Stisykling og gourmet i Pyreneene

Oldtidsbyer, spektaktulær natur, Michelin-restauranter og vinsmaking. Turen vår gjennom Pyreneene har alt!

Om Turen

Bli med til den pulserende sykkel- og matdestinasjonen Aragon i Pyreneene. Middelalderkultur møter endurosykling i verdensklasse, og underveis får vi servert noe av det beste spanske mat-tradisjoner har å by på!

På bestilling for grupper på 5 eller mer i 2024.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  5 - 7 personer
 • VARIGHET
  8 dager
 • Pris
  26900 NOK
 • Guide i seks dager
 • Totalt sju overnattinger

 • All transport ifm sykling
 • Alle måltider inkl besøk på Michelin-restaurant
 • Kulturelle turer inkl vinsmaking
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1

Ankomst Barcelona og transport fra flyplassen til Biescas. Overnatting, og middag i Biescas og gjennomgang av sykkelrutene for de kommende seks dagene.

Dag 2

Vi utforsker de gjemte juvelene rundt Biescas, slik som de fantastiske nedkjøringene Gavin og Erata. Totalt blir det seks biltransporter opp med over 3000 høydemeter nydelig stisykling. På kvelden får vi en guidet omvisning på klosteret San Juan de la Peña, og vi avslutter med Tapas til Tapas-runde på populære barer i Jaca.

Dag 3

Denne dagen skal vi til høyfjellet, og vi får opptil 4000 høydemeter med variert stisykling fordelt på 6 biltransporter. I løpet av dagen får vi brynet oss på både skogssykling, åpne sletter, røtter og steiner. Vel nede igjen får vi servert tradisjonell spansk Paella på vår siste kveld i Biescas.

Dag 4

Vi starter dagen med en transport fra Biescas til Ainsa. Der skal vi utforske løypene som ble brukt under Enduro World Series i 2015. Det blir naturlige stier med noe mer klatring, men også kortere og litt slakere nedkjøringer enn dagen før. Totalt får vi 4 biltransporter opp. På kvelden får vi en guidet tur i gamlebyen i Ainsa, og middagen inntar vi på en tradisjonell Aragonesk restaurant på Plaza Mayor i Ainsa.

Dag 5

I dag skal vi utforske løypene som ble brukt under Enduro World Series i 2018. Fra toppen får vi en helt fabelaktig utsikt over de sentrale Pyreneene, blant annet de snøkledde toppene på Monte Perdido og middelalderbyen  Huesca. 3 lange biltransporter gir oss over 2000 høydemeter med nedoversykling. Midt på dagen  blir det lunsj og vinsmaking hos Bodega D.O. Somontano.

Dag 6

Etter frokost får vi transport fra Ainsa til Huesca hvor vi skal tilbringe de to siste dagene. Vi beveger oss inn et helt nytt landskap i grenselandet til Sierra de Guara nasjonalpark og dets dype juv og daler. Totalt blir det fire biltransporter og ca 25 km med sykling. Etter endt tur får vi en guidet tur i gamlebyen og katedralen i Huesca og vi avslutter dagen med middag på en Michelin-restaurant i Huesca.

Dag 7

På den siste dagen får vi tre biltransporter til områdene rundt Mallos de Riglos og Sierra de Loarre. Dette er noen av de mest billedskjønne og spektaktulære sykkelområdene i Spania. På den siste kvelden på turen besøker vi den flotte romanske kirken i Loarre, som mange mener er den best bevarte i Europa. Vi avslutter dagen med avslutningsmiddag i sjarmerende Huesca.

Dag 8

Transport til flyplassen på morran, og retur hjem.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Pyreneene

Sykkelturene går i de sørlige delene av Pyreneene, som har et mildt og godt klima. Dette gjør at man kan sykle i området året rundt, selv om de høyeste fjellområdene får snø på vinteren. Området kjennetegnes av alpine fjell, middelalder-landsbyer og store ubebodde fjellområder.

Den Aragonesiske delen av Pyreneene er av mange regnet som den beste mountainbike-destinasjonen i Spania, noe som også gjenspeiles i at de har vært vertskap for Enduro World Series både i 2015 og 2018.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Merk at pakkliste er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår for deltakelse og påmelding.

Guider

Denne turen er en tur som er spesielt utviklet for Urørt ski- og sykkeleventyr av våre samarbeidspartnere i MTB Pyrenees. De stiller med egne guider som har over 12 års erfaring med guiding og utvikling av sykkelstier i områdene vi sykler i.

Vær og vind

Sykkelturene går i de sørlige delene av Pyreneene, som har et mildt og godt klima. Dette gjør at man kan sykle i området året rundt, selv om de høyeste fjellområdene får snø på vinteren. Området kjennetegnes av alpine fjell, middelalder landsbyer og store ubebodde fjellområder.

Den Aragonesiske delen av Pyreneene er av mange regnet som den beste mountainbike-destinasjonen i Spania, noe som også gjenspeiles i at de har vært vertskap for Enduro World Series både i 2015 og 2018.

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
26900 NOK