Stisykling i Draculas rike

Nord Transylvania byr ikke bare på skumle grever - det er også et område for fantastisk stisykling!

Om Turen

Romania er kjent som Europas siste villmark, og det er nettopp derfor vi tar turen til fantastiske Nord Transilvania! På denne turen får du oppleve Romania på sitt flotteste og villeste, og underveis får det med unike kultur og matopplevelser som er helt særegent for denne regionen.

Datoer 2024: 25. august – 31. august

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 5 personer.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  5 - 8 personer
 • VARIGHET
  7 dager
 • Pris
  19500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Lokal guide i 6 dager
 • Transport til og fra flyplassen
 • Alle måltider
 • All overnatting
 • Transport ifm sykling og bagasjetransport
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst i Cluj og transport til Colbita-sjøen hvor vi blir innlosjert i et tradisjonelt gjestehus og nyter en herlig vekomstmiddag sammen med guiden vår for turen.

Dag 2:

Etter frokost hopper vi på sykkelen og setter retningen mot fjellet. Turen er en rundtur hvor vi har ca 8 km stigning før vi kommer opp til topp-punktet. Fra der har vi 700 høydemeter nydelige stier hele veien tilbake til gjestehuset. For de som vil er det mulig å prøve kajakk på Colbita-sjøen på ettermiddag/kveld.

Dag 3:

I dag forflytter vi oss til Dorna-distriktet, og turmålet for dagen er en helt spesiell vulkanisk steinformasjon på fjellet som kalles de 12 apostler. Turen opp byr på noe bratt sykling før man kommer opp på fjellet hvor vi holder oss i høyfjellet før vi avslutter med en lang nedkjøring tilbake til dalen og kveldens gjestehus.

Dag 4:

Etter frokost får vi biltransport opp i fjellet hvor vi følger en fjellrygg før vi får dagens nedkjøring på en nydelig flytsti gjennom en skog som er så unik at den har fått plass på UNESCO sin verdensarvliste!

Dag 5 og 6:

I to dager skal vi boltre oss på stinettverket i Rodnei nasjonapark. Her har vi muligheten for biltransport opp til flere fjellpass og med spektakulære topper som Gargalau Peak (2158 m) innen rekkevidde. Rodnei nasjonalpark er den høyeste og største fjellkjeden i den nordlige delen av Karpatene, og underveis på tur passerer vi blant annet Romanias høyeste foss. Etter endt tur på dag 7 setter vi kursen mot Bistrita hvor vi tilbringer siste natt på turen.

Dag 7:

Før hjemreise rekker vi en morrastur på de herlige flytstiene nær byen i Bistrita. Her har vi alternativet med både å tråkke sjøl, få bilskyss eller ta heisen, og vi kan velge mellom bygde løyper og naturlige stier som begge deler brukes til de nasjonale enduro-mesterskapene. Slitne og fornøyde hopper vi i bilen til flyplassen og tar flyet hjem.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på ca 1000 høydemeter hver dag i snitt

Transport

Oppmøte for denne turen er Cluj hvor vi blir plukket opp og transport til startpunktet for turen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i twin-rom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleisykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Dersom du er interessert i å leie sykkel, ta kontakt med oss. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Tilbake til startsida
19500 NOK