Sykkel Alvdal - Dombås

Fra Rørosbanen til Dovrebanen 7 dager

Følg gamle seterveier i villreinens rike mellom Rørosbanen og Dovrebanen - det grønne alternativet langs de blå fjella!

Om Turen

Ta toget til Røros og ta fatt på en fantastisk tur fra Østerdalen til Gudbrandsdalen i noe av Norges flotteste sykkelterreng. Opplev Bergstaden, båttur med Fæmund 2 og de fantastiske fjellområdene mellom Femunden og Østerdalen. Til kvelds får du lokalmat og unike overnattinger. Sist men ikke minst avsluttes turen med sykkeltur gjennom en av Norges vakreste seterdaler – Grimsdalen! Turen går på grusveier, fjellveier og noen etapper med fast dekke.

 

 • NIVÅ
  Nybegynner
 • GRUPPESTØRRELSE
  6 - 10 personer
 • VARIGHET
  7 dager
 • Pris
  16900 NOK
 • Inkludert i pakketur:
 • Guide
 • Leiesykkel
 • Bagasjeveske
 • Alle overnattinger

 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • Bagasjetransport
 • Billetter til Fæmund 2
 • *Enkeltromstillegg vil kunne tilkomme på noen steder
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst til Røros. Her vil dere få utlevert sykler, utstyr og nødvendig materiell for turen og møter guiden som skal være med dere på tur. Overnatting på Røros Hotell.

Dag 2:

Etter frokost blir det tid til sightseeing i Røros. Dagens sykkeletappe går mot en av inngangsportene til mektige Femundsmarka. Etappen er forholdsvis flat med en total distanse på 30 km så man har god tid på komme fram til Langen gjestegård innen middagstid der det blir servert en tre-retters middag.

Dag 3:

Etter frokost ruller dere ned til anløpet for Fæmund 2 som tar dere med på en fantastisk dag på innlandshavet Femunden. Her kan dere velge mellom å hoppe av på Jonasvollen eller Buvika på vei til Elgå. Dagens sykkeletappe er også ca 30 km, men litt mer kupert fram til Johnsgård Turistsenter som ligger vakkert til rett ved Langsjøen hvor det blir overnatting og servering.

Dag 4:

Dette er en av de lengre etappene på turen med en distanse på ca 55 km. I løpet av denne dagen sykler dere gjennom det flotte dalføret Øversjødalen ned til Tolga langs idylliske fjellvann og sjøer. Vel framme på Tolga blir dere fraktet til Alvdal for en avslappende natt på Urørt lodge.

Dag 5:

Etter en solid frokost er det klart for første sykkeletappe. Denne dagen følger ruta ferdselsveiene etter gruvedriften, og turen går i nærheten av den gamle taubanen som gikk fra Folldal Gruver til Alvdal frem til 1969. Sykkelturen avsluttes med fantastisk nedoversykling ned til kveldens gårdsovernatting på ærverdige Kvebergøya Gård i Folldal. Lengde på etappen ca 30 km og 700 høydemeter stigning.

Dag 6:

Dagens etappe starter fra gårdstunet på Kvebergsøya gård og følger elva Grimse til Grimsdalen. Morgenfugler kan også rekke en fisketur i elva som har flotte forekomster av både ørret og harr. Med panorama-utsikt over Rondane sykler du inn i Grimsdalen hvor setrene ligger idyllisk til, spredt utover hele dalen. Turen følger i all hovedsak grusveier, med en liten kilometer skogsbilvei kort tid etter start. Lengde på etappen er ca 35 km og 400 høydemeter stigning. Dagen avsluttes med tre-retters middag på historiske Grimsdalshytta.

Dag 7:

Etter litt velfortjent avslapning og restitusjon på Grimsdalshytta er det klart for siste etappe gjennom idylliske Grimsdalen. Målet for dagen er Dombås i god tid for en avslappende retur hjem med Dovrebanen – med en minnerik tur i bagasjen. Lengde på etappen er ca 35 km og 300 høydemeter stigning.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Foto: Mountains of Norway/Tour de Dovre

Området

Sykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Syklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjell og skog. Fjellområdene er som skapt for sykling, med forholdsvis slakke fjell og vide daler. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre veier og forholdsvis lite myrområder. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste veiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt veinettverk i fjellområdene.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Nybegynner

Dette er turene for deg som kan sykle mellom 4 og 6 timer på grusvei hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Dagsetappene vil være mellom 25 og 45 km, avhengig av høydeprofil på etappene.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen har vi gjort det enkelt å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er oppmøtested Røros, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer, gårdsovernatting og DNT-hytter vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Guide

Mali Trøite Bekken
Friluftsglad oppdaling, bosatt i Dalholen øverst i Folldal. Utdannet vegleder i friluftsliv og har de siste 10åra jobbet mye av tida utendørs med guiding knyttet til ski, skred, bre og sykling. Er interessert i det meste friluftslivet har å by på, men har som regel beina godt planta på bakken!

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
16900 NOK