På Røros er det et helt unikt naturlig stinett som både utfordrer utholdenhet og tekniske ferdigheter, og gir fantastiske nedkjøringer. Våre lokale guider, Maren og Jostein, presenterer her noen av sine favoritter.

1 - Sjelden rød sone

Fra månelandskap til barnålsstier

Røros er kjent for at de fleste stiene er grønne og blå, og kan klatres både opp og ned. Så av og til får vi en stor trang til å oppsøke litt mer utfordrende terreng. Denne starter i et måneaktig berglandskap og slutter nede i furuskog som videre rommer et mylder av barnålsstier.

2 - Fatbiking mushing trails

Tivoli og lekeland på en gang!

Vintersesongen kan vare fra september til mai, og da er det to ting som gjelder: Å vite hvor hundekjøreren trener til løp, og å ha en feit selvbygd orange sykkel. Fra de langstrakte flytsporene over vidda, ender flere av løypene i prima berg- og dalbaner som snor seg ned lier og åser. Bedre lykkepille i mørketida skal en lete lenge etter!

3 - Kortreist intervall

Sentralt stinettverk. Fotokred til Haakon Lundkvist

Mange av turene rundt Bergstaden er langturer etter ferdselsstier fra gruvedrifta si tid. I hverdagen er det da fint med skikkelig kortreist sykling på godt pakka stier like ovenfor sentrum. Dette stinettverket er et utrolig godt utgangspunkt for litt kjapp intervalltrening både opp og ned, og også eminent lavterskelsykling for nyfrelste nybegynnere.