Ekspedisjon Livestock

Møt ekte entusiaster, få eksklusiv tilgang til unike sykkelstier, og ikke minst after-bike med noen av Norges beste artister. Årets kinderegg!

Om Turen

Gjennom 6 tettpakkede dager kan du bli med ekte entusiaster på de beste stiene Ringebu, Alvdal, Tolga og Tynset har å by på. Om ikke det er nok så får du også med deg sykkeldemo med Rocky Mountains og festivalpass på Livestock på kjøpet!

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 12 personer
 • VARIGHET
  6 dager
 • Pris
  5900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Festivalpass på Livestock
 • To dager guidet stisykling i Ringebu
 • To netter overnatting i Ringebu
 • Valgfri sykkelaktivitet på Livestock lørdag og søndag
 • Utflukt til Tolga Sykkelmekka med sykkeldemo og guidet stisykling
 • Tre netter overnatting på Urørt Bike Lodge i Alvdal
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst Ringebu og møte med guidene på Ringebu på Værfast-sjappa. Oppladning til en rå sykkeluke!

Dag 2:

Værfast i Ringebu tar dere med på en fantastisk dag på sykkelen blant utvalget av nydelige stier som finnes på Ringebu og Venabygdsfjellet. Sjekk ut stipatruljen til Terrengsykkel fra 2018 om du vil se noe av herlighetene som Ringebu har å by på. På kvelden blir det quiz, muligheter for lokal håndverksøl, og hygge på sjappa til Værfast i Ringebu sentrum.

Dag 3:

Værfast i Ringebu tar dere med på en ny fantastisk dag på sykkelen. Etter endt tur settes kursen mot Alvdal og Livestock. Skyss står man i utgangspunktet for sjøl, men dersom noen har behov for skyss fra Ringebu til Alvdal ta kontakt! Framme i Alvdal blir det innsjekk på Urørt Bike Lodge og her blir det gjennomgang av resten av programmet på kvelden.

Dag 4:

Vi laster opp Livestock-bussen og drar på ekspedisjon til Tolga Sykkelmekka. Innehaver av Tolga Sykkelmekka og dedikert stisykkel-entusiast Anders Urset tar oss med på sine favorittstier i nærområdet. I tillegg til guida tur blir det sykkeldemo med Rocky Mountains, og afterbike på butikklåven til Tolga Sykkelmekka etter endt tur. Konserter på Livestock på kvelden.

Dag 5:

På lørdag får man valgfri sykkelaktivitet på Livestock. For å se hva Alvdal har å by på sjekk ut Stipatruljen sin episode fra 2019. Under Livestock tilbys shuttling på stinettverket på Tronfjell. Dette er en unik mulighet som man kun får på Livestock. I tillegg kan du bli med Livestock-guidene på fantastiske stisykkelturer blant det beste Alvdal og Tynset har å by på. Les om drømmeturen til Terrengsykkel på Livestock 2018 her. Afterbike og konserter på Livestock på kvelden.

Dag 6:

På søndag får man også valgfri sykkelaktivitet, hvor Livestock tilbyr både shuttling og guidede stisykkelturer. Etter endt sykkeltur blir det hjemreise med en minnerik uke i bagasjen!

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Hvis du vil se hvilken fantastisk sykling som venter deg i Alvdal, se episoden av Stipatruljen fra da de besøkte Alvdal!

Stisykling i Ringebu

Sykling i Ringebu byr på både fjell og skogsstier. Turene starter gjerne på 950 meters høyde og avsluttes nede i Landsbyen Ringebu. Venabygdsfjellet, Ringebufjellet og Kvitfjell er alle fine utgangspunkt for turer du vil huske lenge. Langs vegen opplever du både teknisk sykling på steinete fjellsti, svingete flytstier med sandbunn, barnålstier mellom store trær i furuskoger, nedoverkneiker med til tider sleipe røter og noen tilrettelagte elementer for maksimal flyt de siste kilometerne ned til Ringebu. Utover stiopplevelsen kan du forvente utsikt over Rondane og kanskje også Jotunheimen på en fin dag. Fjellvann, bekker, koselige pauseplasser, setrer, kulturlandskap og enda mer natur.
Her er det greit å beregne god tid på alle turer for å disponere kreftene riktig og ikke gå tom før nedoverkjøringene starter. Noen turer har transportetapper på grus/asfalt og dette pleier å være et godt avbrekk hvor man får hvilt litt mellom stietappene.

Hvis du vil se hvilken fantastisk sykling som venter deg i Ringebu, se denne videoen fra FriFlyts stipatrulje!

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer, og vi kan også være behjelpelig med sykkeltransport på toget om man ønsker å bruke egen sykkel. Hvis man kjører bil vil vi anbefale å kjøre enten riksveg 3 eller E6, avhengig av hvor oppstart på turen er. Før hver tur sender vi ut praktisk informasjon med blant annet reisetips.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller på eksotiske destinasjoner som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Værfast i Ringebu
NMIG-sertifisert samarbeidspartner

På denne turen samarbeider vi med Værfast i Ringebu om guiding. Som oss lever gjengen i Værfast for å skape og dele gode sykkelopplevelser i fjellet, og er lommekjent i Ringebu og fjellområdene rundt. Les mer om guidene fra Værfast her.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
5900 NOK