Sykkel, øl og mat

Vi kombinerer fantastisk stisykling med ekte mat- og ølkultur fra fjellet. En tur som trigger alle sanser!

Om Turen

Sammen med våre samarbeidspartnere i Gaia smak og Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk arrangerer vi en tur helt utenom det vanlige. Her serveres det beste Nord-Østerdalen har å by på, både fra sykkelsetet og ved spisebordet. Vi har base på Urørt Bike Lodge ved foten av Alvdal Vestfjell, tar med oss egen kokk og har egen ølsmaking i chillout-loungen på Lodgen.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 12 personer
 • VARIGHET
  4 dager
 • Pris
  8900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i tre dager
 • Tre netter overnatting på Urørt Bike Lodge
 • Alle måltider inkl. 2 treretters-middager
 • Ølmeny til treretters-middager
 • Ølsmaking med Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk
 • All transport ifm sykling
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst på Urørt Bike Lodge som er vår base for de neste dagene. Middagsservering og gjennomgang av turplaner på kvelden.

Dag 2:

Gaia Smak disker opp med en fantastisk frokost før vi tar fatt på første dag i Alvdal Vestfjell. Dette er et eldorado for stisykling, med tørre høyfjellsstier i storslått natur. Vi avslutter dagen med å sykle inn til Lodgen, med muligheter for forfriskninger i sola eller chillout-loungen, før det blir ølsmaking med Røros Bryggeri og Mineralvannfabrikk og treretters middag fra lokale råvarer.

Dag 3:

Etter nok en fantastisk frokost tar vi fatt på andre dag i Alvdal Vestfjell. Dagen avsluttes på Lodgen med treretters middag fra lokale råvarer.

Dag 4:

Etter frokost transporteres vi til Tronfjell hvor vi kan velge og vrake blant nydelige singletracks, alt med utgangspunkt i Norges nest høyeste bilvei opp til Tronfjell. Stiene er en kombinasjon av høyfjellsstier, barnål, flyt og teknisk og vi tilpasser turene etter nivå og form. Felles for alle turene er panorama-utsikten til Rondane og Alvdal Vestfjell. Vi avslutter dagen med å sykle helt ned til Alvdal sentrum. Kort fortalt, utallige høydemeter med nydelig stisykling!

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2019 hadde vi besøk av Stipatruljen fra Terrengsykkel og vi fikk vist frem den fantastiske syklingen Alvdal har å by på. Se hele episoden her!

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad


Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er det mulighet for togkorrespondanse fra Oslo til og fra Alvdal på Rørosbanen, og fra Trondheim til og fra Hjerkinn på Dovrebanen. På Rørosbanen er det noen begrensninger på sykkeltransport. Ta kontakt med oss for veiledning, og vi er også behjelpelig med bestille togbilletter som korresponderer. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer for de som ønsker å leie utstyr. For de som kommer med bil ligger Alvdal midt mellom Trondheim og Oslo langs rv3.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller eksotiske destinasjoner som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
8900 NOK