Fjellområdene i Alvdal er nemlig som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, og samtidig slakke nok til at toppene kan nås fra sykkelsetet. 

Urørte naturopplevelser fra lodgen

Alvdal byr på et helt unikt nettverk av stier. Her får du flotte barnålstier, steinete høyfjellsti, gamle seterveier, bratte kneiker og høydemetre, og åpne fjell- og seterlandskap. 

Vel nede kan du la roen senke seg på Urørt Lodge – et idyllisk gårdstun med overnatting og tipp-topp sykkelfasiliteter. 

– Vi brenner for å vise deg de fantastiske sykkelstiene Alvdal har å by på, og mener at gode opplevelser er best når de deles. Derfor legger vi til rette med pakketurer – enten dere er vennegjeng, familie eller kollegaer på tur, forteller Audun Jøstensen Lutnæs, som driver Urørt ski- og sykkeleventyr.  

Urørt Lodge ligger i rolige og naturskjønne omgivelser – midt mellom Alvdal vestfjell og Tron. På gården er det 14 sengeplasser, flere stuer, bad, fullt utstyrt kjøkken og terrasse med eget uteområde. En ypperlig base for større og mindre grupper, som vil ha en sosial, aktiv og unik helg på fjellet. 

Sykkelmekka i bakgården

Flere av stiene starter på gårdstunet til Urørt Lodge, og herfra har du tilgang til over 350 kilometer med naturlige stier. 

– Med Alvdal vestfjell som vår bakgård, får du noe av av det flotteste landet vårt har å by på av høyfjellssykling i umiddelbar nærhet, forteller Audun. 

Vestfjella er området for de lange dagsturene i kupert høyfjell, med enorm bredde i type sykling. Her kan du dessuten sykle innover i det uendelige. 

På andre siden av dalen finner du Tronfjell, hvor Norges nest høyeste bilvei snor seg oppover. Tronfjell byr på et helt unikt nettverk av stier og opptil 800 høydemeter på det meste – med rå utsikt fra toppen og fantastisk nedoversykling. 

– Her finner du noen av de feteste stikombinasjonene, og dette er kremturer som mange av oss bare drømmer om, sier Audun. 

 

Smaken av fjellet

En dag med guidet sykling i Alvdals fineste fjell toppes med en kulinarisk utskeielse på lodgen vår. Enten du vil fylle ganen med fjelltapas av lokale godsaker, eller nyte et besøk av bygdas beste kokk som tilbereder en egenkomponert meny til dere, så legger vi til rette for at måltidet skal bli en opplevelse i seg selv. Middagen kan nytes ute rundt bålbanna, eller inne i vårt unike og koselige selskapslokale i vognskjulet. 

– Vi skreddersyr opplevelser og aktiviteter etter ønske og behov, og måltidene er et viktig høydepunkt under oppholdet på Urørt Lodge, forteller Audun. 

Tilrettelagte sykkelfasiliteter 

På lodgen ligger forholdene til rette for deg som syklist. Her finner du et fullt utstyrt sykkelverksted og egen liten sykkelbutikk. Vi har utendørs vaskestasjon for syklene, og låsbar innendørs sykkelparkering. 

– Og om du ikke har med deg egen sykkel, kan du leie fulldempede sykler hos oss, sier Audun. 

Legg sykkelferien til Alvdal og Urørt Lodge