Fra seter til spa – gravel

Norges flotteste sykkeltur venter - bli med oss på gruseventyr fra Alvdal til Hjerkinn!

Om Turen

Alvdal er et nav for fjellsykling, og på denne turen guider vi deg på de beste grusveiene i området. På gamle seterveier kan du la tankene vandre, mens fjelltoppene passerer og du bare nyter å være tilstede. Som alltid kombinerer vi med det beste av lokale smaker og overnattinger, og vi topper det hele med moskus-safari på slutten av turen!

Datoer 2024: 27. juli – 3. august

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 6 personer.

Vi  kan også tilby utleiesykler. Ta kontakt for mer informasjon.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  6 -12 personer
 • VARIGHET
  8 dager
 • Pris
  15900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • All overnatting
 • Alle måltider
 • Lokal guide
 • Bagasjetransport
 • Følgebil
 • Moskussafari
 • Program
 • Praktisk informasjon

Program

Dag 1 – Ankomst

Ankomst på Urørt lodge og innkvartering i hjemmekoselige omgivelser. Vi anbefaler å ta toget, og henter dere på stasjonen ved ankomst. Velkomstmiddag på kvelden og gjennomgang av turprogrammet.

Dag 2 – Juvet

Turen starter med følge Glomma som bukter seg nedover dalen før vi begynner på den lille klatringen som tar oss til Jutulhogget. Uten tvil et av av de mest spektakulære juvene i Europa, og det nest største juvet i Nord Europa. Etter å ha hørt sagnet om Rendalsjutulen og Østerdalsjutulen med massiv utsikt over juvet setter vi oss på sykkelen og sykler tilbake langs Glomma til lodgen

Distanse: 60 km
Høydemeter: 595 meters opp – 595 meters ned
Underlag: 97 % grus – 3 % asfalt

Dag 3 – Toppen

Dette blir en dag for de spreke, premiert med en rå utsikt fra toppen av Tronfjell. Veien opp til toppen er 10 km og på vei opp skal vi forsere 1100 høydemeter. Utsikten nytes i fulle åndedrag før vi ruller tilbake til dalen med utsikten til Rondane i bakgrunnen. Overnatting på Urørt lodge på kvelden.

Distanse: 40 km
Høydemeter: 1371 meters opp – 1371 meters ned
Underlag: 97 % grus – 3 % asfalt

Dag 4 – Spa

Fra lodgen triller vi rett ut på grusveiene som tar oss til det unike seterlandskapet i området. På veien sykler vi langs flotte geologiske formasjoner og gamle kulturminner etter taubanen som gikk fra Folldal til Alvdal da det var gruvedrift i området. Den siste delen av etappen tar oss over til Savalen hvor vi kan hoppe i velværebassenget eller nyte en kroppsmassasje etter endt tur. Et perfekt sted å lade opp midtveis i turen.

Distanse: 75 km
Høydemeter: 1490 meters opp – 1335 ned
Underlag: 99 % grus – 1 % asfalt

Dag 5 – Seterlandet

Fra hotellet ruller vi ut på veien som først tar oss halvveis rundt sjøen Savalen og deretter inn til Rødalen som er en av de flotteste fjelldalene i området. Det enorme nettverket av veier i området er et resultat av både gammel gruvedrift og aktiv seterdrift i flere århundrer. Fra Rødalen triller vi gjennom setervoller og langs flotte elver og vann før vi kommer ned til elva Folla. Den følger vi opp til gårdsovernattingen på Kvebergsøya gård. Et ærverdig og nydelig sted på veien til moskusens rike.

Distanse: 68 km
Høydemeter: 989 opp – 1055 ned
Underlag: 98 % grus – 2 % asfalt

Dag 6 – Norges lengste seterdal

På den siste sykkeldagen skal vi sykle gjennom Einunndalen, Norges lengste og kanskje aller flotteste seterdal! Underveis stopper vi på en seter for en vaffelstopp, servert med rømme lagd på gammelmåten på setra! Etter at vi har syklet gjennom Einunndalen vender vi kursen mot Hjerkinn og sykler gjennom idylliske Kvitdalen før vi ankommer Hjerkinn Fjellstue hvor vi skal bo de to siste nettene.

Distanse: 81 km
Høydemeter: 1465 meters opp – 1187 meters ned
Underlag : 89 % grus – 11 % asfalt

Dag 7 – Moskus

Etter frokost blir vi tatt med på en helt spesiell opplvelse. Hjerkinn er et av de få stedene i verden hvor du kan få oppleve moskus leve fritt, og på en guidet tur er du nesten garantert å få se en av disse unike dyrene. Vi får med oss noen unike minner fra fjellet og moskus-safari og vender snuten hjem mot Hjerkinn Fjellstue og en nydelig avskjedsmiddag, eller tog hjem for de som ønsker.

 

Dag 8 – Avreise

Hjemreise

 

Praktisk informasjon

Transport

På denne turen er oppmøtested Alvdal, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo. Vi avslutter turen på Hjerkinn hvor man kan ta Dovrebanen hjem.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i twin-rom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi har et lite utvalg av utleiesykler tilpasset turen. Dersom du er interessert i å leie sykkel, ta kontakt med oss. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller eksotiske destinasjoner som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
15900 NOK