fra_seter_til_spa_savalen
bike_and_train_fra_alvdal_til_ringebu

Fra seter til spa

En unik helgetur med fantastiske sykkel-, mat- og kulturopplevelser.

Om Turen

Fra seter til spa er en unik helgetur med fantastiske sykkel-, mat- og kulturopplevelser. Turen går fra setergrend til setergrend i Rondanes bakgård, og avsluttes på Savalen Fjellhotell og Spa med en velfortjent dupp i spa-bassenget!

Datoer: 17. – 19. september 2021

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  3 - 8 personer
 • VARIGHET
  4 dager
 • Pris
  8900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i tre dager
 • Totalt tre overnattinger

 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • All transport ifm sykling
 • Bagasjetransport
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Oppmøtested på denne turen er Kvebergsøya Gård i Folldal.  Kvebergsøya er en ærverdig gårdsovernatting hvor vi får servert treretters middag av lokale råvarer, og tar en gjennomgang av planen for turene på kvelden.

Dag 2:

Vi starter dagen med transport opp til topp-punktet på den gamle taubanen som gikk fra Folldal Gruver til Alvdal frem til 1969. Derifra er det fantastisk nedoversykling til bunnen av dalen før vi sakte men sikkert beveger oss opp på høyfjellet og over mot Einunndalen. Dette er en av de mest kjente seterdalene i området, og vi avslutter nydelig nedoversykling til idylliske Romsdalssetra, som ligger rett ved elva Einunna. Her serveres svært kortreist seterkost, hvor stort sett alt er laget fra råvarer på setra.

Dag 3:

I løpet av denne dagen beveger vi oss gjennom flere setergrender, og har en hel dag med høyfjellssykling foran oss. Fra Einunndalen sykler vi inn til Rødalen, før vi krysser over til neste dalføre med spektakulær nedoversykling på en høyfjellsrygg ned til Sparsjøvollen. Vel fremme på Savalen Fjellhotell og spa avslutter vi dagen med en forfriskende dupp i spa-bassenget og panoramautsikt over innsjøen Savalen. På kvelden serveres det en nydelig middag basert på lokale råvarer.

Dag 4:

På den siste dagen tar vi for oss av de mange flotte stiene rundt Savalen. Vi starter med en ryggtravers som følger sjøen, før vi skal krysse over til neste dalføre. Her blir det enda mer høyfjellssykling, før vi skal følge nok en rygg, som går over i høyhastighets barnålssti, frem til møtestedet for transporten tilbake til Kvebergsøya Gård. Turen avsluttes tidlig ettermiddag så alle rekker hjem til sitt i god tid på søndag kveld.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2019 hadde vi besøk av Stipatruljen fra Terrengsykkel og vi fikk vist frem den fantastiske syklingen Alvdal har å by på. Se hele episoden her!

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er det mulighet for togkorrespondanse til og fra Hjerkinn fra både Trondheim og Oslo. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer for de som ønsker å leie utstyr. For de som kommer med bil ligger Kvebergsøya Gård midt mellom Oslo og Trondheim og man kan kjøre enten E6 eller rv3. For de som har tid vil vi på det sterkeste anbefale å kjøre nasjonal turistveg Rondane!

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller eksotiske destinasjoner som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen.

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
8900 NOK