bike_and_train_fra_alvdal_til_ringebu

Bike and train fra Rørosbanen til Dovrebanen

Bli med oss på gamle seterveier i villreinens rike mellom Rørosbanen og Dovrebanen - det grønne alternativet langs de blå fjella!

Om Turen

Våre guider tar dere med på en fantastisk tur fra Østerdalen til Gudbrandsdalen i noe av Norges flotteste sykkelterreng. Med Rondane-massivet som bakteppe får vi servert nydelig sykling sammen med lokal historie og kultur fra våre guider. Til kvelds får vi lokalmat og unike overnattinger på idylliske setervanger og fjellgårder. Sist men ikke minst avslutter vi med sykkeltur gjennom en av Norges vakreste seterdaler – Grimsdalen!

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 10 personer
 • VARIGHET
  4 dager
 • Pris
  10500,- NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i tre dager
 • Totalt tre overnattinger

 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • Utleiesykkel med hjelm
 • Bagasjetransport
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ved ankomst henter vi dere på Alvdal stasjon og frakter dere inn til Gjermundshaugvangen i Alvdal. Gjermundshaugvangen er en tradisjonell seter i Haustdalen, som er en av Norges mest aktive seterdaler. På det meste var det 40 aktive setrer i dette området. Ved ankomst får vi servert tradisjonell seterkost, og får en god natts søvn i frisk fjelluft!

Dag 2:

Etter en solid seterfrokost tar vi en gjennomgang av utlevert utstyr, tilpasser sykler og legger ut på første sykkeletappe. Denne dagen følger vi ferdselsveiene etter gruvedriften, og sykler i nærheten av den gamle taubanen som gikk fra Folldal Gruver til Alvdal frem til 1969. Vi avslutter sykkelturen med fantastisk nedoversykling ned til Kvebergøya Gård i Folldal. Kvebergsøya er en ærverdig gårdsovernatting hvor vi får servert treretters middag av lokale råvarer.

Dag 3:

Vi tråkker oss ut fra gårdstunet på Kvebergsøya gård og følger elva Grimse til Grimsdalen. Morgenfugler kan også rekke en fisketur i elva som har flotte forekomster av både ørret og harr. Med panorama-utsikt over Rondane sykler vi inn i Grimsdalen hvor setrene ligger idyllisk til, spredt utover hele dalen. Dagens etappe følger i all hovedsak grusveier, med en liten kilometer skogsbilvei kort tid etter start. Vi avslutter dagen med tre-retters middag på historiske Grimsdalshytta.

Dag 4:

Etter litt velfortjent avslapning og restitusjon på Grimsdalshytta tar vi fatt på siste etappe gjennom Grimsdalen. Hvis man ønsker å forlenge turen kan man ta en avstikker til Haverdalsseter turisthytte som ligger innerst i Haverdalen. Her kan man få servert både rømme og brunost fra setras eget mikroysteri! Etter hvert vender vi sykkelhjulet nedover mot Dovre, og avslutning av turen i god tid for en avslappende retur hjem med Dovrebanen – med en minnerik tur i bagasjen.

Hvis man vil ha forlenge turen kan vi anbefale å avslutte med rundturen Tour de Dovre, eller oppstart av turen på Røros. 

Foto: Mountains of Norway/Tour de Dovre

Området

Sykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Syklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjell og skog. Fjellområdene er som skapt for sykling, med forholdsvis slakke fjell og vide daler. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre veier og forholdsvis lite myrområder. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste veiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt veinettverk i fjellområdene.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som kan sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Dagsetappene vil være mellom 25 og 45 km, avhengig av høydeprofil på etappene.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anmoder vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er oppmøtested på Alvdal, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer og på denne turen tilbyr vi både el-sykler og vanlige sykler. For de som kommer med bil ligger Alvdal sentralt plassert langs rv3 i Østerdalen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer, og på denne turen tilbyr vi både el-sykkel og vanlige sykler. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som sykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller i omlandet rundt Røros er Audun klar til å ta deg med på de beste sykkelturene tilpasset ditt nivå. Han har også inngående kunnskap om regionens historie og kultur.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
10500,- NOK