Stisykling i Draculas rike

Nord Transylvania byr ikke bare på skumle grever - det er også et område for fantastisk stisykling!

Om Turen

Romania er kjent som Europas siste villmark, og det er nettopp dit vi drar på denne unike turen til Nord Transylvania. Her skal vi gjennom noen av de flotteste og villeste delene av Romania, og underveis opplever vi helt unik kultur- og matopplevelser

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  5 - 8 personer
 • VARIGHET
  7 dager
 • Pris
  18500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Lokal guide i 6 dager
 • All transport internt i Romania
 • Alle måltider fra lokale råvarer
 • All overnatting
 • Program

Program

Dag 1:

Ankomst i Cluj og transport til Colbita-sjøen hvor vi blir innlosjert i et tradisjonelt gjestehus og nyter en herlig vekomstmiddag sammen med guiden vår for turen.

Dag 2:

Etter frokost hopper vi på sykkelen og setter retningen mot fjellet. Turen er en rundtur hvor vi har ca 8 km stigning før vi kommer opp til topp-punktet. Fra der har vi 700 høydemeter nydelige stier hele veien tilbake til gjestehuset. For de som vil er det mulig å prøve kajakk på Colbita-sjøen på ettermiddag/kveld.

Dag 3:

I dag forflytter vi oss til Dorna-distriktet, og turmålet for dagen er en helt spesiell vulkanisk steinformasjon på fjellet som kalles de 12 apostler. Turen opp byr på noe bratt sykling før man kommer opp på fjellet hvor vi holder oss i høyfjellet før vi avslutter med en lang nedkjøring tilbake til dalen og kveldens gjestehus.

Dag 4:

Etter frokost får vi biltransport opp i fjellet hvor vi følger en fjellrygg før vi får dagens nedkjøring på en nydelig flytsti gjennom en skog som er så unik at den har fått plass på UNESCO sin verdensarvliste!

Dag 5 og 6:

I to dager skal vi boltre oss på stinettverket i Rodnei nasjonapark. Her har vi muligheten for biltransport opp til flere fjellpass og med spektakulære topper som Gargalau Peak (2158 m) innen rekkevidde. Rodnei nasjonalpark er den høyeste og største fjellkjeden i den nordlige delen av Karpatene, og underveis på tur passerer vi blant annet Romanias høyeste foss. Etter endt tur på dag 7 setter vi kursen mot Bistrita hvor vi tilbringer siste natt på turen.

Dag 7:

Før hjemreise rekker vi en morrastur på de herlige flytstiene nær byen i Bistrita. Her har vi alternativet med både å tråkke sjøl, få bilskyss eller ta heisen, og vi kan velge mellom bygde løyper og naturlige stier som begge deler brukes til de nasjonale enduro-mesterskapene. Slitne og fornøyde hopper vi i bilen til flyplassen og tar flyet hjem.

Tilbake til startsida
18500 NOK