Sykkel Alvdal - Dombås

Fjellruta fra Rørosbanen til Dovrebanen

Følg gamle seterveier mellom Rørosbanen og Dovrebanen - det grønne alternativet langs de blå fjella!

Om Turen

Ta toget til Alvdal og ta fatt på en fantastisk tur fra Østerdalen til Gudbrandsdalen i noe av Norges flotteste sykkelterreng. Med Rondane-massivet som bakteppe får du servert nydelig sykling sammen med lokal historie og kultur. Til kvelds får du lokalmat og unike overnattinger. Sist men ikke minst avsluttes turen med sykkeltur gjennom en av Norges vakreste seterdaler – Grimsdalen! Turen går på grusveier, fjellveier og noen etapper med fast dekke.

Denne turen er selvguidet og man får utlevert rutebeskrivelser, kart og en lagret rutebeskrivelse i Google Maps ved oppmøte.

Sesong: 1. juli til 31. juli

 • NIVÅ
  Nybegynner
 • GRUPPESTØRRELSE
  2 -10 personer
 • VARIGHET
  4 dager
 • Pris
  8000 NOK
 • Leiesykkel
 • Overnattinger

 • Måltider (ekskl. drikke)
 • Rutebeskrivelser og turmateriell
 • Bagasjetransport
 • *Enkeltromstillegg vil tilkomme på noen steder ved bestilling for 1 person
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ved ankomst kan dere spasere rett fra Alvdal stasjon til din overnatting på historiske Steien Hotel. Et fantastisk sted å starte turen!

Dag 2:

Etter at dere har fått utlevert utstyr er dere klar for dagens sykkeletappe. Denne dagen følger ruta ferdselsveiene etter gruvedriften, og turen går i nærheten av den gamle taubanen som gikk fra Folldal Gruver til Alvdal frem til 1969. Sykkelturen avsluttes med fantastisk nedoversykling ned til kveldens gårdsovernatting på ærverdige Kvebergøya Gård i Folldal.

Distanse: ca 30 km
Høydemeter stigning: ca 700 høydemeter

Dag 3:

Dagens etappe starter fra gårdstunet på Kvebergsøya gård og følger elva Grimse til Grimsdalen. Morgenfugler kan også rekke en fisketur i elva som har flotte forekomster av både ørret og harr. Med panorama-utsikt over Rondane sykler du inn i Grimsdalen hvor setrene ligger idyllisk til, spredt utover hele dalen. Turen følger i all hovedsak grusveier, med en liten kilometer skogsbilvei kort tid etter start. Dagen avsluttes med tre-retters middag på historiske Grimsdalshytta.

Distanse: ca 35 km
Høydemeter stigning: ca 400 høydemeter

Dag 4:

Etter litt velfortjent avslapning og restitusjon på Grimsdalshytta er det klart for siste etappe gjennom idylliske Grimsdalen. Målet for dagen er Dombås i god tid for en avslappende retur hjem med Dovrebanen – med en minnerik tur i bagasjen.

Distanse: ca 35 km
Høydemeter stigning: ca 300 høydemeter

Hvis man vil ha forlenge turen kan vi anbefale å avslutte med flere etapper av rundturen Tour de Dovre, eller legge til flere dager i Alvdal som har et rikt nettverk av fjellveier , stier og toppturer perfekt tilpasset el-sykkel.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Foto: Mountains of Norway/Tour de Dovre

Området

Sykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Syklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjell og skog. Fjellområdene er som skapt for sykling, med forholdsvis slakke fjell og vide daler. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre veier og forholdsvis lite myrområder. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste veiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt veinettverk i fjellområdene.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Nybegynner

Dette er turene for deg som kan sykle mellom 4 og 6 timer på grusvei hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Dagsetappene vil være mellom 25 og 45 km, avhengig av høydeprofil på etappene.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen har vi gjort det enkelt å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er oppmøtested på Alvdal, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer, gårdsovernatting og DNT-hytter vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
8000 NOK