bike_and_train_fra_alvdal_til_ringebu

Høgruta fra Alvdal til Rondane – 3 dager

Ta toget til Alvdal og bli med på Høgruta fra Alvdal til Rondane - det grønne alternativet langs de blå fjella!

Om Turen

Bli med på en fantastisk tur fra Alvdal til Rondane i noe av Norges flotteste stisykkelterreng. Med Rondane-massivet som bakteppe får vi servert nydelig sykling, lokalmat og unike overnattinger på historiske Steien Hotel og Kvebergsøya Gård.

Datoer: 20. – 22. august

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  3 - 4 personer
 • VARIGHET
  3 dager
 • Pris
  7500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i to dager
 • Totalt to overnattinger

 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • All transport ifm sykling
 • Bagasjetransport
 • Fulldempet el-sykkel
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst til Alvdal stasjon med tog, der dere rusler de få meterne bort til historiske Steien Hotel som ble nyåpnet i juli 2021. Etter middag bruker vi kvelden til en liten gjennomgang av turen og tilpasning av utstyr. (Dersom ankomst tidlig ettermiddag kan det være muligheter for en kveldstur på fredag.)

Dag 2:

På morgenen får vi servert en solid frokost før vi legger ut på første sykkeletappe. Denne dagen følger vi ferdselsveiene mellom Alvdal og Folldal etter gruvedriften, og sykler i nærheten av den gamle taubanen som gikk fra Folldal Gruver til Alvdal frem til 1969. Vi avslutter sykkelturen med fantastisk nedoversykling ned til Kvebergsøya Gård i Folldal. Kvebergsøya er en ærverdig gårdsovernatting hvor vi får servert treretters middag av lokale råvarer.

Dag 3:

Vi tråkker oss ut fra gårdstunet på Kvebergsøya gård og rett ut på barnålssti som tar oss på fjellet i retning Rondane-massivet. I løpet av turen får vi to nydelige nedoversyklinger, høyfjellssykling i urørt natur og spektaktulære naturopplevelser ved foten av Rondane. Vi ender turen i Atndalen, hvor vi blir hentet og fraktet tilbake til Alvdal eller til Dombås/Hjerkinn for retur hjem med Dovrebanen.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2019 hadde vi besøk av Stipatruljen fra Terrengsykkel og vi fikk vist frem den fantastiske syklingen Alvdal har å by på. Se hele episoden her!

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

På denne turen er oppmøtested Alvdal, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo. Denne turen inkluderer utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Hans Gunleiksrud
NMIG-sertifisert guide stisykling

Hans ble umiddelbart bitt av terrengsykkelbasillen da han ble introdusert til det «nye sykkel konseptet» i 1986 – hvor turen gikk på den legendariske stien Slickrock trail i Moab, Utah. Siden dette har ulike former for terrengsykling vært en tiltagende større del av både fritid og jobb på ulike kontinent gjennom årene. Skikjøring har alltid dominert livet til Hans, hvor han er merittert internasjonalt som utøver, trener, arrangør, politiker og bransjemann – men nå har syklingen tatt over gleden som nr. 1 glede og aktivitet. Hans har guidet venner og kjente i flere tiår rundt om i verden både på ski og sykkel, hvor hans store favoritt er Rocky Mountains områdene fra grensa til Mexico og hele veien inn i Canada. Etter noen tiår i utlendighet har røttene blitt plantet i Oppdal, hvor sykkelentusiasmen også har bragt han til Alvdal for guiding og nye eventyr.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
7500 NOK