Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS
Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS
Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS
Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS

Stisykkelhelg for jenter på Røros

En unik stisykkelhelg rundt verdensarvbyen Røros!

Om Turen

På Røros er det et helt unikt naturlig stinett for sykkelopplevelser og guiden vår, Maren Todal, har satt sammen ei helg hvor du får utfordra utholdenhet, tekniske ferdigheter og fantastiske nedkjøringer, i tillegg til å nyte naturen og oppholdet i og rundt Bergstaden. En stisykkeltur er etter Marens mening helt komplett med et bad, og er været og temperaturen med oss så garanteres det for et avkjølende fjellbad eller to i løpet av helga. Basen for helga er på nostalgiske Solheim Pensjonat med sin hjemmekoselige atmosfære som går helt tilbake til 1939. Frokostbuffeten byr på hjemmelaget brød og marmelader, og masse lokale og økologiske ingredienser. Fra buffeten smører vi oss også nistepakke om dagene.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 6 personer
 • VARIGHET
  4 dager
 • Pris
  9900,- NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i tre dager
 • Tre overnattinger på Solheim Pensjonat
 • Alle måltider (ekskl drikke)
 • All transport ifm sykling
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1 – Røros intro i Vola:

Ved ankomst til Røros sjekker vi inn på byens mest nostalgiske pensjonat midt i sentrum, hvor alle rom er gjennomført innredet i retro stil. I dag har vi tid til å gå i butikker i verdensarven, og dersom det er interesse for det så tar vi en liten tur rett ovenfor sentrum i et nettverk av hvite sand/leirstier som lover god stemning. Dagen avsluttes med bli-kjent-henging i hagen utenfor Solheim med middag, ticket-to-the-moon mellom bjørkene og lyslenker i trea.

Dag 2 – På vakre stier i Erlia:

Vi tilbringer andre dag på kryss og tvers på vakre flytstier som går både over tregrensa, ned i bjørkeskoger og gjennom lyng på høyfjellet. Disse stiene er spor etter folk som skulle til og fra gruvene, eller mellom gamle setervoller. Tilbake til Røros spiser vi vegetarisk middag på Solheim Pensjonat og lader opp til neste dags stisykkelklassiker.

Dag 3 – fjellklassiker om Skaret og Ormgrashøgda, som belønnes med flyt:

Dette er en klassiker av en rundtur som byr på jevn klatring, nydelig fjellsykling og flott utsikt underveis, før vi belønnes med to nedkjøringer av ypperste sort, både av det litt grovere slaget og på gress- og barnålsstier. Etter en dag som forhåpentligvis avsluttes med et forfriskende bad i elva vi passerer på vei hjem før vi avslutter dagen med en nydelig middag.

Dag 4 – Røros recap:

Etter frokost tar vi en tur til Mølmannsdalen, en liten himmel med barnålsstier som snirkler seg rundt og ved små vann og elver. Vi avslutter i god tid for enkel retur hjem med tog, bil eller fly.

 

 

Området

Stisykling på Rørosvidda

Rørosvidda er et helt spesielt sted, med slake, vide fjellområder som strekker seg utover det tidligere gruvelandskapet. Gruvedriften og tømmerdriften som fulgte med har gitt et helt unikt stinettverk på fjellet i områdene rundt Røros. Stisyklingen kjennetegnes best ved den unike fjellvidde-syklingen, og nydelige grusstier på høyfjellet.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er det mulighet for togkorrespondanse fra Trondheim og Oslo til Røros på Rørosbanen. På Rørosbanen er det noen begrensninger på sykkeltransport. Ta kontakt med oss for veiledning, og vi er også behjelpelig med bestille togbilletter som korresponderer. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer for de som ønsker å leie utstyr. For de som kommer med bil ligger Røros ca tre timer sør for Trondheim og ca fem timer nord for Oslo. På Røros er det også en flyplass med daglige avganger fra Oslo Gardermoen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Maren Todal
NMIG-sertifisert guide stisykling

Oppvokst ved salte fjorder på Nordmøre, nå bosatt i Bergstaden med Rørosvidda som tumleplass. Oppdaga stisykling for over ti år siden da onsdagssyklinga med gode folk i Bymarka i Trondheim var ukas høydepunkt, og har de siste tre-fire årene blitt mer og mer avhengig av en god dose på sti i hverdagen. Trives best når sykkelturene gir både utholdenhetstrening, teknisk øving, flyt og fart. Er guide under årlige Røroscampen og på Livestockfestivalen, og er opptatt av at selv i grupper med varierte nivå, skal alle kjenne på mestring og godfølelse!

 

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
9900,- NOK