Fot- og sykkeltur i Alvdal Vestfjell

Velkommen til Rondanes lillebror og nabo. En liten perle som ofte går under radaren for de fleste!

Om Turen

Velkommen til Rondanes lillebror og nabo. En liten perle som ofte går under radaren for de fleste! På denne turen har vi gjort det enkelt for deg å få med deg de flotteste delene av Alvdal Vestfjell på èn og samme tur. Ta sykkelen inn til foten av Store Sølnkletten, overnatt på fantastiske Breisjøseter turisthytte og få en matopplevelse utenom det vanlige, og ta sykkelen gjennom det nydelige seterlandskapet i Haustdalen på vei hjem igjen.

Denne turen er selvguidet og man får utlevert rutebeskrivelser og materiell ved oppmøte.

På siste natt kan man velge mellom Baugsberget fjelltopphytter eller Sandli rom og overnatting.

Sesong: midten av juni til midten av september.

 • NIVÅ
  Nybegynner
 • GRUPPESTØRRELSE
  1 -14 personer
 • VARIGHET
  5 dager
 • Pris
  Fra 7150 NOK
 • Leiesykkel
 • Overnattinger

 • Matopplevelse på Breisjøseter turisthytte
 • Måltider (ekskl. drikke)
 • Rutebeskrivelser og turmateriell
 • Bagasjetransport på sykkeletapper
 • *Enkeltromstillegg vil tilkomme på noen steder ved bestilling for 1 person
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ved ankomst kan dere spasere rett fra Alvdal stasjon til din overnatting hos historiske Steien Hotel og lade opp batteriene i unike omgivelser før tur.

Dag 2:

Etter at dere har fått utlevert utstyr er dere klar for dagens sykkeletappe som tar dere inn til foten av Store Sølnkletten, majesteten i Alvdal Vestfjell. Sykkelturen går på grusvei innover idylliske Sølndalen, og bagasjen fraktes inn til avtalt avleveringssted for sykler. Her plukker man med seg sekken og fortsetter videre til Breisjøseter turisthytte til fots, og kan slappe av med en nydelig middag til kvelds.

Distanse: ca 32 km hvorav 21 km sykling og 11 km vandring

Dag 3:

Etter frokost står man fritt til å velge blant en rekke flotte fotturer med utgangspunkt i Breisjøseter. Kanskje kan det friste med en topptur til Store Sølnkletten? Fra toppen har man en fabelaktig utsikt over de største fjellområdene i Norge. Eller kanskje det heller frister med en padletur på idylliske Breisjøen?
Tilbake på Breisjøster turisthytte får man servert en helt unik matopplevelse, med 8 retter laget av Håkon Magne Skjøren. Matopplevelsen inneholder en rekke små retter med historier og forklaring mellom rettene.

Dag 4:

På denne dagen blir det retur til Alvdal via den flotte seterdalen Haustdalen. Fotturen fra Breisjøseter tar dere tilbake til avleveringsstedet for sykler hvor syklene venter. Her blir bagasjen hentet og sykkelturen tar dere til Haustdalen, en seterdal som på det meste hadde over 40 aktive setre! Overnatting blir på hjemmekoselige Sandli rom og overnatting, eller med spektakulær utsikt fra Baugsberget fjelltopphytter!

Distanse: ca 38 km hvorav 13 km vandring og 25 km sykling

Dag 5:

Muligheter for topptur til sentrumsfjellet Tron, sightseeing i Kjell Aukrusts rike eller nyte  landsbylivet i Alvdal. Avreise hjem.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Sykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Syklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjell og skog. Fjellområdene er som skapt for sykling, med forholdsvis slakke fjell og vide daler. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre veier og forholdsvis lite myrområder. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste veiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt veinettverk i fjellområdene.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Nybegynner

Dette er turene for deg som kan sykle mellom 4 og 6 timer på grusvei hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Dagsetappene vil være mellom 25 og 45 km, avhengig av høydeprofil på etappene.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen har vi gjort det enkelt å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er oppmøtested på Alvdal, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer, gårdsovernatting og DNT-hytter vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
Fra 7150 NOK