Eventyrlige Kappadokia

Utforsk et av verdens aller beste stisykkelområder i et magisk landskap!

Om Turen

Om turen

Denne turen går til hjertet av Tyrkia, det gamle kongeriket Kappadokia på Anatolias høyslette. Vi har fått med oss lokalkjente, og kan tilby stisykling i verdensklasse kombinert med unike historie- og kulturopplevelser.

Området

Kappadokia ligger sentralt i Tyrkia på den Anatoliske høyslette ca. 1000 moh. Klimaet er tørt, og på høsten er det normalt fra 15-25 varmegrader. Området er først og fremst kjent for sitt soppformede landskap, som ble skapt av enorme vulkanutbrudd og etterfølgende erosjon. De første kristne på flukt slo seg ned i området, og gravde ut utallige huler til kirker og bolighus. I dag er Kappadokia et eksotisk paradis for historieinteresserte og friluftsentusiaster. Syklingen foregår i et eventyrlandskap, og stiene er typiske flytstier som innbyr til høy fart for erfarne syklister, men som også er tilgjengelige for nybegynnere på sti.

Datoer 2024:

21. september – 27. september 2024
29. september – 5. oktober 2024

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 4 personer.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 8 personer
 • VARIGHET
  7 dager
 • Pris
  19900 NOK
 • Prisen inkluderer:
 • Lokalkjent guide i 5 dager
 • Alle måltider
 • All overnatting
 • Inngang til museer
 • Vinsmaking
 • Transport ifm sykling
 • Transport til og fra flyplassen
 • Program
 • Praktisk info:

Program

Dag 1:

Ankomst til Kayseri og ca. 1 times biltur til Göreme sentralt i Kappadokia. Innlosjering på hotell og middag.

Dag 2:

Vi møtes på takterrassen ved soloppgang for å se på ballongene sveve over det magiske landskapet. Etter frokost klatrer vi Meskendir ridge opp til utsiktsplatået. Der samles vi før vi setter fart ned den legendariske «rock chute east», en renne i det røde fjellet. Etter et par kilometer på fantastiske stier stopper vi for en ferskpresset juice og en tur inn i en av de gamle hulekirkene. Vi fortsetter ned på flytstier som avsluttes med nok en renne. Vi klatrer på nytt opp og sykler Meskendirdalen før det blir lunsj.

Etter lunsj blir det omvisning i det imponerende friluftsmuseet i Göreme.

Dag 3:

Opp grytidlig for de som vil fly i ballong. Ballongene tar av i grålysningen, og firmaet vi bruker har de nyeste ballongene og mest erfarne pilotene. Ballongflyverne er tilbake til frokost.

Denne dagen sykler vi først opp til utsiktsplatået igjen, og følger Balkongstien langs kanten av dalen på eksponerte flytstier med helt fantastisk utsikt bort til nabobyen Cavusin.

Etter lunsj sykler vi opp til Uchisar, og går inn i Uchisar-slottet. Nedkjøringen går på stier gjennom Duedalen og ender til slutt i Kjærlighetsdalen.

På kvelden blir det vinsmaking på lokale viner gjennom vinprodusenten Kocabag.

Dag 4:

Halv dag sykling før vi drar på besøk til Kaymakli undergrunnsby, der vi får omvisning i de imponerende undergrunnsgangene. Kaymakli består av åtte etasjer, hvorav fire i dag er åpne for publikum. Arkeologer antar at de første hulene kan ha bli gravd ut for rundt 5 000 år siden, og at da kristne samfunn bodde her kan det ha vært så mange som 3500 personer i undergrunnsbyen. Hulene var bebodd helt fram til 1923.

Dag 5:

Shuttle-dag. Vi blir transportert ut av Göreme og sykler en naturlig pumptrack ned i Gomedadalen. Der følger vi elveløpet videre til Üzengidalen der vi etter hvert blir møtt av bilene, som kjører oss tilbake mot Uchisar. Der sykler vi ned til Göreme gjennom den fantastiske Zemi-dalen.

Etter lunsj klatrer vi opp på Bozdag – et Grand Canyon lignende fjell. Der sykler vi stier med fantastisk utsikt langs kanten ned til Cauvusin, hvor vi blir plukket opp og kjørt tilbake til Göreme.

Dag 6:

Den siste sykkeldagen setter vi sammen et program der vi kjører favorittstiene våre.

Dag 7:

Transport til Kayseri flyplass og avreise.

Praktisk info:

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på ca 1000 høydemeter hver dag i snitt

Transport

Oppmøte for denne turen er Kayseri, hvor vi blir plukket opp og får transport til hotellet hvor vi vil ha base for turen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i twin-rom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleisykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Dersom du er interessert i å leie sykkel, ta kontakt med oss. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Tilbake til startsida
19900 NOK