Ski and train langs Silkeveien

Bli med oss på et 10-dagers eventyr gjennom Tyrkia og Georgia!

Om Turen

Vi følger de gamle historiske handelsrutene langs Silkeveien på dette unike eventyret gjennom Georgia og Tyrkia. Vi starter med ski and train gjennom Tyrkia med toppturer i Kayseri og Erzurum før vi reiser til et helt unikt landsbyopphold i Kackar-fjellene. Fra badebyen Batumi ved Svartehavet tar vi toget til Tbilisi før vi avslutter med topptur i de sagnomsuste Kaukasus-fjellene.

NB! Denne turen er fortsatt under planlegging så vi tar i mot foreløpige påmeldinger. Det vil kunne forekomme noen endringer på program, innhold og pris innen endelig påmelding.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  6 - 10 personer
 • VARIGHET
  10 dager
 • Pris
  34900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Norsk tindevegleder og hjelpeguide i 10 dager
 • Lokale guider i Kackar og Gudauri
 • All mat og overnatting
 • Nattog med den unike Dogu ekspress gjennom Tyrkia
 • All transport fra ankomst i Tyrkia til hjemreise fra Tbilisi
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst til Kayseri, innsjekking på hotellet og klargjøring for tur.

Dag 2:

Etter frokost setter vi kursen mot dagens turmål, Mt Erciyes (3916 moh). Erciyes er en utdødd vulkan med masse spennende skiterreng, og kanskje spesielt kjent for sine fabelaktige renner. Fra toppen får vi en helt unik utsikt over hele Anatolia. Vulkanen tiltrekker seg også mye nedbør og tilbyr normalt svært gode snøforhold. Ved foten av fjellet ligger et skianlegg som er et av de mest populære skianleggene i Tyrkia. Etter endt tur blir det mulighet for avslapning på hotellet, og sightseeing i Kayseri. Rundt midnatt er det avreise med nattog til Erzurum, morgendagens destinasjon.

Dag 3:

Vi våkner opp til frokost med utsikt til det vakre landskapet i Anatolia, der vi krysser Tyrkia fra vest til øst på den verdenskjente Dogu Ekspressen. Togturen tar oss gjennom store deler av innlandet i Tyrkia, med dets rike kultur, natur og historie. Dagens mål er Erzurum som er Tyrkias høyest beliggende by, og blant Tyrkias viktigste skisteder. Underveis på turen blir det noen lengre stopp på utvalgte steder så man kan få en luftetur med spennende innhold. Et lite innblikk i denne fantastiske togturen får du her.

Dag 4:

Vi starter dagen med en topptur i fjellene rundt skiområdet i Palandöken. Her har vi et utall valgmuligheter avhengig av vær og føre. Palandöken er kjent som et av de mest snøsikre skistedene i Tyrkia, med herlig kaldpudder på de rette dagene. Etter endt topptur setter vi kursen mot Yaylalar i Kackar-fjellene. Et helt unikt fjellområde med små landsbyer høyt oppe i fjella.

Dag 5 + 6:

Disse dagene har vi hele dager i Kackar-fjella og avslutter dagene med å kjøre ski hele veien tilbake til landsbyen. Vel fremme i landsbyen blir det unik overnatting og servering hos våre vertsfamilier. Se noen smakebiter fra skikjøringen i Kackar her.

Dag 7:

Vi starter dagen tidlig og rekker en topptur før vi setter kursen mot Georgia og badebyen Batumi. Her rekker vi en liten sightseeing på stranpromenaden før vi setter oss på toget til Tbilisi, hovedstaden i Georgia. Her sjekker vi inn på hotellet og slapper av før en tidlig avreise dagen etter.

Dag 8:

Vi blir hentet forholdsvis tidlig om morran og transportert til Gudauri som er Georgias største skisted. I området rundt Gudauri kan vi velge mellom et utall fabelaktige toppturer. Overnatting i Gudauri. Her kan du se noen minner fra en av våre tidligere turer til Kaukasus.

Dag 9:

Etter en god natts søvn og en skikkelig frokost nyter vi siste dag med topptur i høyfjellet og panoramautsikt over Kaukasus. Vel nede igjen får vi skyss tilbake til Tbilisi, hvor det blir  festmiddag i den historiske gamlebyen som avslutning på turen, og mimring fra en uke med helt unike eventyr.

Dag 10:

Reisedag hjem til Norge.

Området

Georgia

På Europas tak, i det sagnomsuste Kaukasus, finner du Georgia. Et land innhyllet i fantastiske fjellområder! Med den unike naturen, kulturen og den georgiske gjestfriheten som ramme, tilbyr Georgia en helt spesiell opplevelse for eventyrlystne skikjørere. Jevne lavtrykk over regionen gjør dette til Europas mest eksotiske pudderparadis! Georgia ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Dette betyr blant annet at man har 10 timer med dagslys allerede i januar. Et luksusgode for nordboere! Det betyr også at det kan være store temperaturvariasjoner gjennom døgnet. Det kan være ned mot 25 minusgrader på natta og plussgrader i sola på samme døgnet.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad


Middels Dette er turen for deg som har erfaring med dagsturer på topptur. Du er en kompetent skikjører som kan håndtere alle forhold, inkludert pudder opptil 20 cm, vindpakket snø og skogskjøring. Du har god fartskontroll under off-pistekjøring og kan også ta korte hoppsvinger ved behov. Du har grunnleggende kunnskaper om topptur, gå-teknikker og utstyr. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1000 høydemeter hver dag, og minimum 300 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 6-8 timer i forholdsvis rolig tempo, med flere pauser.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur, men alle deltakere på våre toppturer må som et minimum ha grunnleggende skredutstyr. Dvs. skredsøker, søkestang, og spade. Øvrig pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Sigurd Felde
Guide topptur  
Sigurd er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet i Svaneti siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Grønland og Cerro Fitzroy i Patagonia.

Ilia Berulava
Guide topptur
Iilia er Georgias eneste IFMGA-sertifiserte guide, og er ansvarlig for opptreningen av georgiske tindevegledere. Han er lommekjent i den georgiske fjellheimen, og er en av pådriverne for utviklingen av fjellføring i Georgia. Han har også en lang merittliste innen klatring, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i Kaukasus. Ilia har mange års erfaring med guiding på Kazbek både sommer og vinter, og har guidet for Urørt ski- og sykkeleventyr siden 2017.

Vær og vind

Georgia og Tyrkia ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Dette betyr blant annet at man har 10 timer med dagslys allerede i januar. Et luksusgode for nordboere! Det betyr også at det er store temperaturvariasjoner gjennom døgnet. Det kan være ned mot 25 minusgrader på natta og plussgrader i sola på samme døgnet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær, og at man planlegger ut i fra norske vintertemperaturer. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
34900 NOK