Gravelsykling i Draculas rike

Nord Transylvania byr ikke bare på skumle grever - det er også et område for fantastisk sykling!

Om Turen

Romania er kjent som Europas siste villmark, og det er nettopp derfor vi tar turen til fantastiske Nord Transilvania! På denne turen får du oppleve Romania på sitt flotteste og villeste, og underveis får det med unike kultur og matopplevelser som er helt særegent for denne regionen.

Datoer 2024: 25. august – 31. august

Dette er en påmeldingstur, så man trenger ikke oppfylle minimumskravet til gruppestørrelse for å melde seg på. Etter man er påmeldt gir vi beskjed så snart vi har nådd minimumsantallet og turen er bekreftet.

Denne turen kan også bestilles som en privat tur for grupper på minimum 8 personer.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  6 - 12 personer
 • VARIGHET
  7 dager
 • Pris
  18500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Lokal guide i 6 dager
 • Transport til og fra flyplassen
 • Alle måltider
 • All overnatting
 • Transport ifm sykling og bagasjetransport
 • Program
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ankomst i Cluj og transport til Colbita-sjøen hvor vi blir innlosjert i et tradisjonelt gjestehus og nyter en herlig vekomstmiddag sammen med guiden vår for turen.

Dag 2:

Etter en tur rundt den nydelige Colibita-sjøen, sykler vi opp til det sagnomsuste Tihuta-passet som var tilholdsstedet til den ikoniske Dracula i den udødelige romanen av Bram Stoker.
50 km +1300 m/-1100 m

Dag 3:

Dagens tur tar oss fra Transilvania til Bukovina, en av de mest billedskjønne regionene i Romania. På veien gjennom landsbyene i Dorna passerer vi noen av de best bevarte naturområdene i landet med et helt unikt biologisk manfold. Videre skal vi over to pass, hvor man fortsatt kan se historiske spor fra både tatar-invasjonene av området, og første og andre verdenskrig. Den siste klatringen tar oss til Rotunda-pass, høyt oppe i Rodnei nasjonalpark.
83 km +1350 m/ -1200 m

Dag 4:

Den lengste og mest krevende av etappene går gjennom høylandet i Bukowina. Her sykler vi gjennom blomsterenger, nydelig landsbyer, rullende åser og unik urskog. På veien besøker vi avlsgården Lucina, som ble etablert av det østerrikske riket på 1800-tallet for å avle den lokale hesterasen Hutzul.
80 km +1400 m /-1700 m

Dag 5:

Etter å ha opplevd det beste av Bukowina, vender vi sykkelhjulet tilbake mot Transylvania. På veien passerer vi Tihuta-passet og har en rekke mulige ruter videre som tilpasses gruppen.
75 km +1600 m/- 1600 m

Dag 6:

På den siste sykkeldagene forlater vi fjellene og tar fatt på lavlandet i Transylvania. Vi ruller gjennom kupert terreng før vi får en siste lengre stigning og nedkjøring. På veien sykler vi gjennom Nicola Ceasusescus mest populære jaktområder. Vi avslutter med vinsmaking av noen av de beste vinene fra området på en lokal vingård.
65 km +1050 m/ -1700 m

Dag 7:

Hjemreise

Praktisk info

Transport

Oppmøte for denne turen er Cluj hvor vi blir plukket opp og transport til startpunktet for turen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i twin-rom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling betaler man et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Tilbake til startsida
18500 NOK