Whisky og sykkel i Skottland

Toppen av Skottland venter - med eventyrlig fjellsykling!

Om Turen

Cairngorms National Park er den høyeste og mest avsidesliggende av alle fjellområdene i Storbritannia. Her finner du 5 av de 6 høyeste fjellene i Skottland, eventyrlandskap med elver, fjell, sjøer og frodige skoger – og ikke minst fantastisk stisykling!

Vi bor på en nydelig lodge i hjertet av stisykkelområdet i landsbyen Ballater, med fjellene rett ved og en liten spasertur fra kafeer, puber og sykkelbutikker. I løpet av turen blir det også besøk på en av Skottlands berømte whisky-distilleri.

Datoer 2024: Fullbooket

Datoer 2025: 17. mai – 24. mai

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 6 personer.

 • NIVÅ
  Medium
 • GRUPPESTØRRELSE
  6 - 7 personer
 • VARIGHET
  8 dager
 • Pris
  18900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Lokal guide i 7 dager
 • Overnatting i 8 netter
 • Middag i 6 dager
 • Frokost og nistepakker
 • Transport til og fra flyplassen
 • Besøk på whisky-distilleri
 • Masse sjel!
 • Ikke inkludert:
 • 2 middager og 2 lunsj på restaurant
 • Fly til og fra Aberdeen
 • Drikke til måltider
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1

Ankomst i Aberdeen og transport til Ballater som blir basen vår for oppholdet i Deeside.

Dag 2

Topptur til Pannanich Hill og ‘heartbreak ridge’ på morgenen hvor nydelig barnålsstier og svasykling venter! Vi ruller inn til landsbyen for lunsj før vi setter kursen mot Cambas O’ May og Lock Kinord hvor herlige skosstier venter.

Distanse: ca 45 km
Høydemeter: ca 900 høydemeter opp og 900 høydemeter ned

Dag 3

Topptur til Capel Mount og herlig sykling fra høyfjell, til barnålsstier i Glen Clova og avslutning på sandstranda ved Loch Muick! Det er vanskelig å toppe en slik dag!

Distanse: 25 km
Høydemeter: 850 høydemeter opp og 850 høydemeter ned.

Dag 4

Topptur til Benin a Bhuird fra landsbyen Braemar. Dette er uten tvil en av de flotteste høyfjellsturene i Skottland!

Distanse: 47 km
Høydemeter: 1150 høydemeter opp og 1150 høydemeter ned.

Dag 5

Endurodag runt Aboyne. Vi velger blant de beste enduro-stiene rundt Aboyne. Det blir både flyt, bratte stier, røtter, steiner, barnålsstier og høyhastighetsstier. Alt pakket inn i èn nydelig pakke!

Distanse: 35km
Høydemeter: 1100 høydemeter opp og ned.

Dag 6

Med utgangspunkt i Braemar drar vi ut på høyfjellsstier og barnålsstier i Glen Callater og fjellområdene på Morrone. En perfekt måte å avslutte oppholdet i Ballater på.

Distanse: 40km
Høydemeter: 900 høydemeter opp og ned

Dag 7

Vi reiser til Aberdeen på morgenen hvor vi starter dagen med nydelig sykling i området rundt Aberdeen før vi avslutter dagen med besøk på whisky-distilleri, og avskjedsmiddag før avreise.

Dag 8

Hjemreise

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på ca 1000 høydemeter hver dag i snitt

Transport

Oppmøte for denne er Aberdeen hvor vi blir plukket opp og får transport til Ballater.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i twin-rom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleisykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Dersom du er interessert i å leie sykkel, ta kontakt med oss. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Tilbake til startsida
18900 NOK