Teknikk-kurs med Emil Carlson – naturlige stier

Med Alvdals nydelige stinettverk som klasserom tar vi dere med på en helg tettpakket med sykling og instruksjon!

Om Turen

Emil har syklet terreng siden 1992, er 2 ganger norgesmester i utforsykling, og har bred erfaring som kursholder og teknikkinstruktør for nybegynnere så vel som viderekomne.

I løpet av to dager, masse sykling og individuell instruksjon tar vi for oss noen grunnpillarer som uansett ferdighetsnivå vil kunne gi deg mer fart, mer kontroll, og dermed enda større glede av hver sykkeltur.

Pris med overnatting og servering: 5900
Pris uten overnatting og servering: 3900

Datoer 2024:

TBD

 • NIVÅ
  Nybegynner til middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 9 personer
 • VARIGHET
  3 dager
 • Pris
  Fra 3900 NOK
 • Prisen inkluderer:
 • Kurs med Emil Carlson
 • To overnattinger på Urørt lodge
 • Frokost og niste lørdag og søndag
 • Middag fredag og lørdag
 • Program
 • Om området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Etter ankomst på fredag ettermiddag samler vi alle til en gjennomgang av planen for helgen. I sitt daglige virke er Emil psykolog, og han vil ta en liten introduksjon til ekstremsportens psykologi. Hva driver oss, og hva skjer når vi beveger oss utenfor komfortsona?

Dag 2:

Etter frokost er det rett ut på sykkelen for en økt med instruksjon. Teknikkmessig vil vi ha hovedfokus på posisjon på sykkelen og hvordan man bruker blikket. Dette er grunnpillarer i det å mestre stisykling, og relevant uansett hvilket terreng man beveger seg i. Med dette som utgangspunkt vil vi kunne jobbe oss gjennom ulike utfordringer på stien: Svinger, bratt terreng både opp og ned, kanter osv. Etter lunsj blir det anleding til å teste ut nye ferdigheter med shuttling på stiene rett ovenfor lodgen, før vi avslutter dagen med erfaringsdeling, og eventuell spissing av individuelle «arbeidsoppgaver» før avsluttende dag. Middag på lodgen på kvelden.

Dag 3:

Nøyaktig program for dag 3 bestemmer vi sammen etter dag 2. Sannsynligvis vil hver enkelt da ha noen utviklingsmål man ønsker å jobbe videre med.

Om området

Stisykling i Alvdal

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2019 hadde vi besøk av Stipatruljen fra Terrengsykkel og vi fikk vist frem den fantastiske syklingen Alvdal har å by på. Se hele episoden her!

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er det mulighet for togkorrespondanse fra Oslo og Trondheim på Rørosbanen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Emil Carlson
Guide stisykling 

Emil har syklet terreng siden 1992, og har fortsatt den samme brennende entusiasmen for smale stier og store naturopplevelser. Han er tidligere utforsyklist med et par NM-titler i bagasjen, og trives aller best når terrenget bikker nedover, men enten det er snakk om en 8 timers fjelltur, eller lek på pumptracken er sjansen god for at du vil finne mannen med et smil om munnen.

Emil har lang erfaring med å holde teknikk-kurs for så vel erfarne terrengsyklister som nybegynnere. Som tidligere konkurransesyklist, og nå psykolog i sitt daglige virke er han særlig opptatt av hvordan man kan finne, og holde på gleden i syklingen, uansett hvilket ambisjonsnivå man måtte ha.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen.

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
Fra 3900 NOK