Dagsguiding og kurs

Vi sørger for at du får mest mulig ut av sykkeldagen - bli med oss på guidet tur eller kurs!

Om Turen

 1. 800 høydemeter shuttlevennlig sykling på Tronfjell, nærmere 100 kilometer nedoversti i en 7 km radius fra sentrum, uendelig høyfjellssykling innover i Alvdal Vestfjell, sykkelfestivalen Livestock, Livestock sykkelfilmfestival, et perfekt startpunkt for en rekke flerdagsturer og et eldorado for tursykling på seterveier i fjellet. Alvdal har stort sett alt en syklist måtte begjære!

Vi tilbyr både guidede dagsturer, halvdagsturer, introduksjonskurs og teknikk-kurs. Fra vår base på Urørt Bike Lodge har vi utallige stier å velge mellom og alle turer tilpasses etter nivå for at du skal få den beste opplevelsen. Transport i forbindelse med sykling er inkludert i prisen. Vi har også fulldempede el-sykler og vanlige fulldempede sykler til utleie!

*Inntil videre er maks gruppestørrelse 5 personer per guide for å begrense smittefare ifm covid-19. I tillegg overholder vi avstandsregler på 1 meter mellom alle deltakere og guider. 

Priser:

Dagstur ( inntil 7 timer):
1 person: 1900,- NOK
2 – 10 personer: 1090,- NOK per person
Dagstur + overnatting på Urørt Bike Lodge: 1490,- NOK per person

Halvdagsturer ( inntil 4 timer):
1 person: 1700 NOK
2 – 10 personer: 850,- NOK per person

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

 

 • NIVÅ
  Nybegynner til krevende
 • GRUPPESTØRRELSE
  1 - 10 personer
 • VARIGHET
  1 dag
 • Pris
  1090 NOK
 • Sertifisert NMIG guide
 • All transport ifm sykling
 • Området
 • Praktisk info

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2019 hadde vi besøk av Stipatruljen fra Terrengsykkel og vi fikk vist frem den fantastiske syklingen Alvdal har å by på. Se hele episoden her!

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Stisykling på Rørosvidda

Rørosvidda er et helt spesielt sted, med slake, vide fjellområder som strekker seg utover det tidligere gruvelandskapet. Gruvedriften og tømmerdriften som fulgte med har gitt et helt unikt stinettverk på fjellet i områdene rundt Røros. Våre turer går i all hovedsak fra Røros og sørover mot Os og Tolga på den sørlige delen av Rørosvidda. Stisyklingen kjennetegnes best ved den unike fjellvidde-syklingen, og nydelige grusstier på høyfjellet.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Enkel

Dette er turene for deg som liker å sykle sti, men som ikke sykler altfor mye i det daglige. Du har god kontroll på forholdsvis enkle stier med få røtter og steiner, og behersker grunnleggende sykkelteknikk.

Du må kunne sykle mellom 2 og 4 timer hver dag, over flere dager, i et rolig tempo med flere pauser. Du håndterer enkle klatringer med sykling på inntil 200 høydemeter hver dag.

(Levels: 3-4 skill level, 3-4 fitness level)

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Krevende

Dette er turene for deg som er komfortabel med det aller meste av stisykling og terreng, inkludert stier med en del røtter og steiner. Du håndterer de aller fleste hindringer, både oppover og nedover.

Du må kunne sykle mellom 6 og 8 timer hver dag, over flere dager, i jevnt tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 1000 høydemeter hver dag.

(Levels: 6-7 skill level, 7-8 fitness level.)

Ekspert

Dette er turene for deg som håndterer alt av stisykling og som kun går av sykkelen om det blir ekstemt teknisk. Du håndterer bratte og tekniske stier både oppover og nedover.

Du må kunne sykle inntil 10 timer hver dag, over flere dager, i jevnt tempo og med noen pauser. Du håndterer til tider bratte klatringer med sykling på inntil 1500 høydemeter hver dag.

(Levels: 7-8 skill level, 8-9 fitness level.)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer, og vi kan også være behjelpelig med sykkeltransport på toget om man ønsker å bruke egen sykkel. Hvis man kjører bil vil vi anbefale å kjøre enten riksveg 3 eller E6, avhengig av hvor oppstart på turen er. Før hver tur sender vi ut praktisk informasjon med blant annet reisetips.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller til eksotiske steder som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Bestill nå

Tilbake til startsida
1090 NOK