Fra fjell til strand – Kosovo og Albania

Fra fjell til strand, gjennom en av Europas virkelig eksotiske destinasjoner!

Om Turen

En sykkeltur fra fjellene i Kosovo og helt ned til stranda ved det Adriatiske havet, er virkelig et eventyr! Her møter man en genuin gjestfrihet, storslått natur og en region med masse kultur og historie! På vår vei gjennom fjellene besøker vi flere unike landsbyer og småbyer, mens vi nyter sykling på nydelige sykkelstier fra sted til sted!

Datoer 2024: Oktober 19 – Oktober 26

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 6 personer.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 9 personer
 • VARIGHET
  8 dager
 • Pris
  18900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i 6 dager
 • Overnatting i 7 netter
 • Frokost, niste og middag hver dag
 • Bagasjetransport
 • Ikke inkludert i prisen
 • Flybilletter til og fra Prishtina
 • Drikke til middag
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1

Ankomst Prishtina og transport til Prizren hvor vi skal overnatte den første natten. Dersom det blir tid blir det en liten vandretur i den historiske gamlebyen i Prizren, eller til og med en liten oppvarmingstur på sykkelen på en herlig sentrumsnær sti!

Dag 2

Vi starter dagen med en liten biltransport opp til høyfjellet i Kosovo og de mytiske grenseområdene mellom Kosvo, Albania og Nord-Makedonia. Fjellene gir oss nydelig utsikt og utsøkte stier der vi sykler forbi sjøer, bekker og mellom gjetere og saueflokker! Vi avslutter dagen med en smak av lokale oster og «raki» for å feire den første dagen på sykkelen. Overnatting på hotell i Dragash på kvelden

Distanse: 35 km
Høydemeter: 800 meter opp/1600 meter ned

Dag 3

I dag krysser vi grensen over til Albania og beveger oss langs grensen oppe i høyfjellet. Under kommunistenes styre i Albania var dette en høyt bevoktet grense, mens det nå kun er en og annen ruin etter en bunker som vitner om menneskelig liv i dette øde fjellområdet. Nydelig nedkjøring for å avslutte dagen, der vi triller inn til det tradisjonelle gjestehuset i den nydelige fjell-landsbyen Fshat.

Distanse: 38 km
Høydemeter: 1200 meter opp/2000 meter ned

Dag 4

Dette er en dag med masse variasjon! Fra landsbyen blir det en liten transportetappe opp en asfaltvei, før vi suser ned på en fantastisk sti ned til elva Drin som renner gjennom hele regionen. Vi nyter lunsj ved elvebredden før vi kaster oss i vei på en herlig flytsti som går mellom to landsbyer og tar oss til dagens mål, småbyen Peshkopi. Her kan vi dyppe bena i varme kilder før vi sjekker inn på hotellet hvor vi skal bo de neste to nettene.

Distanse: 45 km
Høydemeter: 1400 meter opp/1600 meter ned

Dag 5

Vi starter dagen med å krysse Drin før vi klatrer opp i åsene rundt byen. Her er det et utvalg av nydelige stier som vi setter sammen til en herlig enduro-dag, og avslutter dagen med et forfriskende bad i elva før vi ruller tilbake til hotellet.

Distanse: 25 km
Høydemeter: 800 meter opp/800 meter ned

Day 6

Dagen starter med nedkjøring før vi beveger oss inn i et helt unikt fjellområde i Albania. Vi sykler forbi en av de mest autentiske landsbyene i Albania, og fjellhytter som rammer inn denne turen på en helt spesiell måte. Den siste nedkjøringen tar oss til en overnatting for historiebøkene, der vi skal overnatte hos en privat vertsfamilie som har gjort om et gammelt forsvarstårn til et unikt gjestehus fullt av historie, kultur og detaljer. Og sist men ikke minst nyter vi godt av den tradisjonsrike og hjemmelagde maten, som serveres med ekte albansk gjestfrihet!

Distanse: 40 km
Høydemeter: 1200 meter opp/1200 meter ned

Dag 7

Etter en liten transportetappe med buss nærmer vi oss hovedstaden Tirana, og kan krone dagens tur med en svømmetur i det adriatiske hav! Herlige stier fører oss ned til stranda hvor vi kan feire oss selv med grillet fisk og hvitvin, etter et eventyr fra fjell til strand! Overnatting på hotell ved stranda.

Distanse: 34 km
Høydemeter: 700 meter opp/800 meter ned

Day 8

Transport til flyplassen i Prishtina og hjemreise.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på ca 1000 høydemeter hver dag i snitt

Transport

Oppmøte for denne turen er Prishtina, Kosovo. Hjemreise er fra Tirana i Albania.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i twin-rom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleisykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Dersom du er interessert i å leie sykkel, ta kontakt med oss. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Tilbake til startsida
18900 NOK