Livestock sykkelfilmfestival

Guida sykkelturer, store naturopplevelser og sykkelfilmer slik det er ment de skal nytes - på stort lerret og med høy lyd!

Om Turen

Første helga i september iniviterer vi til Livestock sykkelfilmfestival – en nydelig samling av store sykkel- og naturopplevelser, flotte folk og herlige sosiale samlinger. Programmet vil bestå av et knippe utvalgte sykkefilmer, og i tillegg til filmvisningene vil det også bli guidede turer på Alvdals fabelaktige stinettverk, shuttling på Tronfjell, afterbike og sykkelpub både fredag og lørdag.

Denne pakken er utsolgt, men det er fortsatt mulig å kjøpe billetter til festivalen. For mer informasjon se:
https://www.facebook.com/events/1170626560362588

Datoer: 2. – 4. september

 

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  1 - 9 personer
 • VARIGHET
  3 dager
 • Pris
  2400 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • To dager guidede sykkelturer eller shuttle på Tron
 • Festivalpass Livestock sykkelfilmfestival
 • To overnattinger på Urørt lodge
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst og innkvartering på Urørt lodge. Klargjøring for noen fantastiske sykkelopplevelser i fjellet og i kinosalen. Sykkelpub etter filmvisningene.

Dag 2:

Valgfri guida sykkeltur på Alvdals fabelaktige stinettverk på dagtid eller shuttle på Tronfjell. Sykkelturene avsluttes med afterbike på festivalområdet med legendariske Svarte Svaner som blåser liv i festen. Sykkelpub på festivalområdet etter filmvisning.

Dag 3:

På søndag får man også valgfri guida sykkeltur eller shuttle på Tronfjell. Etter endt sykkeltur blir det hjemreise med en minnerik opplevelse fra Livestock sykkelfilmfestival i bagasjen!

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2019 hadde vi besøk av Stipatruljen fra Terrengsykkel og vi fikk vist frem den fantastiske syklingen Alvdal har å by på. Se hele episoden her!

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

På denne turen er oppmøtested Alvdal, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo. Denne turen inkluderer utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller i omlandet rundt Røros er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
2400 NOK