Girls only

Unn deg selv den ultimate jentehelga!

Om Turen

Unn deg selv en helg med nydelig sykling i godt lag med jentegjengen! Guiding langs Alvdals flotteste stier, ispedd litt teknikkinstruksjon og masse god stemning. Det kan ikke bli bedre!

Datoer: 23. – 25. september 2022

 • NIVÅ
  Nybegynner til middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 7 personer
 • VARIGHET
  3 dager
 • Pris
  4300 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i to dager
 • Totalt to overnattinger

 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • All transport ifm sykling
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Vi møtes på gårdstunet til lodgen og nyter en god middag av lokale råvarer, før vi tar en gjennomgang av planen for de kommende dagene.

Dag 2:

Vi starter dagen med transport opp til Haustdalen, et eldorado for stisykling i Alvdal Vestfjell. Her blir det lange, nydelige nedkjøringer, topptur, høyfjellsstier og setergrender. Underveis gir vi litt tips og triks for å forbedre teknikk på stisykkelen og avslutter med nedkjøring fra fjellet og tilbake til gårdstunet på lodgen. Hvis været tillater avslutter vi turen med juvbading i juvet ved siden av lodgen, og nyter en ny nydelig middag fra lokale råvarer til kvelds.

Dag 3:

På søndag unner vi oss litt luksus med shuttling på Tronfjell. Dette er en unik mulighet som vanligvis kun tilbys under Livestock sine festivaler. Fra det store stinettverket på Tron velger vi de beste nedkjøringene, hvor de lengste byr på 900 høydemeter nydelig sykling! Også i dag legger vi inn litt tips, triks og instruksjon så man reiser hjem med både store opplevelser og nye ferdigheter i bagasjen.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2019 hadde vi besøk av Stipatruljen fra Terrengsykkel og vi fikk vist frem den fantastiske syklingen Alvdal har å by på. Se hele episoden her!

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er det mulighet for togkorrespondanse til og fra Alvdal og Hjerkinn fra både Trondheim og Oslo. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer for de som ønsker å leie utstyr. For de som kommer med bil ligger Alvdal midt mellom Oslo og Trondheim langs rv3.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Guide

Tonje Sameien – NMIG-sertifisert sykkelguide

32 år gammel nordlending bosatt i Oslo. Har syklet siden 2013 men ble ikke bitt av basillen før jeg flyttet til Oslo i 2016. Startet på en guideutdanning litt spontant i 2019 og så meg aldri tilbake. Nå jobber jeg som kursholder for Norske Instruktører og Guider, i tillegg til litt diverse kurs og guiding på si. En hobby jeg elsker å ha (for ja, også jeg har en supervanlig 8-16 jobb). Jeg vil nok beskrive meg som en leken syklist og forsøker hele tiden å lete etter muligheter på stien – noe jeg brenner for å videreføre. Det er gøy å sykle rett frem, men det er jo så mange andre muligheter også.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen.

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
4300 NOK