Livestock festivalpakke 2024

Møt ekte entusiaster, få eksklusiv tilgang til unike sykkelstier, og ikke minst after-bike med noen av Norges beste artister. Årets kinderegg!

Om Turen

Gjennom 3 tettpakkede dager kan du bli med ekte entusiaster på de beste stiene Alvdal har å by på. Om ikke det er nok så får du også med deg festivalpass på Livestock og unike konsertopplevelser i skogen!

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  1 - 8 personer
 • VARIGHET
  4 dager
 • Pris
  3500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Festivalpass på Livestock
 • 3 dager valgfri guidet sykling og shuttling i Alvdal
 • Tre netter overnatting på Urørt Lodge eller Livestock skogscamp
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst Alvdal og oppladning til en fantastisk sykkelhelg med minnerike konserter og sykkelturer på Livestock.

Dag 2:

På fredag tar vi dere med på utflukt på en av de nydelige turene som finnes i nærområdet til Alvdal. Nøyaktig hvilken tur vil bli bestemt nærmere festivalen. Afterbike med fantastiske konserter i skogen på Livestock!

Dag 3:

På lørdag kan man velge fritt blant de guidede turene på festivalen. Det er en rekke turer som tilbys, både på sti og gravel. Og alle turene guides av dyktige og lokalkjente guider. Afterbike og konserter på Livestock på kvelden.

Dag 4:

På søndag blir det shuttling på Tronfjell. Shuttlingen er en unik mulighet som kun tilbys under Livestock. Sykkeldemo med Rocky Mountain/VPG og avslutning på den ultimate festivalhelga.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Hvis du vil se hvilken fantastisk sykling som venter deg i Alvdal, se episoden av Stipatruljen fra da de besøkte Alvdal!

 

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer, og vi kan også være behjelpelig med sykkeltransport på toget om man ønsker å bruke egen sykkel. Hvis man kjører bil vil vi anbefale å kjøre enten riksveg 3 eller E6, avhengig av hvor oppstart på turen er. Før hver tur sender vi ut praktisk informasjon med blant annet reisetips.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
3500 NOK