Emil Carlson, guide stisykling.
Stisykling i Rendalen 2

Eventyrtur i Rendalen med Emil Carlson

Vi blir med to ganger norgesmester i downhill, Emil Carlson, på en eksklusiv tur i fantastiske Sølndalen.

Om Turen

Bli med oss på et ekte eventyr når vi skal utforske stier som knapt har sett syklister før. I løpet av tre dager tar Emil Carlson oss med på sine favorittstier i Rendalen, og krydrer gjerne med litt tips og triks underveis. Vi bor på idylliske setervanger og får servert ekte lokal kost med råvarer rett fra fjellet. Denne turen arrangeres kun èn gang i året, og vi har plass til maksimum 6 gjester på turen så her er det førstemann til mølla!

 • NIVÅ
  Krevende
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 6 personer
 • VARIGHET
  3 dager
 • Pris
  8500,- NOK
 • Prisen inkluderer:
 • Alle måltider fra lokale råvarer
 • Overnatting på idylliske setertun
 • Bagasjetransport
 • All transport ifm sykling
 • Guider
 • Program
 • Om området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Vi ankommer setervangen til Romenstad Gård fredag ettermiddag og drar rett ut på første sykkeltur. Denne dagen tar vi en topptur på Fonnåsfjellet. Dette gir oss en fabelaktig nedfart som starter like over tregrensen og ender i en skikkelig flytsti nedover barnålsskogen! Vi avslutter dagen med nydelig kortreist middag og gjennomgang av turplan for helgen.

For de som ønsker er det også mulig å ankomme tidligere på fredag formiddag hvor vi tilbyr en bonustopptur på fjellet Bellingen, og legger inn en liten sightseeing til kanten av Jutulhogget, Nord Europas største canyon.

Dag 2:

Vi kjører inn til setergrenda Møyåvollen etter frokost, og tilbringer hele dagen på sykkelsetet omringet av Sølendalens vakre natur. Dersom tid og krefter tillater legger vi inn en topptur på Gloføkkampen mot slutten av turen. Denne avstikkeren gir oss en morsom nedfart, og majestetisk utsikt over Femunden og de omkringliggende fjellområdene. Stien ender på Storlegda hvor vi skal overnatte på en idyllisk setervang og får servert ekte seterkost til middag.

Dag 3:

Etter en solid frokost tar syklene oss videre over mot Tolga Østfjell hvor vi har et utvalg av nydelige høyfjellsstier å velge mellom. Dagens mål er Rausjødalen Setermeieri, bygget i 1856, og med det Nord Europas eldste andelsmeieri. Med beliggenhet ved foten av fjellet Rausjøpiggen får vi her servert både en fartsfylt og leken nedfart. Etter endt tur blir det en 45 minutters biltransport tilbake til Romenstad gård for avslutning av en minnerik sykkelhelg.

Om området

Stisykling i Rendalen

Rendalen går under radaren for mange når det kommer til stisykling, men Sør-Norges største utmarkskommune har noen skjulte perler å by på. Blant stiene vi har å velge mellom er de gamle ferdselsrutene over til Femunden, og stiene som knytter setergrendene sammen. Stiene er naturlig vedlikeholdt av beitedyr i generasjoner, og gir oss både fabelaktig høyfjellsykling og fartsfylte barnålsstier.

Hvis du vil lese mer om området, sjekk ut artikkelen i Terrengsykkel fra 2018.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Krevende

Dette er turene for deg som er komfortabel med det aller meste av stisykling og terreng, inkludert stier med en del røtter og steiner. Du håndterer de aller fleste hindringer, både oppover og nedover.

Du må kunne sykle mellom 6 og 8 timer hver dag, over flere dager, i jevnt tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 1000 høydemeter hver dag.

(Levels: 6-7 skill level, 7-8 fitness level.)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo. Rendalen har ingen togforbindelse så på denne turen er det oppmøte med bil på Romenstad Gård som gjelder. Kjøreturen til Rendalen er en nydelig avstikker fra riksveg 3, med idylliske sjøer og frodig landskap så sett gjerne av litt ekstra tid til å nyte bilturen. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer for de som ønsker å leie utstyr.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Emil Carlson
Guide stisykling 

Emil har syklet terreng siden 1992, og har fortsatt den samme brennende entusiasmen for smale stier og store naturopplevelser. Han er tidligere utforsyklist med et par NM-titler i bagasjen, og trives aller best når terrenget bikker nedover, men enten det er snakk om en 8 timers fjelltur, eller lek på pumptracken er sjansen er god for at du vil finne mannen med et smil om munnen.

Emil har lang erfaring med å holde teknikkurs for så vel erfarne terrengsyklister som nybegynnere. Som tidligere konkurransesyklist, og nå psykolog i sitt daglige virke er han særlig opptatt av hvordan man kan finne, og holde på gleden i syklingen, uansett hvilket ambisjonsnivå man måtte ha.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen.

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
8500,- NOK