Topptur i Svaneti

Bli med norsk tindevegleder på topptur på Europas tak, i eventyrlandet Svaneti!

Om Turen

I det sagnomsuste Kaukasus finner du Svaneti, en region innhyllet i fantastiske fjellområder helt nordvest i Georgia. Med oldtidskirker, svanetiske tårn, og tradisjonelle svanetiske landsbyer som ramme, tilbyr vi en unik tur til et av Europas mest eksotiske pudderparadis! Vi losjeres både på familiedrevne hotell, gjestehus og hos private familier, og over alt møter man den verdenskjente georgiske gjestfriheten. Turene går både fra landsby til landsby med bagasjetransport rundt, og med base i forskjellige landsbyer. Blant annet besøker vi Ushguli, den høyeste permanente bosettingen i Europa, som også er et UNESCO verdensarvsted. Våre tindevegledere og IFMGA-guider har over 10 års erfaring fra Svaneti som gjør at vi kan tilby den beste skikjøringen Svaneti har å by på.

Datoer 2025:
24. januar – 2. februar
31. januar – 9. februar (reservert)

Priser 2025:
30900,- per person

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 5 personer.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 8 personer
 • VARIGHET
  10 dager
 • Pris
  30900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • 7 skidager i Svaneti
 • Norsk tindevegleder/IFMGA-sertifisert guide
 • All overnatting
 • Alle måltider fra lokale råvarer i Svaneti
 • All transport internt i Georgia
 • Tradisjonell svansk festaften med folkemusikk
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Avreise fra Norge

Dag 2:

Ankomst i Tbilisi og transport til hotellet for avslapning etter flyturen. De fleste flyene ankommer tidlig på morgenen, så på formiddagen tar vi en sightseeing i den fantastiske gamlebyen. Her vil det også være muligheter for litt praktiske gjøremål før tur. På ettermiddagen kjører vi til Kutaisi hvor vi overnatter og  gjør oss klar til avreise til fjellene.

Dag 3:

Tidlig på morgenen får vi transport til Svaneti, hvor vi får med oss en skitur på vei til vår overnatting i Mestia, regionhovedstaden i Svaneti. Etter middag blir det Svanetisk festaften med lokal svansk mat, vin og folkemusikk på kvelden. En unik og stemningsfull opplevelse!

Dag 4:

På morgenen får vi transport til landsbyen Ushguli som er den høyest beliggende permanente bosettingen i Svaneti. Ushguli er et UNESCO verdensarvested, og tilbyr fantastisk skikjøring i områdene rundt Mt. Shkhara, Georgias høyeste fjell. Vi avslutter dagen med å kjøre ski gjennom landsbygatene tilbake til gjestehuset. Overnatting i Ushguli.

Dag 5:

Vi har en ny skidag i Ushguli og sikter oss inn på en av de sagnomsuste toppturene i nærheten av Shkhara. Etter endt tur får vi transport tilbake til Mestia der vi losjeres på samme hotell som første dag i Svaneti.

Dag 6:

Målet for denne dagen er Laila-passet som ligger på grensen mellom øvre og nedre Svaneti. Dette er en fantastisk topptur, med utsikt og skikjøring som mangler sidestykke. Etter endt tur får vi transport tilbake til Mestia.

Dag 7:

Etter frokost reiser vi til den idylliske landsbyen Etseri, hvor vi skal bo hos en av våre private vertsfamilier. En genuin Svaneti-opplevelse! Området rundt Etseri er spekket av valgmuligheter for skikjøring av beste klasse, og gir en rekke muligheter for både høyfjell og skogskjøring. Vi avslutter dagen med slalom mellom kyr og griser i landsbygatene og nok en nydelig middag hos vår vertsfamilie.

Dag 8:

Denne dagen går vi fra landsby til landsby, med start i Etseri og avslutter i Becho i nabodalføret. I løpet av turen vil vi innta ca 1200 høydemeter, med utsikt til Laila, Ushba og den abkhasiske delen av Kaukasus. Vi avslutter dagen med skikjøring ned til det familiedrevne Grand Hotel Usbha i Becho, og møter hotelleieren Jan Richard Bærug fra Norge!

Dag 9:

Den siste dagen i Svaneti blir det topptur fra Becho opp til Gol-passet. Dette er en av mest naturskjønnte turene i Svaneti, ved foten av Mt. Ushba, og tilbyr fabelaktig skikjøring på vei ned. Transport til Tbilisi på ettermiddagen, og overnatting i Tbilisi på kvelden.

Dag 10:

Transport fra hotellet til flyplassen, og avreise fra Tbilisi.

Hovedguide på turen er Sigurd Felde.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Svaneti

På Europas tak, kun noen få mil sør for Elbrus, finner du Svaneti. En region innhyllet i fantastiske fjellområder helt nordvest i Georgia. Med oldtidskirker, svanetiske tårn, og tradisjonelle svanetiske landsbyer som ramme, tilbyr Svaneti en helt unik opplevelse for eventyrlystne skikjørere. Jevne lavtrykk over regionen gjør dette til Europas mest eksotiske pudderparadis! Svaneti ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Dette betyr blant annet at man har 10 timer med dagslys allerede i januar. Et luksusgode for nordboere! Det betyr også at det er store temperaturvariasjoner gjennom døgnet. Det kan være ned mot 25 minusgrader på natta og plussgrader i sola på samme døgnet. Dalførene i Svaneti ligger godt beskyttet for vind. Derfor vil snøen ofte være uberørt av vind, med unntak av på rygger og eksponerte fjellformasjoner. Området ligger også høyt oppe i fjellene, så vi starter turen mellom 1600 og 2100 mh og går opp mot 3500 moh på det høyeste. Svaneti har to små skianlegg, Hatsvali og Tetnuldi. I 2018 hadde vi med magasinet AMUSE på en fantastisk tur i Svaneti. Les mer om den turen her. 

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels Dette er turen for deg som har erfaring med dagsturer på topptur. Du er en kompetent skikjører som kan håndtere alle forhold, inkludert pudder opptil 20 cm, vindpakket snø og skogskjøring. Du har god fartskontroll under off-pistekjøring og kan også ta korte hoppsvinger ved behov. Du har grunnleggende kunnskaper om topptur, gå-teknikker og utstyr. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1000 høydemeter hver dag, og minimum 300 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 6-8 timer i forholdsvis rolig tempo, med flere pauser.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur, men alle deltakere på våre toppturer må som et minimum ha grunnleggende skredutstyr. Dvs. skredsøker, søkestang, og spade. Øvrig pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Sigurd Felde
Sigurd er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet for Urørt i Georgia siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Grønland og Cerro Fitzroy i Patagonia.

Ilia Berulava Guide topptur Iilia er Georgias eneste IFMGA-sertifiserte guide, og er ansvarlig for opptreningen av georgiske tindevegledere. Han er lommekjent i den georgiske fjellheimen, og er en av pådriverne for utviklingen av fjellføring i Georgia. Han har også en lang merittliste innen klatring, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i Kaukasus. Ilias favorittområde i Georgia er Svaneti, og har guidet for Urørt ski- og sykkeleventyr siden 2017.

Vær og vind

Svaneti ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Dette betyr blant annet at man har 10 timer med dagslys allerede i januar. Et luksusgode for nordboere! Det betyr også at det er store temperaturvariasjoner gjennom døgnet. Det kan være ned mot 25 minusgrader på natta og plussgrader i sola på samme døgnet. Dalførene i Svaneti ligger godt beskyttet for vind. Derfor vil snøen ofte være uberørt av vind, med unntak av på rygger og eksponerte fjellformasjoner. Området ligger også høyt oppe i fjellene, så vi starter turen mellom 1600 og 2100 mh og går opp mot 3500 moh på det høyeste. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær, og at man planlegger ut i fra norske vintertemperaturer. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
30900 NOK