Ski og tog fra fjord til fjell – 7 dager

Ta toget til fjells og ta fatt på en spektakulær skitur fra fjell til fjord, og tilbake igjen

Om Turen

Ski og tog fra fjord til fjell er en sjudagers tur som kombinerer noe av Norges flotteste skiterreng, historiske overnattinger, lokal mat og drikke, cruise på verdensarvfjorden Nærøyfjorden og reise med den spektakulære Flåmsbanen. Og alt kan nås med Bergensbanen. Hva mer kan man ønske seg?

Datoer 2024:

29. februar – 6. mars

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4-10 personer
 • VARIGHET
  7 dager
 • Pris
  25900 NOK
 • Prisen inkluderer:
 • IFMGA-sertifisert guide i sju dager
 • 6 netter overnatting
 • Tog- og båtbilletter underveis
 • Bagasjetransport
 • Alle måltider
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Oppmøte på Finse og fantastiske Hotel Finse 2022. Vi nyter en nydelig middag og går gjennom turplanene for de kommende dagene.

Dag 2:

Etter frokost tar vi en sikkerhetsgjennomgang og topptur ut i fra Finse. Etter endt tur hopper vi på toget og setter kursen mot Upsete Fjellstove som kun kan nås med tog! Vi kan love en helt unik overnatting i fjellet!

Dag 3:

Fra Upsete Fjellstove er det bare å spenne på seg skiene og gå rett ut på tur. Denne dagen skal vi ha en overgangstur til Myrdal, og dette er virkelig en tur for historiebøkene. Et ekte eventyr i fjellheimen som ender ned på Myrdal stasjon. Der hopper vi på toget frem til vårt neste stoppested – historiske Fleischer’s Hotel på Voss.

Dag 4:

Etter frokost hopper vi på toget opp til Raundalen hvor vi starter dagens tur. Turen går over fjellet til Brandseth Fjellstove, med nydelig skiterreng underveis. Vi avslutter dagen med skikjøring helt ned til kveldens overnatting, og nyter stillheten i fjellet til kvelds.

Dag 5:

Fra Brandseth beveger vi oss opp i fjellet til storslått utsikt over områdene ved Nærøydalen og Stalheimskleiva. Vi plukker med oss så mye fin skikjøring som mulig før vi avslutter med en lang nedkjøring ned fra fjellet og en siste biltransport ned til brygga i Gudvangen. Der hopper vi på båten Vision of the Fjords som tar oss til Flåm hvor vi avslutter dagen med middag og overnatting ved fjorden.

Dag 6:

På morgenen tusler vi fra hotellet til togstasjonen og tar Flåmsbanen opp fra fjorden til høyfjellet og det nydelige skiterrenget rundt Vatnahalsen. Togturen fra Flåm til Vatnahalsen er en 40 minutter reise gjennom spektakulær natur, historie og kultur. Etter endt skitur kjører vi ski tilbake til hotellet og en nydelig avslutningsmiddag.

Dag 7:

På turens siste dag velger vi en av de flotte turene rundt hotellet, og er tilbake igjen i god tid til å ta korresponderende tog hjem med Bergensbanen.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Enkel Dette er turen for deg som er ganske ny til topptur. Du har kjørt en del ski tidligere, og har erfaring fra både anlegg og off-pistekjøring. Du ønsker å lære mer om topptur, teknikker, utstyr og terreng i trygge omgivelser med fokus på skiglede. Du må være i forholdsvis god fysisk form og ha forholdsvis god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 700 høydemeter hver dag, og minimum 200 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 4-5 timer i rolig tempo, med flere pauser.

Middels Dette er turen for deg som har erfaring med dagsturer på topptur. Du er en kompetent skikjører som kan håndtere alle forhold, inkludert pudder opptil 20 cm, vindpakket snø og skogskjøring. Du har god fartskontroll under off-pistekjøring og kan også ta korte hoppsvinger ved behov. Du har grunnleggende kunnskaper om topptur, gå-teknikker og utstyr. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1000 høydemeter hver dag, og minimum 300 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 6-8 timer i forholdsvis rolig tempo, med flere pauser.

Krevende Dette er turen for deg som har flere års erfaring med toppturer, og kan håndtere forholdsvis bratt terreng både på vei opp og ned.  Du er en god skikjører som håndterer det aller meste av terreng og forhold. Du har gode topptur-kunnskaper og har god fartskontroll i dyp pudder, hardpakket snø, bløt slush og tett skogskjøring. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. Du kommer til å klatre minimum 1500 høydemeter hver dag, og minimum 400 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 8-10 timer i forholdsvis jevnt tempo, med flere pauser.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur, men alle deltakere på våre toppturer må som et minimum ha grunnleggende skredutstyr. Dvs. skredsøker, søkestang, og spade. Øvrig pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Sigurd Felde
Sigurd er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet for Urørt i Georgia siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Grønland og Cerro Fitzroy i Patagonia.

Tilbake til startsida
25900 NOK