Mountainbike United Festival 2024

En ekte sykkelfestival midt i Norges sykkelmekka!

Om Turen

I samarbeid med Mountainbike United arrangerer vi en ekte sykkelfestival for alle entusiaster på mountainbike og gravel! Nydelige sykkelturer i norsk høyfjell, sosiale samlinger, guidede turer, kurs og god stemning! En perfekt start på sommeren!

Alvdal har et helt unikt nettverk av stier og veier, og her er det sykling tilpasset alle nivå. I løpet av festivalen blir det både selvguidede turer, guidede turer med lokale guider og shuttle på Tronfjell – Norges nest høyeste bilvei!

Tidspunkt i programmet er tilpasset til ankomst og avgangstider med Color Line til Larvik for de som kommer fra Danmark. Det er også mulig å ankomme med tog og det går direktetog fra Oslo til Alvdal hver dag. Med bil ankommer man på rv3, en av hovedveiene mellom Oslo og Trondheim

NB! Maks 50 billetter.

 • NIVÅ
  middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  1 - 50 personer
 • VARIGHET
  4 dager
 • Pris
  1600 NOK
 • Prisen inkluderer:
 • Festivalpass med inngang til festivalområdet på Huldra kafè
 • Plass på shuttle og transport
 • Plass på guidede turer og kurs
 • Program
 • Praktisk informasjon

Program

Torsdag 20. juni:

Ankomst, innsjekk og pre-bike på festivalområdet hos Huldra kafè.

Fredag 21. juni:

Denne dagen er satt av til selvguidede turer. Vi tilbyr shuttling fra sentrum og opp til Tronfjell med egen navigasjon med MTB United. Her har man tilgang til et unikt nettverk av stier, og ikke minst gravel fra toppen av Tronfjell hvor man starter på 1666 moh og har 1150 høydemeter tilbake til dalen! Shuttle foregår fra kl 10.00 – 16.00.

På Mountainbike United ligger det også en rekke gravel og mtb-turer som man kan velge mellom med egen navigasjon med MTB United.

I samarbeid med våre fantastiske samarbeidspartnere MTBtjejer og MTB-tours tilbyr vi også tilbyr girls only-ride samt kurs i hopp og drop! Påmelding til kurs og turer kommer nærmere festivalen.

På dagtid på fredag vil det også bli arrangert et eget fagseminar med hovedtemaet «hvordan utvikle gode mountainbike-destinasjoner». Blant foredragsholderne er Thomas Larsen Schmidt (president i IMBA Europe), Christoffer Riis Svendsen (DGI og OnTrail) og Haaken M. Christensen (SPOR natur og reiseliv)

After-bike med konsert på Huldra kafe på kvelden.

Lørdag 22. juni:

På lørdag blir det guidede sykkelturer både på sti og gravel. Sammen med de dyktige og erfarne guidene til Urørt tar vi dere med på helt unike turer i fjellene i Alvdal. Dette blir en dag med høyfjellssykling på sitt beste!

I tillegg til guidede turer tilbyr MTBtjejer eget girls only teknikk-kurs med fokus på å mestre naturlige stier.

Påmelding til kurs og turer kommer nærmere festivalen.

After-bike på Huldra kafe på kvelden. Inspirasjon fra Urørt ski- og sykkeleventyr og quiz.

Søndag 23. juni:

Shuttle fra sentrum og opp til Tronfjell med egen navigasjon med MTB United.

Shuttle foregår fra kl 08.00 til kl 15.00, så de som reiser med ferge rekker avgang fra Larvik til Hirtshals med avreise kl 17.30.

Praktisk informasjon

Transport

Det er flere muligheter for å komme seg til Alvdal. Det går daglige togavganger fra Oslo og Trondheim, og man kan ta tog direkte fra Gardermoen flyplass i Oslo til Alvdal. Tidspunkt i programmet er tilpasset til ankomst og avgangstider med Color Line til Larvik, og Alvdal ligger langs hovedveien riksvei 3 som går mellom Oslo og Trondheim.

Overnatting

Festivalområdet blir i sentrum av Alvdal. Her vil vi legge til rette for bobilparkering rett i nærheten av sentrum. Det finnes også flere sentrumsnære overnattingsmuligheter med Steien Hotel og Frichs Taverna som tilbyr hotell-standard og Sandli Overnatting som tilbyr hytter, leiligheter og rom med selvhushold.
Geografien i Alvdal er kompakt og det er flere overnattingsmuligheter litt utenfor sentrum som også ligger rett ved sykkelstier og veier. Gjelten Bru Camping tilbyr hytter, teltplass og bobilparkering, Baugsberget Fjelltopphytter tilbyr unike hytter på fjellet, Langodden Gard tilbyr hytter, mens både Urørt Lodge og Gaiasenter tilbyr rom.

Mat

Mat er en sentral del av festivalopplevelsen! Basen for de sosiale arrangementene på festivalen kommer til å være på Huldra kafè og her blir det mulighet til å kjøpe både måltidspakker for hele festivalen og enkeltmåltider. Kafeen drives av to danske søstre så her blir det en nydelig kombinasjon av norske og danske måltider!

Sykkelutleie

Det vil være muligheter for å leie både mtb og gravel-sykler under festivalen. I tillegg vil det bli sykkeldemo i nærheten av sykkelområdet.

Tilbake til startsida
1600 NOK