Noen dager trenger man rett og slett å benke seg foran tv’en og bli inspirert. Vi har plukket 3 av våre favoritt sykkelfilmer – hittil!

1 - Life Cycles

En visjonær sykkelfilm med kunstneriske ambisjoner og ikoniske sykkelscener

Selv om det har skjedd litt på utstyrsfronten siden denne ble utgitt er Life Cycles en tidløs klassiker. Umiddelbart blir man dratt inn i historiefortellingen og holdt i ånde gjennom hele filmen. Dette er kanskje den mest vellykkede sykkelfilmen som også har en historie å fortelle. Høydepunktet er den ikoniske scenen hvor Cam McCaul og Brandon Semenuk herjer i kornåkrene.

2 - UnReal

Kun fet sykling!

Når Teton Gravity Research setter i gang maskineriet sitt vet du at det kommer til å bli stort. Som en leverandør av noen av de mest ikoniske skifilmene i historien tar de med seg den samme innstillingen i arbeidet med UnReal, og resultat er en film spekket av godbiter. Minst mulig tomsnakk og mest mulig fet sykling – en vanskelig kombinasjon å slå. Høydepunktet er Brandon Semenuks one shot segment, et monument til ære for en av vår tids mest lekne syklister.

3 - Where the Trail Ends

Skifilm møter sykkel

Where the Trail Ends tar med alt det beste fra skifilmene, og alt det verste. Selv om historien er syltynn og pompøs er det likevel umulig å ikke la seg rive med av sykkelfilm-historiens feteste soundtrack og ørkensykling på sitt absolutt beste. Alt toppes allerede i starten med segmentet fra Utah til lyden av Black Rebel Motorcycle Club.