Teknikk-kurs med Emil Carlson – hopp og doseringer

Med Hafjells løyper som klasserom tar vi dere med på en helg tettpakket med sykling og instruksjon!

Om Turen

Emil har syklet terreng siden 1992, er 2 ganger norgesmester i utforsykling, og har bred erfaring som kursholder og teknikkinstruktør for nybegynnere så vel som viderekomne.
Dette kurset er ment for deg som allerede kjenner deg trygg på terrengsykkelen, men ønsker å utvikle ferdighetene dine, og bli bedre i bratt terreng med hopp, dropp og svinger.

Vi har derfor valgt å legge kurset til Hafjell, som med heis og et bredt utvalg av løyper legger til rette for mengdetrening og god progresjon gjennom helga.

Pris med overnatting og servering: 6900,-
Pris uten overnatting og servering: 5000,-

Datoer 2024:

TBD

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  5 - 7 personer
 • VARIGHET
  3 dager
 • Pris
  Fra 5000 NOK
 • Prisen inkluderer:
 • Kurs med Emil Carlson
 • Heiskort Hafjell Bike Park i to dager
 • To overnattinger
 • Frokost og niste lørdag og søndag
 • Middag fredag og lørdag
 • Program
 • Om området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Etter ankomst på fredag ettermiddag samler vi alle til en gjennomgang av planen for helgen. I sitt daglige virke er Emil psykolog, og han vil ta en liten introduksjon til ekstremsportens psykologi. Hva driver oss, og hva skjer når vi beveger oss utenfor komfortsona?

Dag 2:

Vi spiser frokost på hytta, og drar ut i bakken når gondolen begynner å gå. Det å ha basisteknikkene på plass, med god posisjon på sykkelen, og aktiv bruk av blikket blir bare enda viktigere når vi gir oss i kast med bratt terreng og større elementer, så vi starter dagen med en gjennomgang/ repetisjon på dette, samtidig som vi begynner å jobbe med doseringer. Utover dagen vil du videre få instruksjon på hvordan finne riktig fart og sats til hopp og dropp av ulik størrelse – alt tilpasset den enkeltes nivå.

Om kvelden legger vi opp til felles middag og «debrief» på hytta.

Dag 3:

Nøyaktig program for dag 3 bestemmer vi sammen etter dag 2. Sannsynligvis vil hver enkelt da ha noen utviklingsmål man ønsker å jobbe videre med.

Om området

Stisykling i Hafjell

Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling, med 19 løyper fra grønn til svart vanskelighetsgrad fordelt på til sammen 25 km. Løypene er tilpasset alle nivåer, fra nybegynner til drevne syklister.

I tillegg til downhillsykling har Hafjell fantastiske muligheter for sykling på Øyerfjellet og på deres nye Pumptrack.

Vil du se mer av hva Hafjell har å by på, sjekk ut videoen fra Stipatruljens besøk der.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er det mulighet for togkorrespondanse fra Oslo og Trondheim på Dovrebanen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Emil Carlson
Guide stisykling 

Emil har syklet terreng siden 1992, og har fortsatt den samme brennende entusiasmen for smale stier og store naturopplevelser. Han er tidligere utforsyklist med et par NM-titler i bagasjen, og trives aller best når terrenget bikker nedover, men enten det er snakk om en 8 timers fjelltur, eller lek på pumptracken er sjansen god for at du vil finne mannen med et smil om munnen.

Emil har lang erfaring med å holde teknikk-kurs for så vel erfarne terrengsyklister som nybegynnere. Som tidligere konkurransesyklist, og nå psykolog i sitt daglige virke er han særlig opptatt av hvordan man kan finne, og holde på gleden i syklingen, uansett hvilket ambisjonsnivå man måtte ha.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen.

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
Fra 5000 NOK