Drømmehelg i Alvdal

Topp sommeren med en drømmehelg for par i Alvdal!

Om Turen

Denne turen kombinerer fjellsykling av ypperste sort, storslåtte nedkjøringer, lokale smaker og unike overnattinger på Baugsberget Fjelltopphytter. Totalt er det tre hytter og hyttene er perfekte for par, og vi har satt opp denne turen som en tur for aktive par som er på utkikk etter unike opplevelser.

Datoer 2024:

TBD

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 6 personer
 • VARIGHET
  3 dager
 • Pris
  7500 NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guidet tur med Urørt i 2 dager
 • To overnattinger på Baugsberget Fjelltopphytter
 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • All transport ifm sykling
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Vi møtes i Alvdal sentrum hvor vi tar dere med opp til Baugsberget Fjelltopphytter som blir vår base for helgen. Vi får skyss nesten til topps og sykler ned til hyttene, hvor storslått utsikt og lokale smaker venter!

Dag 2:

Vi setter oss på sykkelen rett fra hyttedøra, og starter dagen med en helt nydelig nedkjøring tilbake til dalen. Ved bunnen av stien får vi transport opp til Haustdalen, et eldorado for stisykling i Alvdal Vestfjell. Her blir det lange, nydelige nedkjøringer, topptur, høyfjellsstier og setergrender før vi får en nedkjøring helt tilbake til gårdstunet til Urørt Lodge. Der hopper vi inn i bilen og får transport tilbake til Baugsberget og avslutter dagen med stisykling helt fram til hytta og felles middag ute, mens vi nyter utsikten.

Dag 3:

Etter frokost får vi transport til Tronfjell hvor vi får bilskyss opp på Norges nest høyeste bilvei. Vi stopper på 1300 meter, og derifra har vi 800 høydemeter med fantastiske stier ned igjen til dalen. Turen avsluttes i Alvdal sentrum, hvor vi takker av etter en minnerik helg.

Har du spørsmål eller ønsker mer informasjon, ikke nøl med å ta kontakt med oss på audun@urortskiogsykkel.no

Området

Stisykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Stisyklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjellssykling og bårnålsstier. Fjellområdene er som skapt for sykling, med fjell som er akkurat passe bratt til fantastisk nedoversykling, men samtidig slakke nok til at de fleste toppene kan nås fra sykkelsetet. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre stier og forholdsvis lite myrområder, og klopping. I tillegg finner du Tronfjell, med Norges nest høyeste bilvei i Alvdal, som gir et unikt utgangspunkt for nedoversykling. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste stiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt stinettverk i fjellområdene.

I 2019 hadde vi besøk av Stipatruljen fra Terrengsykkel og vi fikk vist frem den fantastiske syklingen Alvdal har å by på. Se hele episoden her!

I 2018 guidet vi magasinet Terrengsykkel på en drømmetur i vårt nærområde. Les mer om den turen her.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som har god kontroll på sykkelen på forholdsvis tekniske stier. Du kan håndtere hindringer som røtter og steiner opp til 10-12 cm høye, og du synes det er greit å sykle sti oppover med litt utfordringer og hindringer.

Du må kunne sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Du håndterer klatringer med sykling på inntil 600 høydemeter hver dag.

(Levels: 5-6 skill level, 4-6 fitness level)

Se referanse-skjema for vanskelighetsgrad her.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anbefaler vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er det mulighet for togkorrespondanse til og fra Hjerkinn fra både Trondheim og Oslo. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer for de som ønsker å leie utstyr. For de som kommer med bil ligger Kvebergsøya Gård midt mellom Oslo og Trondheim og man kan kjøre enten E6 eller rv3. For de som har tid vil vi på det sterkeste anbefale å kjøre nasjonal turistveg Rondane!

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi anbefaler fulldempet stisykkel på alle våre turer, og vi har utleiesykler  som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som stisykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller eksotiske destinasjoner som Georgia er Audun klar til å ta deg med på de beste stiene tilpasset ditt nivå.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen.

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Tilbake til startsida
7500 NOK