Topptur langs Silkeveien – fra Ararat til Kazbek

Bli med oss på et 15-dagers eventyr gjennom Tyrkia og Georgia!

Om Turen

Vi følger de gamle historiske handelsrutene langs Silkeveien på dette unike eventyret gjennom Georgia og Tyrkia. Vi starter med ski and train gjennom Tyrkia med toppturer i Kayseri og Erzurum før vi bestiger Ararat (5137 moh). Kanskje finner vi også Noahs ark? Midt i oppholdet blir det en hviledag i fantastiske Tbilisi før det blir topptur i de sagnomsuste fjellområdene rundt Gudauri før vi avslutter med bestigning av Kazbek (5033 moh) i Prometheus sine fotspor!

 • Priser:

Ved 6 personer: 59 900,- NOK
Ved 5 personer: 64 900,- NOK
Ved 4 personer: 69 900,- NOK

 • NIVÅ
  Krevende
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 6 personer
 • VARIGHET
  15 dager
 • Pris
  59900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Norsk tindevegleder i 15 dager
 • Lokale guider på Ararat og Kazbek
 • All mat og overnatting
 • All transport fra ankomst i Tyrkia til hjemreise fra Tbilisi
 • Bagasjetransport på Ararat
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst til Kayseri og klargjøring for tur. Etter ankomst blir vi transportert til Erciyes ski resort, som ligger ved foten av Mt. Erciyes som er morgendagens turmål.

Dag 2:

Etter frokost setter vi kursen mot dagens turmål, fantastiske Mt Erciyes (3916 moh). Erciyes er en utdødd vulkan med masse spennende skiterreng, og kanskje spesielt kjent for fabelaktige renner. Fra toppen får vi en helt unik utsikt over hele Anatolia. Vulkanen tiltrekker seg også mye nedbør og tilbyr normalt svært gode snøforhold. Ved foten av fjellet ligger et skianlegg som er et av de mest populære skianleggene i Tyrkia. Etter endt tur blir det mulighet for avslapning på hotellet, og sightseeing i Kayseri for de som ønsker. Rundt midnatt er det avreise med nattog til Erzurum, morgendagens destinasjon.

Dag 3:

Vi våkner opp til frokost med utsikt til det fantastiske landskapet i Anatolia. Togturen tar oss gjennom store deler av innlandet i Tyrkia, med dets rike kultur, natur og historie. Dagens mål er Erzurum som er Tyrkias høyest beliggende by, og blant Tyrkias viktigste skisteder. Ved ankomst setter vi kursen mot Palandöken ski resort hvor vi planlegger en ettermiddagstur på ski i området rundt skisenteret.

Dag 4:

Vi starter dagen med en topptur i fjellene rundt Palandöken. Her har vi et utall valgmuligheter avhengig av vær og føre. Palandöken er kjent som et av de mest snøsikre skistedene i Tyrkia, med fantastisk kaldpudder på de rette dagene. Etter endt topptur setter vi kursen mot hovedmålet i Tyrkia, Mt. Ararat (5123 moh). Stoppested for kvelden er ved foten av Ararat i den tradisjonelle landsbyen Dogubayazit. Etter innsjekk på hotellet møter vi de lokale guidene og nyter en god tradisjonell middag.

Dag 5:

Etter frokost pakker vi bilen og kjører til landsbyen Cevirme, som ligger ved foten av Ararat. Fra landsbyen vil bagasjen vår få hesteskyss til første camp. Vi spenner på oss skiene i landsbyen og starter oppstigningen til Camp 1 som ligger på 2800-2900 moh. Når vi kommer frem slår vi opp teltleiren, spiser lunsj og får tid til litt avslapning. Middag serveres ca kl 18.

Dag 6:

Dag to på Ararat er en akklimatiseringsdag. Vi starter med frokost i Camp 1 før vi tar en topptur opp til ca 4000-4200 moh. Etter en kort pause kjører vi ski tilbake til Camp 1. Dette for at vi skal tilpasse oss høyden og for å unngå høydesyke.
Når vi kommer frem til Camp 1 får vi servert forfriskninger før det blir tid for litt avslapning og middag på kvelden.

Dag 7:

På denne dagen skal vi etablere ny camp på Camp 2. Avhengig av snøforholdene er denne campen lokalisert på mellom 3500-3800 moh. Når vi flytter til Camp 2 kan det hende vi må bistå med å ta med noe utstyr opp fra Camp 1. Når vi kommer fram blir det lunsj før vi slår opp teltleir med avslapning i leiren. Middag blir servert kl 18, med påfølgende avslutning av dagen siden det er en veldig tidlig start på dagen neste dag.

Dag 8:

Vi blir vekket ca kl 2-3 på morran, hvoretter vi pakker alt utstyr slik at dette er klart for transport ned til Camp 1. Etter frokost setter vi kursen mot toppen av Ararat. Avhengig av snø- og isforholdene er det mulig vi må ta av skiene rundt 4800-4900 moh. Etter at vi har nådd toppen med den fantastiske utsikten fra Tyrkias høyeste fjell setter vi kursen ned til Camp 1, med 2000 høydemeter skikjøring foran oss. I Camp 1 får vi servert forfriskninger og vi tar en pust i bakken før vi inntar de siste høydemeterne med skikjøring ned til landsbyen Cevirme. Her blir vi plukket opp og fraktet til hotellet vårt i Dogubayazit.

Dag 9:

Dette blir en reisedag hvor målet for dagen er Tbilisi. Vi vil enten bli transportert med bil, eller dersom den nye toglinjen mellom Tyrkia og Georgia er åpnet for persontransport tar vi toget fra Kars i Tyrkia til fantastiske Tbilisi, hovedstaden i Georgia. I Tbilisi lader vi batteriene i den unike gamlebyen med god mat, drikke og ikke minst den verdenskjente georgiske gjestfriheten.

Dag 10:

Vi blir hentet forholdsvis tidlig om morran og transportert til Gudauri som er Georgias største skisted. I området rundt Gudauri kan vi velge mellom et utall fabelaktige toppturer, og vi får en dag med fullt fokus på skiglede og god skikjøring som oppladning til neste hovedmål for turen, Mt. Kazbek (5047 moh). Kveldens overnatting blir i Gudauri.

Dag 11:

Tidlig på morgenen får vi transport til Stepantsminda, byen ved foten av Kazbek. Fra Stepantsminda starter vi oppstigningen til Bethlemi Hut som er dagens mål. Vi passerer Treenighetskirken på 2000 moh, og skal forsere Gergeti-breen før vi får en kort, men bratt oppstigning til Bethlemi Hut (3670 moh). Totalt vil dagens tur vare i ca 8 – 9 timer. Bethlemi Hut fungerer som vår base de tre kommende dagene.

Dag 12:

Dette blir en akklimatiseringsdag for å venne seg til høyden. Vi tar en topptur til Mt. Orcveri (4300 moh), hvor vi fra toppen får en fantastisk utsikt over Mt. Kazbek og Gergeti-breen. Etter at vi har nådd toppen blir det skikjøring ned til Bethlemi Hut.

Dag 13:

Dette er dagen for å nå toppen av Mt. Kazbek. Vi følger normalruta langs breen til vi kommer til et platå på 4400 moh. Avhengig av forholdene går vi derifra på ski eller med stegjern opp til salen på 4900 moh. Den siste biten blir det litt isklatring opp til toppen før vi kan innkassere premien, en helt fabelaktig utsikt over hele Kaukasus! Vi avslutter dagen med skikjøring ned til Bethlemi Hut

Dag 14:

Etter en god natts søvn og en skikkelig frokost sikter vi skituppene ned mot dalen med 2000 høydemeter skikjøring ned til Stepantsminda. Vel nede igjen i lavlandet får vi skyss tilbake til Tbilisi, hvor det blir en festmiddag som avslutning på turen og gode muligheter for å mimre om et helt unikt eventyr.

Dag 15:

Reisedag hjem til Norge.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Georgia

På Europas tak, i det sagnomsuste Kaukasus, finner du Georgia. Et land innhyllet i fantastiske fjellområder! Med den unike naturen, kulturen og den georgiske gjestfriheten som ramme, tilbyr Georgia en helt spesiell opplevelse for eventyrlystne skikjørere. Jevne lavtrykk over regionen gjør dette til Europas mest eksotiske pudderparadis! Georgia ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Dette betyr blant annet at man har 10 timer med dagslys allerede i januar. Et luksusgode for nordboere! Det betyr også at det kan være store temperaturvariasjoner gjennom døgnet. Det kan være ned mot 25 minusgrader på natta og plussgrader i sola på samme døgnet.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad


Krevende
Dette er turen for deg som har flere års erfaring med toppturer, og kan håndtere forholdsvis bratt terreng både på vei opp og ned.  Du er en god skikjører som håndterer det aller meste av terreng og forhold. Du har gode topptur-kunnskaper og har god fartskontroll i dyp pudder, hardpakket snø, bløt slush og tett skogskjøring. Du må være i god fysisk form og ha god utholdenhet. I vanlig norsk høyde må du kunne klatre minimum 1500 høydemeter hver dag, og minimum 400 høydemeter per time. Du må kunne være ute på tur i 8-10 timer i forholdsvis jevnt tempo, med flere pauser.
På denne turen vil vi også tilbringe store deler av turen over 3000 moh, med turer over 5000 moh. God fysisk form og god utholdenhet er avgjørende for denne turen, og erfaring fra liknende opphold i høyden vil være positivt.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur, men alle deltakere på våre toppturer må som et minimum ha grunnleggende skredutstyr. Dvs. skredsøker, søkestang, og spade. På Ararat skal vi bo i teltcamp så det vil være påkrevd med utstyr tilpasset vinterovernatting, som tåler temperaturer ned mot minus 25 grader.
Øvrig pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Sigurd Felde
Guide topptur  
Sigurd er norsk tindevegleder, og har jobbet i og med fjellene de siste 20 årene. Han har guidet i Svaneti siden 2013, har kjørt ski på de fleste kontinenter, inkludert Antarktis. Han har også vært på flere lange ski-ekspedisjoner. I tillegg til skierfaringen er også Sigurd en av Norges mest meritterte klatrere, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i verden, inkludert K2, Trango, K7, Kiguti på Baffin Island, Ketilfjell på Grønland og Cerro Fitzroy i Patagonia.

Ilia Berulava
Guide topptur
Iilia er Georgias eneste IFMGA-sertifiserte guide, og er ansvarlig for opptreningen av georgiske tindevegledere. Han er lommekjent i den georgiske fjellheimen, og er en av pådriverne for utviklingen av fjellføring i Georgia. Han har også en lang merittliste innen klatring, og har klatret noen av de mest krevende og tekniske fjellene i Kaukasus. Ilia har mange års erfaring med guiding på Kazbek både sommer og vinter, og har guidet for Urørt ski- og sykkeleventyr siden 2017.

Vær og vind

Georgia og Tyrkia ligger langt sør og er på ca samme breddegrad som Monaco. Dette betyr blant annet at man har 10 timer med dagslys allerede i januar. Et luksusgode for nordboere! Det betyr også at det er store temperaturvariasjoner gjennom døgnet. Det kan være ned mot 25 minusgrader på natta og plussgrader i sola på samme døgnet. I tillegg vil vi på bestigningene av Ararat og Kazbek kunne oppleve temperaturer ned mot 25 minusgrader på dagtid i de høyest liggende områdene. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær, og at man planlegger ut i fra norske vintertemperaturer. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
59900 NOK