Ski og tog langs Silkeveien

Bli med oss på et helt unikt eventyr - på ski langs den gamle Silkeveien!

Om Turen

Vi følger de gamle historiske handelsrutene langs Silkeveien på dette unike eventyret!

Vi har fordelt ruta over fire etapper hvor vi vil ha èn ny etappe hvert år, og i løpet av fire år skal vi kjøre ski i Tyrkia, Georgia, Aserbajdsjan, Iran, Usbekistan, Tadsjikistan, Kirgisistan, Kazakhstan og Kina. Hvis du er glad i eventyr så er dette uten tvil turen for deg!

Første etappe av turen er planlagt fra 1. mars til 11. mars i 2025 og vil gå gjennom Georgia og Tyrkia. Vi starter med ski og tog gjennom Tyrkia med fantastiske Dogu-ekspress som framkomstmiddel, og går toppturer på vulkaner i Kayseri før vi reiser til et helt unikt landsbyopphold der vi bor helt for oss selv, midt i Kackar-fjellene. Fra badebyen Batumi ved Svartehavet tar vi toget til Tbilisi før vi avslutter med topptur i de sagnomsuste Kaukasus-fjellene.

Turene er fortsatt under planlegging så vi tar i mot foreløpige påmeldinger. Det vil kunne forekomme noen endringer på program, innhold og pris innen endelig påmelding. Hver etappe har en planlagt varighet på 10 – 14 dager, og vil ha en estimert døgnpris på ca 4000 kr ekskl flybilletter. Alle detaljer vil bli delt før bindende påmelding på hver etappe.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  6 - 8 personer
 • VARIGHET
  11 dager
 • Pris
  45000 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Norsk tindevegleder og hjelpeguide i 11 dager
 • All mat og overnatting
 • Nattog med den unike Dogu ekspress gjennom Tyrkia
 • All transport fra ankomst i Tyrkia til hjemreise fra Tbilisi
 • Program
 • Etappene
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst til Kayseri, innsjekking på hotellet og klargjøring for tur.

Dag 2:

Etter frokost setter vi kursen mot dagens turmål, Mt Erciyes (3916 moh). Erciyes er en utdødd vulkan med masse spennende skiterreng, og kanskje spesielt kjent for sine fabelaktige renner. Fra toppen får vi en helt unik utsikt over hele Anatolia. Vulkanen tiltrekker seg også mye nedbør og tilbyr normalt svært gode snøforhold. Ved foten av fjellet ligger et skianlegg som er et av de mest populære skianleggene i Tyrkia. Etter endt tur blir det mulighet for avslapning på hotellet, og sightseeing i Kayseri. Rundt midnatt er det avreise med nattog til Erzurum, morgendagens destinasjon.

Dag 3:

Vi våkner opp til frokost med utsikt til det vakre landskapet i Anatolia, der vi krysser Tyrkia fra vest til øst på den verdenskjente Dogu Ekspressen. Togturen tar oss gjennom store deler av innlandet i Tyrkia, med dets rike kultur, natur og historie. Dagens mål er Erzurum som er Tyrkias høyest beliggende by. Underveis på turen blir det noen lengre stopp på utvalgte steder så man kan få en luftetur med spennende innhold. Et lite innblikk i denne fantastiske togturen får du her.
Vel fremme i Erzurum blir vi plukket opp og får transport til vårt skimekka i Olgunjar i Kackar-fjellene!

Dag 4 + 5:

Disse dagene har vi fulle skidager i Kackar-fjella og avslutter dagene med å kjøre ski hele veien tilbake til landsbyen. Vel fremme i landsbyen blir det unik overnatting og servering hos våre vertsfamilier. Se noen smakebiter fra skikjøringen i Kackar her.

Dag 6:

Vi starter dagen tidlig og rekker en topptur før vi setter kursen mot Georgia og badebyen Batumi. Med palmesus til kvelds, nyter vi en liten smakebit av Svartehavets magi før vi hopper i seng og gjør oss klar til tidlig avreise med tog til Tbilisi dagen etter.

Dag 7:

Vi tar et tidlig tog fra Batumi til Tbilisi, og ved ankomst i Tbilisi blir vi hentet og transportert til Kasbegi som er Georgias fjellsporthovedstad. I området på vei til Kasbegi kan vi velge mellom et utall fabelaktige toppturer, og vi plukker med oss en skitur på veien. Overnatting i Kasbegi. Her kan du se noen minner fra en av våre tidligere turer til Kaukasus.

Dag 8:

Etter en god natts søvn og en skikkelig frokost nyter vi en dag med topptur i høyfjellet rundt Kasbegi og panoramautsikt over Kaukasus. Vi ender tilbake i Kasbegi etter endt tur, og lader opp før vi skal opp i høyden på siste dag.

Dag 9:

Vi starter tidlig og får transport opp til treenighetskirken som ligger 2300 moh. Der spenner vi på skia og begynner oppstigningen på Kazbek, den østligste 5000 meterstoppen i Georgia. Vi skal imidlertid ikke til topps, men skal overnatte på unike Alti Hut på 3200 moh. Derifra har vi flere fantastiske turalternativer, før vi avslutter med en helt spesiell overnatting høyt til fjells!

Dag 10:

Etter frokost plukker vi med oss noen ekstra høydemeter og avslutter oppholdet i Kaukasus med nærmere 1500 høydemeter skikjøring tilbake til bilen. Vel nede igjen får vi skyss tilbake til Tbilisi, hvor det blir  festmiddag i den historiske gamlebyen som avslutning på turen, og mimring fra en uke med helt unike eventyr.

Dag 11:

Reisedag hjem til Norge.

Etappene

Etappe 1 – Georgia og Tyrkia

Se detaljer for denne turen under program

Etappe 2 – Aserbajdsjan og Iran

Dag 1
Ankomst Baku

Dag 2
Avreise til Shahdag nordøst i Aserbajdsjan, og skikjøring i Shahdag

Dag 3
Skikjøring i Shahdag

Dag 4
Skikjøring i Shahdag + reise til Baku etter endt skitur

Dag 5
Reise fra Baku til Mt Sabalan i Iran

Dag 6
Skikjøring på Mt Sabalan

Dag 7
Skikjøring på Mt Sabalan + reise til Alam Kuh

Dag 8
Skikjøring i Alam Kuh

Dag 9
Skikjøring i Alam Kuh

Dag 10
Skikjøring i Alam Kuh + reise til Teheran

Dag 11
Sightseeing i Teheran

Dag 12
Hjemreise

Etappe 3 – Usbekistan og Tadsjikistan

Dag 1
Ankomst Tashkent i Usbekistan

Dag 2
Avreise til Chatkal-fjellene og skikjøring i Chatkal

Dag 3
Skikjøring i Chatkal

Dag 4
Skikjøring i Chatkal + reise til Samarkand

Dag 5
Sightseeing i Samarkand

Dag 6
Reise fra Samarkand til Fann-fjellene i Tadsjikistan

Dag 7
Skikjøring i Fann-fjellene

Dag 8
Skikjøring i Fann-fjellene

Dag 9
Skikjøring Fann-fjellene

Dag 10
Skikjøring Fann-fjellene + reise til Tasjkent

Dag 11
Hjemreise

Etappe 4 – Kirgisistan, Kazakhstan og Kina

Dag 1
Ankomst Bishkek i Kirgisistan

Dag 2
Skikjøring ved Issyk Kul

Dag 3
Skikjøring ved Issyk Kul

Dag 4
Skikjøring ved Issyk Kul

Dag 5
Transport til Almaty i Kazakhstan

Dag 6
Skikjøring ved Almaty

Dag 7
Skikjøring ved Almaty

Dag 8
Transport fra Almaty til Urumqi i Kina

Dag 9
Skikjøring i Xinjiang

Dag 10
Skikjøring i Xinjiang

Dag 11
Skikjøring i Xinjiang

Dag 12
Skikjøring i Xinjiang + transport til Urumqi

Dag 13
Bullet train fra Urumqi til Beijing

Dag 14
Sightseeing i Beijing

Dag 15
Sightseeing i Beijing

Dag 16
Hjemreise

Praktisk info

Vanskelighetsgrad


Middels Dette er turen for deg som har erfaring med dagsturer på topptur. Du er en kompetent skikjører som kan håndtere alle forhold, inkludert pudder opptil 20 cm, vindpakket snø og skogskjøring. Du har god fartskontroll under off-pistekjøring og kan også ta korte hoppsvinger ved behov. Du har grunnleggende kunnskaper om topptur, gå-teknikker og utstyr. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1000 høydemeter hver dag, og minimum 300 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 6-8 timer i forholdsvis rolig tempo, med flere pauser.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur, men alle deltakere på våre toppturer må som et minimum ha grunnleggende skredutstyr. Dvs. skredsøker, søkestang, og spade. Øvrig pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Sigurd Felde
Guide topptur  
Sigurd er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet i Svaneti siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Grønland og Cerro Fitzroy i Patagonia.

Vær og vind

Georgia og Tyrkia ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Dette betyr blant annet at man har 10 timer med dagslys allerede i januar. Et luksusgode for nordboere! Det betyr også at det er store temperaturvariasjoner gjennom døgnet. Det kan være ned mot 25 minusgrader på natta og plussgrader i sola på samme døgnet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær, og at man planlegger ut i fra norske vintertemperaturer. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
45000 NOK