Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS
Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS
Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS
Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS

Rundtur på Rørosvidda

Vi tar deg med på en rundreise i nærområdet til verdensarvbyen Røros.

Om Turen

Midt på fjellet ligger et helt unikt sted. Røros med gruvehistorien den unike trebebyggelsen har fått sin velfortjente plass på UNESCOs verdensarvliste. Mindre kjent er kanskje den fantastiske Rørosvidda som byr på nydelig stisykling!

 • NIVÅ
  Krevende
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 6 personer
 • VARIGHET
  5 dager
 • Pris
  13500,- NOK
 • Guide i fire dager
 • Inkludert i prisen:
 • Fire overnattinger
 • Inngang til velværebassenget på Røros Hotell
 • Alle måltider (ekskl drikke)
 • All transport ifm sykling
 • Bagasjetransport
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst Røros, og innkvartering på historiske Røros Hotell. Middag og gjennomgang av turplan for uka.

Dag 2:

Vi tråkker rett ut fra hotellet, og legger ut på en dagstur i området rundt Røros. Her sykler vi gjennom et historisk kulturlandskap, med gruvekultur rundt hver sving. Og ikke minst helt unik høyfjellssykling. Vi avslutter turen med flytsti tilbake til hotellet, og muligheten for å myke opp støle muskler i velværebassenget før middag med råvarer fra Norges lokalmathovedstad.

Dag 3:

Etter en solid frokost legger vi ut på en solid dagsetappe, med nydelig og variert høyfjellssykling fra Røros til Hodalen. Vel fremme i Hodalen skal vi overnatte på Hodalen fjellstue, og får servert med middag basert på råvarer høstet rett utenfor stuedøra.

Dag 4:

Vi beveger oss inn på Tolga Østfjells nydelige nettverk av stier og skal bruke hele dagen på å ta for oss av tilbudet, før vi avslutter med dagen med en fartsfylt nedfart til Norges eneste setermeieri i Raudsjødalen. Her blir vi losjert for natta, og får servert et unikt måltid produsert på meieriet på fjellet.

Dag 5:

På den siste dagen beveger vi oss gjennom variert terreng, hvor det blir både høyfjell og barnålsstier, mens vi beveger oss fra setergrend til setergrend tilbake til Tolga. Vi kroner turen med en helt fantastisk nedfart helt ned til Tolga sentrum. Her blir vi plukket opp og returnert til Røros, hvor vi avslutter turen.

Området

Stisykling på Rørosvidda

Rørosvidda er et helt spesielt sted, med slake, vide fjellområder som strekker seg utover det tidligere gruvelandskapet. Gruvedriften og tømmerdriften som fulgte med har gitt et helt unikt stinettverk på fjellet i områdene rundt Røros. Våre turer går i all hovedsak fra Røros og sørover mot Os og Tolga på den sørlige delen av Rørosvidda. Stisyklingen kjennetegnes best ved den unike fjellvidde-syklingen, og nydelige grusstier på høyfjellet.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Krevende

Dette er turene for deg som er komfortabel med det aller meste av stisykling og terreng, inkludert stier med en del røtter og steiner. Du håndterer de aller fleste hindringer, både oppover og nedover.

Du må kunne sykle mellom 6 og 8 timer hver dag, over flere dager, i jevnt tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 1000 høydemeter hver dag.

(Levels: 6-7 skill level, 7-8 fitness level.)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er det mulighet for togkorrespondanse fra Trondheim og Oslo til Røros på Rørosbanen. På Rørosbanen er det noen begrensninger på sykkeltransport. Ta kontakt med oss for veiledning, og vi er også behjelpelig med bestille togbilletter som korresponderer. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer for de som ønsker å leie utstyr. For de som kommer med bil ligger Røros ca tre timer sør for Trondheim og ca fem timer nord for Oslo. På Røros er det også en flyplass med daglige avganger fra Oslo Gardermoen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller i omlandet rundt Røros er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
13500,- NOK