bike_and_train_fra_alvdal_til_ringebu

Fra fjord til fjell

Fjord, fjell, by og urørt natur!

Om Turen

Bli med på en fantastisk tur som kombinerer byliv i Oslo og turer i noe av Norges flotteste stisykkelterreng fra Alvdal til Ringebu. Underveis får vi servert nydelig sykling, lokalmat og unike overnattinger på  fjellgårder og historiske hotell.

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 8 personer
 • VARIGHET
  8 dager
 • Pris
  21900 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • NMIG-sertifisert guide i 6 dager
 • Totalt 7 overnattinger

 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • All transport ifm sykling
 • Inngang i Karlsvogna Fjellbad
 • Transport til og fra flyplass
 • Bagasjetransport
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1 – Ankomst

Ankomst til Oslo og transport fra flyplassen til Lysebu Hotel, der man kan nyte en fantastisk utsikt over Oslofjorden og byen. På kvelden får vi servert en 4-rettersmiddag fra sesongens meny.

Dag 2 – Den olympiske hovedstaden

Hotellet ligger rett ved siden av Holmenkollen, en av Oslos største attraksjoner og arenaen for vinter OL i 1952. Fra Holmenkollen kaster vi oss ut i stinettverket som går ned mot byen og som gjør Oslo til en av de beste enduro-hovedstedene i verden. For oppturen så bytter vi på med å sykle og på å ta t-banen, mens vi nyter nydelig utsikt og stier i historiske rammer.

Distanse – 24 km
700 hm opp – 700 hm ned

Dag 3 – Sykkelbyen

Fra Holmenkollen velger vi en av de herlige nedkjøringene mot byen før vi hopper på t-banen og reiser til Lillomarka – et av Oslos mest kjente stisykkelområder. Vi avslutter turen med litt byliv og afterbike på en av Oslos unike bryggeripuber. Etter middag og afterbike laster vi opp bilen og reiser til vår neste destinasjon, Alvdal. Kjøretid til Alvdal er ca 4 timer.

Distanse – 26 km
700 hm opp – 700 hm ned

Dag 4 – Utsiktsdagen

I Alvdal bor vi på Urørt lodge, en familiegård som er midtpunktet for stisyklingen i Alvdal. Vi får biltransport opp mot Tronfjell på Norges nest høyeste bilvei, og fra bilen har vi 800 høydemeter herlig stisykling på vei ned til dalen. Vi velger de beste stiene på vei ned og avslutter med en lang nedkjøring fra fjell til dal.

Distanse – 24 km
600 hm opp – 1000 hm ned

Dag 5 – Seterlandet

På morgenen får vi servert en solid frokost før vi legger ut på første sykkeletappe. Denne dagen følger vi ferdselsveiene mellom Alvdal og Folldal etter gruvedriften, og sykler i nærheten av den gamle taubanen som gikk fra Folldal Gruver til Alvdal frem til 1969. Vi avslutter sykkelturen med fantastisk nedoversykling ned til kveldens gårdsovernatting på ærverdige Kvebergøya Gård i Folldal.

Distanse – 30 km
750 hm opp– 1000 hm ned

Dag 6 – Nasjonalparken

Vi tråkker oss ut fra gårdstunet på Kvebergsøya gård og rett ut på barnålssti som tar oss opp på fjellet i retning Rondane-massivet. I løpet av turen får vi to nydelige nedoversyklinger, høyfjellssykling i urørt natur og spektaktulære naturopplevelser ved foten av Rondane. Vi ender turen i Atndalen, hvor vi blir hentet og fraktet langs Nasjonal Turistveg Rondane til Spidsbergseter Resort Rondane. Her blir det kortreist mat, og mulighet for å myke opp støle muskler i Karlsvogna Fjellbad.

Distanse – 20 km
750 hm opp – 550 hm ned

Dag 7 – Utfordagen

Etter litt velfortjent avslapning og restitusjon på Spidsbergseter Resort Rondane drar vi på ekspedisjon på Venabygdsfjellet. Venabygdsfjellet er et lite eldorado for høyfjellssykling, der vi velger ut noen av de fineste stiene på fjellet før vi vender nesa ned mot Ringebu. Vi avslutter turen med 950 høydemeter fantastisk stisykling på veien til dalbunnen. Fra Ringebu får vi skyss tilbake til Spidsbergseter Resort Rondane og avslutningsmiddag.

Distanse – 30 km
600 hm opp – 1200 hm ned

Dag 8 – Avreise

Transport til flyplassen

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2019 hadde vi besøk av Stipatruljen fra Terrengsykkel og vi fikk vist frem den fantastiske syklingen Alvdal har å by på. Se hele episoden her!

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Stisykling i Ringebu

Sykling i Ringebu byr på både fjell og skogsstier. Turene starter gjerne på 950 meters høyde og avsluttes nede i Landsbyen Ringebu. Venabygdsfjellet, Ringebufjellet og Kvitfjell er alle fine utgangspunkt for turer du vil huske lenge. Langs vegen opplever du både teknisk sykling på steinete fjellsti, svingete flytstier med sandbunn, barnålstier mellom store trær i furuskoger, nedoverkneiker med til tider sleipe røter og noen tilrettelagte elementer for maksimal flyt de siste kilometerne ned til Ringebu. Utover stiopplevelsen kan du forvente utsikt over Rondane og kanskje også Jotunheimen på en fin dag. Fjellvann, bekker, koselige pauseplasser, setrer, kulturlandskap og enda mer natur.
Her er det greit å beregne god tid på alle turer for å disponere kreftene riktig og ikke gå tom før nedoverkjøringene starter. Noen turer har transportetapper på grus/asfalt og dette pleier å være et godt avbrekk hvor man får hvilt litt mellom stietappene.

Hvis du vil se hvilken fantastisk sykling som venter deg i Ringebu, se denne videoen fra FriFlyts stipatrulje!

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

På denne turen er oppmøtested Oslo. Vi tilbyr transport til og fra flyplassen eller man kan møte opp på avtalt oppmøtested.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller eksotiske destinasjoner som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Værfast i Ringebu
NMIG-sertifisert samarbeidspartner

På denne turen samarbeider vi med Værfast i Ringebu om guiding. Som oss lever gjengen i Værfast for å skape og dele gode sykkelopplevelser i fjellet, og er lommekjent i Ringebu og fjellområdene rundt. Les mer om guidene fra Værfast her.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen!

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
21900 NOK