Vin og sykkel i Georgia

Bli med på et unikt høyfjellseventyr i vinens hjemland!

Om Turen

Georgia blir av mange regnet som vinens vugge, og denne turen går innom hjertet av Georgias vindistrikt, Kakheti. Vi har satt sammen en eventyrlig kombinasjon av kaukasiske høyfjells-stier, vingårder, besøk i den fantastiske Pankisi-dalen og storbyliv i pulserende og sjarmerende Tbilisi. Turen er lagt til innhøstingsperioden mens fjellene eksploderer i høstfarger!

 

Datoer 2024:
29. september – 6. oktober

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 4 personer.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 6 personer
 • VARIGHET
  7 dager
 • Pris
  20900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • NMIG-sertifisert sykkelguide
 • All overnatting
 • Alle måltider fra lokale råvarer
 • All transport internt i Georgia
 • Vinsmaking
 • Tradisjonell tsjetsjensk festaften med folkemusikk
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 0:

Avreise fra Oslo

Dag 1:

Ankomst i Tbilisi på tidlig morgen og transport til hotellet hvor det blir avslapning frem til formiddagen. Etter en god brunch drar vi ut på en liten sightseeing i byen eller en liten trilletur på sentrumsnære stier. Overnatting i Tbilisi.

Dag 2:

Etter frokost drar vi ut på noen av de fantastiske stiene som finnes rett utenfor Tbilisi. De fleste stiene går oppe på åsrygger, med nydelig utsikt og hardpakka stier som tar oss helt ned til bygatene i Tbilisi. Overnatting i Tbilisi

Dag 3:

Vi får en ny dag med masse flyt og herlig sykling på sentrumsnære stier i Tbilisi. Vel nede pakker vi bilen og reiser til vindistriktet i Kakheti. Overnatting Kakheti

Dag 4:

Etter frokost blir det en halv dag med sykling på de tørre og nydelige stiene i Kakheti før vi avslutter litt tidlig for å få med oss vinsmaking og et lite dykk inn i georgisk vinkultur. Etter vinsmakingen setter vi kursen videre til høyfjellet og overnatting på et familiedrevet gjestehus i Pankisi-dalen.

Dag 5:

Vi våkner opp til første dag i Pankisi-dalen, et eventyrlig dalføre bosatt av tsjetsjenere og med en helt unik kultur og historie. Etter frokost setter vi kursen mot en fjellvei som tar oss opp til 2100 meter. Derifra har vi en liten topptur på 300 høydemeter med en helt fantastisk utsikt fra toppen. Fra toppen har vi 1800 høydemeter med nydelig sykling før vi når dalbunnen. Vi avslutter oppholdet i Pankisi med en tsjetsjensk festaften med tradisjonell tsjetsjensk folkemusikk og dans.

Dag 6:

Også i dag får vi skyss opp til over 2000 meter, og vi starter med en liten topptur opp til 2200 meter med mulighet for å forlenge til 2500 meter. Fra toppen ser vi ut over hele vinområdet i Kakheti og over til Tusheti nasjonalpark, og de spisse og ofte hvitkledde grensefjellene til Russland. På vei ned venter en av de råeste singletrackene vi har opplevd der den slynger seg ned fjellsiden til neste setergrend. Transport tilbake til Tbilisi og siste natt i Georgia etter endt sykkeltur.

Dag 7:

Avreise fra Tbilisi

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Georgia

Georgia ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Det betyr at det er et klima som i stor grad kan sammenliknes med Middelhavet. Kakheti-regionen er av de tørreste områdene i Georgia, og på turene på høsten er det som regel mellom 15 og 25 varmegrader. Fjellet er likevel ikke langt unna og vi kommer til å bevege oss i høyde opp til ca 2500 meter. De  kaukasiske fjellene er frodige, gresskledde, men sent på høsten kan det også være stor forskjell på temperatur i dalbunnen og oppe i fjellet. Sykkelmessig kommer vi til å sykle på både skikkelige høyfjellsstier, grove seterveier, freeride på gresskledde åser og topper, og gjennom fabelaktig løvskog.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Merk at pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert sykkelguide
Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt til godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området. Han var også med og starte opp Livestockfestivalen i Alvdal og har vært primus motor for sykkelsatsningen til festivalen. Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller til eksotiske destinasjoner som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Vær og vind

Georgia ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Det betyr at det er et klima som i stor grad kan sammenliknes med Middelhavet. Kakheti-regionen er av de tørreste områdene i Georgia, og på turene på høsten er det som regel mellom 15 og 25 varmegrader. Fjellet er likevel ikke langt unna og vi kommer til å bevege oss i høyde opp til ca 2500 meter. De  kaukasiske fjellene er frodige, gresskledde, men sent på høsten kan det også være stor forskjell på temperatur i dalbunnen og oppe i fjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
20900 NOK