fra_seter_til_spa_savalen

Helgetur i seterlandet

En unik helgetur med fantastiske sykkel-, mat- og kulturopplevelser.

Om Turen

Helgetur i seterlandet er en unik helgetur med fantastiske sykkel-, mat- og kulturopplevelser. På veien sykler man gjennom den idylliske setergrenda i Haustdalen med panoramautsikt til Rondane og fjellmassivene mot Dovrefjell, og det levende seterlandskapet på vei til Savalen hvor man kan nyte en avslappende spa-behandling eller få myket opp støle muskler i velværebassenget. Turen avsluttes på Tynset hvor man kan hoppe på toget hjem.

Sesong: 1. – 31. juli 2023

 • NIVÅ
  Nybegynner
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 10 personer
 • VARIGHET
  4 dager
 • Pris
  7500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • El-sykkel inkl hjelm i 3 dager
 • Totalt 3 overnattinger

 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • Bagasjetransport
 • Kart og rutebeskrivelser
 • Sykkelveske
 • *enkeltromstillegg vil tilkomme på noen steder ved bestilling for 1 person
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ved ankomst kan dere spasere rett fra Alvdal stasjon til det historiske stasjonshotellet Steien Hotel og Skydsstation. Etter en nydelig middag på kvelden vil du få tilpasset sykler og utlevert utstyr og materiell til turen.

Dag 2:

Denne dagen følger ruta de gamle ferdselsveiene etter gruvedriften, og dere sykler i nærheten av den gamle taubanen som gikk fra Folldal Gruver til Alvdal frem til 1969. Sykkelturen avsluttes med en fantastisk nedoversykling ned til kveldens gårdsovernatting på ærverdige Kvebergøya Gård i Folldal.

Dag 3:

Dere starter dagen med å tråkke rett ut fra gårdstunet på Kvebergsøya og setter kursen mot Savalen. Sykkeletappen går på grusveier og seterveier tilbake langs elva Folla, før det blir en lengre stigning opp til den idylliske seterdalen Lomsjødalen. Den siste biten sykler dere langs sjøen Savalen før dere kommer fram til hotellet med muligheter for både spabehandling og velværebasseng.

Dag 4:

Etter frokost gjenstår siste delen av turen. Vil man ha en oppfriskning på morgenen kan man ta et morgenbad på stranda  før man setter seg på sykkelen. Turen starter i retning Røstvangen gruver. En gammel, nedlagt gruvelandsby som byr på en veldig spennende ekstrarunde hvis man vil ha en litt lengre sykkeltur. Hovedruten fortsetter på seter- og kjerreveier gjennom setergrender og flott furuskog før man kommer ned til de frodige jordbruksområdene på Tynset hvor turen avsluttes og man kan hoppe på toget hjem.

Området

Sykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Syklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjell og skog. Fjellområdene er som skapt for sykling, med forholdsvis slakke fjell og vide daler. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre veier og forholdsvis lite myrområder. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste veiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt veinettverk i fjellområdene.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Nybegynner

Dette er turene for deg som kan sykle mellom 4 og 6 timer på grusvei hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Dagsetappene vil være mellom 25 og 45 km, avhengig av høydeprofil på etappene.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anmoder vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er oppmøtested på Alvdal, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer og på denne turen tilbyr vi el-sykler. For de som kommer med bil ligger Alvdal sentralt plassert langs rv3 i Østerdalen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer, og på denne turen tilbyr vi el-sykkel. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen.

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
7500 NOK