Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS
Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS
Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS
Stisykling på Rørosvidda. Foto: Marketmap AS

Jentehelg – Røros for rookies

Test ut stisykling i fantastiske rammer rundt verdensarvbyen Røros!

Om Turen

På Røros sitt helt unike naturlige stinett har guiden vår, Maren Todal, satt sammen ei helg med sykkelopplevelser som passer godt for deg som er relativt ny på stisykkel, men som ikke er redd for å utfordre deg selv på utholdenhet og teknikk. Vi lover at det blir både jevne klatringer og fantastiske nedkjøringer i natur som varierer fra barnålsstier til høyfjellsterreng. Underveis blir det litt tips og triks for grunnleggende ferdigheter på stisykkel. Basen for helga er nostalgiske Solheim Pensjonat med hjemmekoselig atmosfære som går helt tilbake til 1939. Frokostbuffeten byr på lokale og økologiske ingredienser, hjemmelaga brød og marmelade. Her smører vi oss nistepakke til dagene, og samles til after bike og vegetariske middager.

 • NIVÅ
  Nybegynner til middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 7 personer
 • VARIGHET
  4 dager
 • Pris
  8900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i tre dager
 • Tre overnattinger på Solheim Pensjonat
 • Alle måltider (ekskl drikke)
 • All transport ifm sykling
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1 – Lett Røros Intro

Ved ankomst til Røros sjekker vi inn på byens mest nostalgiske pensjonat midt i sentrum, alle rom er innreda i retro stil. Vi kickstarter oppholdet med en tur rett ovenfor sentrum i et nettverk av hvite sand/leirstier som lover god stemning. Dagen avsluttes med bli-kjent-henging i hagen utenfor Solheim, middag, ticket-to-the-moon mellom bjørkene og lyslenker i trea.

Dag 2 – Sørvendt Fjellklassiker

Dette er en klassiker av en rundtur hvor vi tar hele dagen i bruk. Det blir jevn klatring, nydelig fjellsykling og flott utsikt underveis, før vi belønnes med to gøyale nedkjøringer, både av det litt grovere slaget og på gress- og barnålsstier. Det blir muligheter for bading i fjellvann og elv både underveis og mot slutten av turen. Dagen avsluttes med en nydelig vegetarisk middag på Solheim.

Dag 3 – Essensen av Bergstaden

Før lunsj har vi dagen fri til å gå rundt og se det som har gjort verdensarven så kjent, og kanskje handle med noe fra noen av de mange nisjebutikkene. Etter kaffe og lunsj på en av de koselige kafeene tar vi en tur til et sentrumsnært område med furuskog og reinlavdekke, en liten himmel med barnålsstier som snirkler seg rundt og ved små vann og elver. Etter at vi har trilla tilbake tar vi middag på en av byens restauranter.

Dag 4 – Historisk avslutning

Vi tilbringer siste dag på kryss og tvers på vakre flytstier som går fra bjørkeskog til lyng over tregrensa. Disse stiene er en miks av spor etter folk som skulle til og fra gruvene, eller mellom gamle setervoller og dagens populære søndagsturer. Vi avslutter i god tid for retur hjem med tog, bil eller fly.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

 

 

Området

Stisykling på Rørosvidda

Rørosvidda er et helt spesielt sted, med slake, vide fjellområder som strekker seg utover det tidligere gruvelandskapet. Gruvedriften og tømmerdriften som fulgte med har gitt et helt unikt stinettverk på fjellet i områdene rundt Røros. Stisyklingen kjennetegnes best ved den unike fjellvidde-syklingen, og nydelige grusstier på høyfjellet.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Nybegynner til middels

Nybegynner

Dette er turene for deg som liker å sykle sti, men som ikke sykler altfor mye i det daglige. Du har god kontroll på forholdsvis enkle stier med få røtter og steiner, og behersker grunnleggende sykkelteknikk.

Du må kunne sykle mellom 2 og 4 timer hver dag, over flere dager, i et rolig tempo med flere pauser. Du håndterer enkle klatringer med sykling på inntil 200 høydemeter hver dag.

(Levels: 3-4 skill level, 3-4 fitness level)

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er det mulighet for togkorrespondanse fra Trondheim og Oslo til Røros på Rørosbanen. På Rørosbanen er det noen begrensninger på sykkeltransport. Ta kontakt med oss for veiledning, og vi er også behjelpelig med bestille togbilletter som korresponderer. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer for de som ønsker å leie utstyr. For de som kommer med bil ligger Røros ca tre timer sør for Trondheim og ca fem timer nord for Oslo. På Røros er det også en flyplass med daglige avganger fra Oslo Gardermoen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Maren Todal
NMIG-sertifisert guide stisykling

Oppvokst ved salte fjorder på Nordmøre, nå bosatt i Bergstaden med Rørosvidda som tumleplass. Oppdaga stisykling for over ti år siden da onsdagssyklinga med gode folk i Bymarka i Trondheim var ukas høydepunkt, og har de siste tre-fire årene blitt mer og mer avhengig av en god dose på sti i hverdagen. Trives best når sykkelturene gir både utholdenhetstrening, teknisk øving, flyt og fart. Er guide under årlige Røroscampen og på Livestockfestivalen, og er opptatt av at selv i grupper med varierte nivå, skal alle kjenne på mestring og godfølelse!

 

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
8900 NOK