Vi digger tog og vi digger sykkel – hva bedre da enn å kombinere de to? Her er vår topp 3 liste over sykkeldestinasjoner langs Rørosbanen og vil du oppleve et utvalg av det beste bli med oss på Bike and Train langs Rørosbanen!

1 - Alvdal

Kunne vi valgt noe annet?

800 høydemeter shuttlevennlig sykling på Tronfjell, nærmere 100 kilometer nedoversti i en 7 km radius fra sentrum, uendelig høyfjellssykling innover i Alvdal Vestfjell, sykkelfestivalen Livestock, Livestock sykkelfilmfestival, et perfekt startpunkt for en rekke flerdagsturer og et eldorado for tursykling på seterveier i fjellet. Alvdal har stort sett alt en syklist måtte begjære!

Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS

2 - Røros

Finn flyten i byen på fjellet!

Høyfjell- og viddesykling, uendelige mengder flyt, drømmeforhold for fatbike på vinteren og et kulturliv som få om noen kan matche. Det er noe eget med å rulle gjennom gatene i Bergstaden og ta afterbiken på en av de gamle og historiske spisestedene på Røros. Et lite eventyr i byen på fjellet!

3 - Tolga

Sykkelbondens sykkelmekka

Ta turen innom sykkelbonden, ildsjelen og entusiasten Anders Urset på Tolga Sykkelmekka. En unik sykkelbutikk på låven med en service og velkomst som få om noen kan matche! Anders sitt eldorado finnes i Tolga Østfjell, et duvende viddelandskap som innbyr til lange dager på fjellet. På andre sida av dalen finner du nasjonallandsbyen Vingelen, ved foten av Forollhoga nasjonalpark som tilbyr fantastisk fjellsykling på seterveiene.