Bike and train til Tsjekkia

Finn flyten i pilsens hjemland! Vi tar deg med til de beste stiene Tsjekkia har å by på.

Om Turen

Bike and train til Tsjekkia er en tur som går over ti dager, og som er spekket av opplevelser. Denne turen kombinerer tog og båtreise med alt fra stisykling i Hamburg og langs Tsjekkias beste stier, til kveldsliv i Berlin på returen. Rett og slett et skikkelig kinderegg for den eventyrlystne stisyklist!

På bestilling for grupper på minimum 4 personer.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 8 personer
 • VARIGHET
  10 dager
 • Pris
  24900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • 8 dager sykling med lokal guide i Oslo, Hamburg og Tsjekkia
 • Alle billetter til tog og ferge tur-retur Oslo
 • Overnatting i Hamburg, Berlin og Tsjekkia
 • Alle måltider ekskl drikke
 • Heisbilletter og transport ifm sykling
 • 60 min kroppsmassasje og inngang til spa-avdeling på ferge til Oslo
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Vi møtes i Oslo på Lysebu Hotel, der man kan nyte en fantastisk utsikt over Oslofjorden og byen. Etter middagen går vi gjennom turplanen og utstyret, og lader opp til første sykkeldag.

Dag 2:

Vi tråkker rett ut fra hotellet og starter turen med en guidet tur på de beste stiene som vår kjære hovedstad har å by på. Vi avslutter med nydelige nedkjøringer ned til fergeleiet. Deretter går ferden direkte videre til Color Line, som blir vår link til Kiel i Tyskland og resten av kontinentet.

Dag 3:

Ankomst i Kiel på morgenen, og etter en god frokostbuffet på ferga, reiser vi videre med tog fra Kiel til Hamburg. På Hamburg Hauptbahnhof blir vi plukket opp av en maxitaxi som frakter oss og syklene til Harburger Berge. Der møter vi den lokale guiden og ildsjelen som står i bresjen for å utvikle stinettverket i den lille, urbane, grønne lunga Harburger Berge. Vi får noen timer med sykling her, før vi pakker ned syklene igjen og blir fraktet til hotellet der en rolig kveld med middag og avslapning venter.

Dag 4:

Vi står opp tidlig for å rekke toget som skal ta oss fra Hamburg til Děčín i Tsjekkia. Der blir vi møtt av vår lokale samarbeidspartner som skal ta oss med til Nové Město pod Smrkem og gjestehuset vi skal bo på de kommende dagene. Deretter får vi tid til fire gode timer med flyt ved Singltrek pod Smrkem. Vi avslutter første dag i Tsjekkia med velkomstmiddag og noe godt å drikke på gjestehuset.

Distanse – ca. 25 km. 500 høydemeter.

Dag 5:

Etter en god frokostbuffet legger vi ut på en full dag med gondolbasert sykling i en av Tsjekkias flotteste enduro-områder. Vi returnerer til gjestehuset gode og slitne, og da vil det være mulighet for å benytte seg av det lokale velværesenteret, med basseng, sauna og jacuzzi før vi avslutter dagen med middag og god drikke.

Distanse – ca. 40-45 km. 800-1000 høydemeter.

Dag 6:

Etter frokost drar vi videre fra Nove Mesto til Trutnov, en biltur som tar ca. 2 timer. Når vi kommer fram, får vi tid til en full dagstur med innlagt lunsjpause. I Trutnov finner vi et av de beste og mest komplekse sykkelanleggene Tsjekkia – et enduroparadis! Her kan vi vente oss alt fra rask flyt til meget tekniske stier. Vi innlosjeres på hotell denne natten.

Distanse: ca. 40 km, ca. 1000 høydemeter.

Dag 7:

Ny dagstur med sykling i Trutnov. I dag får vi nydelig utsikt mot Tsjekkias høyeste fjell, Krkonoše, og nedturen byr på legendariske enduropartier med flere tekniske seksjoner i ekte Squamish-stil.

Distanse – ca. 40 km, ca. 1000 høydemeter

Dag 8:

Denne dagen blir det tidlig start og en litt raskere frokost, for å rekke over de siste godbitene av stinettverket i Trutnov før avreise. Etter en rask dusj og lunsj kjører vi til Praha og hopper på toget til Berlin. Vi ankommer Berlin tidlig kveld, og gjør oss klare for en tur på byen!

Dag 9:

Vi starter turen hjem med tog fra Berlin til Kiel, og videre om bord igjen på Color Line. Her unner vi slitne kropper litt restitusjon med 60 minutter kroppsmassasje og inngang til spa-avdelingen.

Dag 10:

Ankomst Oslo kl. 10.00, og vel hjem!

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på siri@urortskiogsykkel.no eller audun@urortskiogsykkel.no

 

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turen for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport og logistikk

På denne turen er oppmøtested Oslo, og vi tar ferge fra Oslo til Kiel. Videre vil all transport være med tog eller bil. Noe trilling av sykkelkoffert og bæring av ryggsekker må påregnes.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom, enten på gjestehus eller hoteller. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Tilbake til startsida
24900 NOK