Sykkel, surf og strand i Portugal

Sykkel, surf og strand i april. Kan sesongstarten bli bedre?

Om Turen

Sykkel, surf og strand i april. Kan sesongstarten bli bedre?

Vi har satt sammen et program hvor du kan kombinere både surfeskole, nydelig stisykling og muligheten for å pusse litt på sykkelteknikken på starten av sesongen. Alt pakket inn en fantastisk ramme på kysten av Portugal, med kultur og historie ved hvert hushjørne.

Datoer 2024: 13. april – 20. april

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 4 personer.

 • NIVÅ
  Nybegynner til middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 8 personer
 • VARIGHET
  7 dager
 • Pris
  16500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • 7 netter overnatting
 • Frokost alle dager, middag 6 dager og lunsj 3 dager
 • Sykkelguide i 3 dager
 • Surfecamp i 3 dager inkludert utstyr
 • Transport og shuttle ifm sykling
 • Transport til og fra flyplassen
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1

Vi ankommer Lisboa og får biltransport til Ericeira som blir basen vår for oppholdet. Det blir tid til å sette sammen sykler, ta en liten sightseeing i byen og velkomstmiddag med presentasjon av planene for de kommende dagene.

Dag 2

Med utgangspunkt i det nydelige stinettverket utenfor Ericeira har vi en full dag med naturlige stier, kystlinje, klipper, gammel skog og herlig sykling. På starten av turen bruker vi litt tid på å øve på posisjonen på sykkelen, bremseteknikk og svingteknikk, og tar med oss lærdommen på lekne stier som avsluttes med en velfortjent forfriskning på stranda!

Dag 3

I dag prøver vi surfebrettet for første gang i løpet av oppholdet. Ericeira er regnet som et av de beste surfestedene i Europa med bølger i verdensklasse og en vibrerende surfekultur.

Målet for surfecampen på dette oppholdet er å mestre den grunnleggende teknikken, og det blir en kombinasjon av teori om posisjon, padling, valg av bølger, plassering og timing. Og ikke minst masse øving i vannet! Dersom det blir tid på slutten av dagen avslutter vi med en sykkeltur langs klippene, og nyter nydelig sykling i spektakulære omgivelser.

Dag 4

Sintra er mest kjent for sine slott, historiske palasser og storslåtte arkitektur. Men det er også navnet på et fjell som byr på noe av den beste og mest varierte stisyklingen Portugal har å by på!

Vi tar med oss grunnteknikken fra første sykkeldag og bryner oss på litt mer teknisk sykling hvor vi får brukt alle triksene vi har lært til nå. Etter lunsj blir det shuttling på de øverste stiene på fjellet før vi avslutter med en 5 km lang sti hele veien fra toppen av fjellet og ned på stranda. På kvelden går vi gjennom video fra teknikkøkta og nyter en herlig kveld ved sjøen.

Dag 5

Dette blir en dag med fullt fokus på surfing. I dag blir sureføkten på starten av dagen, med muligheter for avslapning eller utflukt til Lisboa, Sintra-palasset eller andre steder for de som ønsker å oppleve litt mer av Portugal på ettermiddagen og kvelden.

Dag 6

Ny dag med kun surfing enten på morgen eller ettermiddag, avhengig av når bølgene er best. Det blir også en liten foto- og videoshoot så man kan ta med noen visuelle minner hjem i bagasjen.

Dag 7

På den siste dagen av oppholdet blir det fullt fokus på å nyte syklingen på Sintra-fjellet. Med shuttle tilgjengelig får vi masse mengde, og sykler både nye stier og favoritter fra tidligere i uka. På kvelden blir det avskjedsmiddag i Ericeira, og en herlig avrunding på en uke med flotte minner og masse mestring.

Dag 8

Transport til flyplassen.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på ca 1000 høydemeter hver dag i snitt

Transport

Oppmøte for denne er Lisboa hvor vi blir plukket opp og får transport til Ericeira.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i twin-rom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleisykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Dersom du er interessert i å leie sykkel, ta kontakt med oss. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Tilbake til startsida
16500 NOK