Vi digger tog og vi digger sykkel – hva bedre da enn å kombinere de to? Her er vår topp 3 liste over sykkeldestinasjoner langs Dovrebanen og vil du oppleve et utvalg av det beste bli med oss til noen av disse stedene bli med oss på Høgruta fra Alvdal til Ringebu eller på Bike and Train langs Rørosbanen!

1 - Ringebu

Sykkelperlen midt i Gudbrandsdalen

Sykling i Ringebu byr på både fjell og skogsstier. Turene starter gjerne på 950 meters høyde og avsluttes nede i Landsbyen Ringebu. Venabygdsfjellet, Ringebufjellet og Kvitfjell er alle fine utgangspunkt for turer du vil huske lenge. Langs vegen opplever du både teknisk sykling på steinete fjellsti, svingete flytstier med sandbunn, barnålstier mellom store trær i furuskoger, nedoverkneiker med til tider sleipe røter og noen tilrettelagte elementer for maksimal flyt de siste kilometerne ned til Ringebu. Utover stiopplevelsen kan du forvente utsikt over Rondane og kanskje også Jotunheimen på en fin dag. Fjellvann, bekker, koselige pauseplasser, setrer, kulturlandskap og enda mer natur.

2 - Oppdal

Skibygda som ble sykkelbygda!

Lenge har Oppdal vært kjent som skibygda i Midt-Norge, men flere og flere oppdager også den fantastiske syklingen som finnes i området. Faktisk går det gjetord om det unike jordsmonnet på Oppdal langt utover Norges grenser. Er du i området stikk innom VPG og plukk med deg sykkelføreren for Oppdal og omegn som ramser opp noe av det beste som kan oppleves fra sykkelsetet i sykkelbygda!

3 - Trondheim

Bartebyen, studentbyen og sykkelbyen!

Trondheim er kanskje ikke like kjent for stisyklingen som for studentlivet, fotballaget eller gamle gotiske kirker, men på begge sider av byen finnes utrolig morsom sykling i både Bymarka og Estenstadmarka. En av våre favoritter er å ta trikken opp til Bymarka, nydelige og tekniske singletracks med fjordutsikt ned til byen og after-bike på Solsiden. Uten tvil en vinneroppskrift for å oppleve Midt-Norges hovedstad!

Klikk her for mer inspirasjon og tips!