Sykkel Alvdal - Dombås

Fottur fra Rørosbanen til Dovrebanen

Ta toget til Alvdal og ta fatt på en fantastisk tur til Hjerkinn i noen av Norges flotteste fjellområder.

Om Turen

Med Rondane-massivet som bakteppe får du servert nydelig vandring sammen med lokal historie og kultur. Til kvelds får du lokalmat og unike overnattinger på idylliske fjellgårder. Sist men ikke minst avsluttes turen med moskussafari på Dovrefjell!

På bestilling for grupper på minimum 6 personer

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  6 -10 personer
 • VARIGHET
  8 dager
 • Pris
  16900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i fem dager
 • 7 netter overnatting
 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • Moskussafari
 • Bagasjetransport
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ved ankomst henter vi dere på stasjonen og frakter dere til oss på Urørt lodge. Etter en nydelig middag på kvelden vil dere møte guiden for turen og få utlevert utstyr og materiell til turen.

Dag 2:

Vi starter dagen med en biltur opp til toppen av Tronfjell, 1666 moh, der vi nyter den vidstrakte utsikten før vi setter kursen ned igjen mot dalen. På veien tilbake har vi panoramautsikt mot Rondane, mens vi forteller den spennende historien til Tronfjell, inkludert historien om den indiske filosofen Baral!

Distanse: 15 km
Høydemeter: 100 meter opp – 1100 meter ned
Varighet: 4 – 5 timer

Dag 3:

Etter en solid frokost starter vi på etappen over fjellet til Grimsbu. Vi får transport et lite stykke opp til Haustdalen, en aktiv seterdal med over 40 setre! Vi følger de gamle stiene og veiene til gruvene i området, og skal opp til toppunktet på den gamle taubanen mellom Alvdal og Folldal før vi vender snuten mot dalen igjen og ender på gårdstunet til Kvebergsøya. Etter en nydelig middag fra lokale råvarer er det tid for en god natts søvn i frisk fjelluft.

Distanse: 16 km
Høydemeter: 350 meter opp – 350 meter ned
Varighet: 5 – 6 timer

Dag 4:

Dagens sti starter rett ut fra gårdstunet og vi følger stien i retning Rondane nasjonalpark. I et eventyrlig landskap vandrer vi over fjellet. Den siste biten får vi transport inn til Dørålseter turisthytte, som er utgangspunktet vårt for morradagens etappe.

Distanse: 18 km
Høydemeter: 450 meter opp – 350 meter ned
Varighet: 6 – 7 timer

Dag 5:

Etter ei god natts søvn skal vi krysse gjennom Rondane på veien til den idylliske seterdalen Grimsdalen. Underveis er det to lengre oppoverbakker, men disse er det lett å glemme når man går langs de spektakulære fjellene på turen. Vel framme på Grimsdalshytta er det klart for trerettersmiddag og herlig avslapning.

Distanse: 16 km
Høydemeter: 750 meter opp – 700 meter ned
Varighet: 6 – 7 timer

Dag 6:

Fra Grimsdalshytta setter vi kursen nordover mot Hjerkinn. Med Snøhetta som følgesvenn finner vi veien til Hjerkinn Fjellstue, et hvilested for reisende i over 1200 år! Vi bruker kvelden til å lade opp til morradagens høydepunkt.

Distanse: 18 km
Høydemeter: 400 meter opp – 450 meter ned
Varighet: 6 – 7 timer

Dag 7:

Vi kroner turen med å besøke kongen av Dovrefjell – moskusen! En helt spesiell opplevelse som gir den perfekte avslutningen på en minnerik tur i fjellet. Overnatting og avskjedsmiddag på historiske Kongsvold Fjeldstue.

Varighet: 5 – 6 timer

Dag 8:

Hjemreise

 

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

 

Området

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Vandringen i disse områdene kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjell og skog. Fjellområdene er som skapt for vandring, med forholdsvis slakke fjell og vide daler. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt nettverk av stier i fjellområdene.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som kan vandre mellom 6 og 8 timer på stier og fjellveier hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Dagsetappene vil være mellom 15 og 20 km, avhengig av høydeprofil på etappene.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen har vi gjort det enkelt å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er oppmøtested på Alvdal, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo. .

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom/twinom. Noen netter når vi overnatter på setrer, gårdsovernatting og DNT-hytter vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi sender ut en pakkliste etter bestilling av tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
16900 NOK