vi midt i mekkaet og har ski-in og ski-out til et fantastisk skiterreng. Turen arrangeres med norsk tindevegleder.

Datoer 2024:
26. januar til 3. februar
2. februar til 10. februar

Priser 2024:
22 900

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 8 personer
 • VARIGHET
  9 dager
 • Pris
  22900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • 7 skidager
 • Norsk tindevegleder/IFMGA-sertifisert guide
 • All overnatting
 • Alle måltider fra lokale råvarer
 • All transport internt i Tyrkia
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Avreise fra Norge

Dag 2:

Ankomst Rize/Trabzon og transport til hotellet for avslapning etter flyturen. De fleste flyene ankommer tidlig på morgenen, så vi sover noen timer før vi setter kursen opp mot de pontiske alper og gjestehuset vårt i Olgunjar som blir basen vår den neste uka.

Dag 3 – 7:

Skikjøring i pudderparadiset Kackar-fjella! Vi velger de beste turene og toppene etter rådende forhold, og det som tilbyr best mulig skikjøring hver dag. I området rundt Olgunjar har vi et unikt utvalg av topper opp til 4000 meter som gir oss nydelig skikjøring hver eneste dag.

Dag 8:

Den siste dagen i Olgunjar blir det en full skidag før vi setter oss i bilen og får transport tilbake til Rize/Trabzon. Avskjedsmiddag ved Svartehavet og overnatting på hotell.

Dag 9:

Transport fra hotellet til flyplassen, og avreise til Norge.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Enkel Dette er turen for deg som er ganske ny til topptur. Du har kjørt en del ski tidligere, og har erfaring fra både anlegg og off-pistekjøring. Du ønsker å lære mer om topptur, teknikker, utstyr og terreng i trygge omgivelser med fokus på skiglede. Du må være i forholdsvis god fysisk form og ha forholdsvis god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 700 høydemeter hver dag, og minimum 200 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 4-5 timer i rolig tempo, med flere pauser.

Middels Dette er turen for deg som har erfaring med dagsturer på topptur. Du er en kompetent skikjører som kan håndtere alle forhold, inkludert pudder opptil 20 cm, vindpakket snø og skogskjøring. Du har god fartskontroll under off-pistekjøring og kan også ta korte hoppsvinger ved behov. Du har grunnleggende kunnskaper om topptur, gå-teknikker og utstyr. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1000 høydemeter hver dag, og minimum 300 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 6-8 timer i forholdsvis rolig tempo, med flere pauser.

Krevende Dette er turen for deg som har flere års erfaring med toppturer, og kan håndtere forholdsvis bratt terreng både på vei opp og ned.  Du er en god skikjører som håndterer det aller meste av terreng og forhold. Du har gode topptur-kunnskaper og har god fartskontroll i dyp pudder, hardpakket snø, bløt slush og tett skogskjøring. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1500 høydemeter hver dag, og minimum 400 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 8-10 timer i forholdsvis jevnt tempo, med flere pauser.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur, men alle deltakere på våre toppturer må som et minimum ha grunnleggende skredutstyr. Dvs. skredsøker, søkestang, og spade. Øvrig pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Sigurd Felde Guide topptur   Sigurd er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet i Svaneti siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Grønland og Cerro Fitzroy i Patagonia.

Ilia Berulava Guide topptur Iilia er Georgias eneste IFMGA-sertifiserte guide, og er ansvarlig for opptreningen av georgiske tindevegledere. Han er lommekjent i den georgiske fjellheimen, og er en av pådriverne for utviklingen av fjellføring i Georgia. Han har også en lang merittliste innen klatring, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i Kaukasus. Ilias favorittområde i Georgia er Svaneti, og har guidet for Urørt ski- og sykkeleventyr siden 2017.

Vær og vind

Svaneti ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Dette betyr blant annet at man har 10 timer med dagslys allerede i januar. Et luksusgode for nordboere! Det betyr også at det er store temperaturvariasjoner gjennom døgnet. Det kan være ned mot 25 minusgrader på natta og plussgrader i sola på samme døgnet. Dalførene i Svaneti ligger godt beskyttet for vind. Derfor vil snøen ofte være uberørt av vind, med unntak av på rygger og eksponerte fjellformasjoner. Området ligger også høyt oppe i fjellene, så vi starter turen mellom 1600 og 2100 mh og går opp mot 3500 moh på det høyeste. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær, og at man planlegger ut i fra norske vintertemperaturer. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
22900 NOK