Vin og sykkel i Georgia (utsolgt)

Bli med på et unikt høyfjellseventyr i vinens hjemland!

Om Turen

Georgia blir av mange regnet som vinens vugge, og denne turen går til hjertet av Georgias vindistrikt, Kakheti. Vi har satt sammen en eventyrlig kombinasjon av kaukasiske høyfjells-stier, vingårder, besøk i den fantastiske Pankisi-dalen og storbyliv i pulserende og sjarmerende Tbilisi. Turen er lagt til innhøstingsperioden og vi får ta del i den tradisjonsrike drueinnhøstingen, mens fjellene eksploderer i høstfarger!

Datoer: september 2023

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 6 personer
 • VARIGHET
  8 dager
 • Pris
  19500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • NMIG-sertifisert sykkelguide
 • All overnatting
 • Alle måltider fra lokale råvarer
 • All transport internt i Georgia
 • Vinsmaking og omvisning i vinmuseum
 • Tradisjonell tsjetsjensk festaften med folkemusikk
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst i Tbilisi på tidlig morgen og transport til hotellet hvor det blir avslapning frem til formiddagen. Etter en god brunch drar vi ut på en liten trilletur i byen og på sentrumsnære stier. Overnatting i gamlebyen i Tbilisi.

Dag 2:

Etter frokost pakker vi bilene og setter kursen mot Kakheti. På veien stopper vi i Tbilisi nasjonalpark hvor vi tar for oss av noe av Georgias beste skogssykling. Masse høydemeter på nydelige singletracks, blant stor og ærverdig løvskog. Etter en full dag med fantastisk sykling reiser vi videre til vinområdene og den idylliske landsbyen Signaghi.

Dag 3:

Vi tråkker rett ut i landsbygatene og ut på fantastiske skogsstier utenfor Signaghi. Dagen byr på masse flyt og herlig sykling. Vel nede igjen blir det vinsmaking og et lite dykk inn i georgisk vinkultur. Overnatting i Signaghi.

Dag 4:

Etter frokost setter vi kursen mot Lagodekhi nasjonalpark, en liten oase i det kaukasiske høyfjellet. Vi setter kursen inn mot noen av de flotte fossefallene i nasjonalparken, med nydelig sykling underveis. Overnatting blir i de flotte områdene nede i elvedalen.

Dag 5:

På morgenen blir vi transport til Pankisi-dalen, et eventyrlig dalføre bosatt av tsjetsjenere og med en helt unik kultur og historie. Vi installerer oss på det familiedrevne gjestehuset og deretter setter vi kursen mot en fjellvei som tar oss opp til 2100 meter. Derifra har vi en liten topptur på 300 høydemeter med en helt fantastisk utsikt fra toppen. Fra toppen har vi 1800 høydemeter med nydelig sykling før vi når dalbunnen.

Dag 6:

Også i dag får vi skyss opp til over 2000 meter, og vi starter med en liten topptur opp til 2200 meter med mulighet for å forlenge til 2500 meter. Fra toppen ser vi ut over hele vinområdet i Kakheti og over til Tusheti nasjonalpark, og de spisse og ofte hvitkledde grensefjellene til Russland. På vei ned venter en av de råeste singletrackene vi har opplevd der den slynger seg ned fjellsiden til neste setergrend. Vi avslutter oppholdet i Pankisi med en tsjetsjensk festaften med tradisjonell tsjetsjensk folkemusikk og dans.

Dag 7:

Siste dag i Pankisi byr på nye høyfjellsstier med eventyrlige nedkjøringer før vi pakker bilen og avslutter oppholdet med en festmiddag i pulserende Tbilisi.

Dag 8:

Avreise fra Tbilisi

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Georgia

Georgia ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Det betyr at det er et klima som i stor grad kan sammenliknes med Middelhavet. Kakheti-regionen er av de tørreste områdene i Georgia, og på turene på høsten er det som regel mellom 15 og 25 varmegrader. Fjellet er likevel ikke langt unna og vi kommer til å bevege oss i høyde opp til ca 2500 meter. De  kaukasiske fjellene er frodige, gresskledde, men sent på høsten kan det også være stor forskjell på temperatur i dalbunnen og oppe i fjellet. Sykkelmessig kommer vi til å sykle på både skikkelige høyfjellsstier, grove seterveier, freeride på gresskledde åser og topper, og gjennom fabelaktig løvskog.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Krevende

Dette er turene for deg som er komfortabel med det aller meste av stisykling og terreng, inkludert stier med en del røtter og steiner. Du håndterer de aller fleste hindringer, både oppover og nedover.

Du må kunne sykle mellom 6 og 8 timer hver dag, over flere dager, i jevnt tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 1000 høydemeter hver dag.

Vi har satt denne turen til krevende siden man vil møte noe teknisk terreng, samt at det innebærer en del pushbike og noe bæring i høyde opp mot 2500 moh. Likevel vil mesteparten av denne turen være på nivå middels, ta derfor kontakt om du er usikker på om denne turen er tilpasset ditt nivå!

(Levels: 6-7 skill level, 7-8 fitness level.)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Merk at pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert sykkelguide
Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt til godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området. Han var også med og starte opp Livestockfestivalen i Alvdal og har vært primus motor for sykkelsatsningen til festivalen. Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller til eksotiske destinasjoner som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Vær og vind

Georgia ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Det betyr at det er et klima som i stor grad kan sammenliknes med Middelhavet. Kakheti-regionen er av de tørreste områdene i Georgia, og på turene på høsten er det som regel mellom 15 og 25 varmegrader. Fjellet er likevel ikke langt unna og vi kommer til å bevege oss i høyde opp til ca 2500 meter. De  kaukasiske fjellene er frodige, gresskledde, men sent på høsten kan det også være stor forskjell på temperatur i dalbunnen og oppe i fjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
19500 NOK