Toppturkurs

Opplev mestring fra første topptur!

Om Turen

Topptur er en fantastisk måte å bevege seg på i vinterfjellet. Nyte både oppturen og nedturen. Komme seg på de flotte fjellturene som du synes er vanskelige på fjellski. Vi vil gi deg muligheten til å bli komfortabel i fjellet med toppturutstyr. Derfor har Johnsgård Turistsenter og Urørt ski- og sykkeleventyr slått oss sammen for å lage introkurs for toppturer.

Vi skal ta for oss hele pakka fra å tilpasse ski og sko, hva en må ha med i sekken, planlegging av turen, hvordan man bruker skiutstyret, skiteknikk, unngå snøskred og førstehjelp for vinterfjellet.

Du trenger ikke kjøpe ski før du tar kurs. Vi har komplett utstyr til utleie så du kan leie deg utstyr under kurset.

Kurset foregår på Johnsgård Turistsenter i Sømådalen. 

Overnatting vil være på enkeltrom i hytter.  

Pris kun kurs: 3600,-
Pris kurs + overnatting + helpensjon: 6200,-
Pris kurs + overnatting + helpensjon + skileie: 7300,- 

Datoer 2024:
19. – 21. januar
5. – 7. april

 • NIVÅ
  Nybegynner
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 12 personer
 • VARIGHET
  3 dager
 • Pris
  Fra 3600 NOK
 • Alt kursmateriell
 • Instruktører
 • 2 netter overnatting (valgfritt)
 • Helpensjon fra fredag kveld til søndag ettermiddag (valgfritt)
 • Program
 • Instruktører

Program

Dag 1

Etter oppmøte og innsjekk starter vi med en velkomst- og bli kjent-runde. Vi fortsetter med en nydelig middag før vi starter på kursprogrammet med gjennomgang av essensielt toppturutstyr, tilpasning av deltakerutstyr, pakking av sekk og plan for lørdag.

Dag 2

Vi fyller opp med solid frokost og tar med kaffekoppen inn på undervisningsrommet hvor vi starter dagen med turplanlegging og kart. Dette er av de viktigste verktøyene for en vellykket tur og vi bruker god tid på dette før vi skifter om og gjør oss klar for tur. Når vi kommer ut øver vi på gode teknikker for å ta på og av feller og kameratsjekk. Etter vi er ferdig med denne leksjonen starter vi på dagens tur som velges ut i fra vær og føre.
Under turen er vi innom flere tema, blant annet kameratredning, veivalg og navigasjon og gruppetilpasning og gruppedynamikk. Vi avslutter dagens tur med en nydelig nedkjøring, middag og evaluering på kvelden.

Dag 3

Også i dag starter vi med en leksjon inne etter frokost. Dagens leksjon fokuserer på  enkel førstehjelp og førstehjelpspakke. Etter denne leksjonen starte vi på dagens tur hvor vi kan øve på temaene vi har vært gjennom i løpet av helga. Nok en nydelig nedfart venter før vi avslutter en lærerik helg.

Instruktører

 Audun Jøstensen Lutnæs 

Har arrangert toppturer til Svaneti-regionen i Georgia siden 2013 og fungert som turarrangør og lokal guide. Jobber til daglig som stisykkelguide for Urørt ski- og sykkeleventyr.  

Thomas Baar 

Har lært bort førstehjelp og skred kunnskap til private, organisasjoner og bedrifter i mange år. Aktiv i Røde Kors i 25 år. Jobber til daglig i ambulansetjenesten 

Jonas Johnsgård 

 Driver av Johnsgård Turistsenter, har tatt med folk på tur siden jeg var konfirmant. Utdannet i friluftsliv i Canada. 15 års erfaring i Røde Kors Hjelpekorps.  

Tilbake til startsida
Fra 3600 NOK