Fra_seter_til_spa_urørt_ski_og_sykkeleventyr
fra_seter_til_spa_savalen
bike_and_train_fra_alvdal_til_ringebu

Bike and train fra seter til spa

En unik helgetur med fantastiske sykkel-, mat- og kulturopplevelser.

Om Turen

Fra seter til spa er en unik helgetur med fantastiske sykkel-, mat- og kulturopplevelser. Turen går fra setergrend til setergrend i Rondanes bakgård, og avsluttes på Savalen Fjellhotell og Spa med en velfortjent dupp i spa-bassenget!

 • NIVÅ
  Middels
 • GRUPPESTØRRELSE
  4 - 10 personer
 • VARIGHET
  5 dager
 • Pris
  13500,- NOK
 • Inkludert i prisen:
 • Guide i fire dager
 • Totalt fire overnattinger

 • Alle måltider (ekskl. drikke)
 • Utleiesykkel med hjelm
 • All transport ifm sykling
 • Bagasjetransport
 • Program
 • Området
 • Praktisk info

Program

Dag 1:

Ved ankomst henter vi dere på Alvdal stasjon og frakter dere inn til Gjermundshaugvangen i Alvdal. Gjermundshaugvangen er en tradisjonell seter i Haustdalen, som er en av Norges mest aktive seterdaler. På det meste var det 40 aktive setrer i dette området. Ved ankomst får vi servert tradisjonell seterkost, og får en god natts søvn i frisk fjelluft!

Dag 2:

Etter en solid seterfrokost tar vi en gjennomgang av utlevert utstyr, tilpasser sykler og legger ut på første sykkeletappe. Denne dagen følger vi ferdselsveiene etter gruvedriften, og sykler i nærheten av den gamle taubanen som gikk fra Folldal Gruver til Alvdal frem til 1969. Vi avslutter sykkelturen med fantastisk nedoversykling ned til Kvebergøya Gård i Folldal. Kvebergsøya er en ærverdig gårdsovernatting hvor vi får servert treretters middag av lokale råvarer.

Dag 3:

Vi starter dagen med transport opp til topp-punktet på Einunndalen i nord. Einunndalen er en av de mest kjente seterdalene i området, og vi har en fantastisk sykkeltur foran oss der vi sykler dalen på langs i vakre høyfjellsomgivelser. Vi skal overnatte på idylliske Romsdalssetra, som ligger rett ved elva Einunna. Her serveres svært kortreist seterkost, hvor stort sett alt er laget fra råvarer på setra.

Dag 4:

Vi har nok en hel dag med høyfjellssykling foran oss da vi skal sykle langs gamle seterveier fra Einunndalen over til Rødalen, i gruvehistoriens fotspor. Store reinlavskledde daler og fjell suppleres med idylliske fjellvann der vi sykler Rødalen på langs. Vel fremme på Savalen Fjellhotell og spa avslutter vi dagen med en forfriskende dupp i spa-bassenget og panoramautsikt over innsjøen Savalen. På kvelden serveres det en nydelig middag basert på lokale råvarer.

Dag 5:

På den siste dagen sykler vi på grusveier og seterveier langs den flotte innsjøen Savalen. Vi sykler gjennom flotte setervanger der vi beveger oss gjennom kulturlandskapet tilbake til Alvdal. Turen avsluttes tidlig ettermiddag så alle rekker toget hjem til sitt i god tid på søndag kveld.

Området

Sykling i Alvdal, Folldal og Tynset

De fleste av turene våre går i det fantastiske landskapet i nabo-områdene til Rondane. Syklingen i Alvdal, Folldal og Tynset kjennetegnes ved en unik kombinasjon av høyfjell og skog. Fjellområdene er som skapt for sykling, med forholdsvis slakke fjell og vide daler. Klimatisk er området blant de tørreste i Norge, godt beskyttet av både Rondane og Jotunheimen. For syklingen vil det bety stort sett tørre veier og forholdsvis lite myrområder. Området er også et av Norges mest aktive seterlandskap, og de fleste veiene vi bruker er gamle ferdselsveier til setrene i fjellet. I tillegg har det vært utstrakt gruvevirksomhet, spesielt i Folldal og Tynset, og dette gir et helt unikt veinettverk i fjellområdene.

Praktisk info

Vanskelighetsgrad

Middels

Dette er turene for deg som kan sykle mellom 4 og 6 timer hver dag, over flere dager, i moderat tempo med noen pauser. Dagsetappene vil være mellom 25 og 45 km, avhengig av høydeprofil på etappene.

Transport

Områdene hvor vi arrangerer turer ligger midt mellom Trondheim og Oslo, og med nærheten til både Rørosbanen og Dovrebanen anmoder vi alle om å velge det grønne alternativet og ta toget! På denne turen er oppmøtested på Alvdal, med mulighet for togkorrespondanse på Rørosbanen fra både Trondheim og Oslo. Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer og på denne turen tilbyr vi både el-sykler og vanlige sykler. For de som kommer med bil ligger Alvdal sentralt plassert langs rv3 i Østerdalen.

Overnatting

All overnatting er i utgangspunktet i dobbeltrom. Noen netter når vi overnatter på setrer og gårdsovernatting vil det kunnne forekomme flermannsrom. Dersom man ønsker enkeltrom vil det kunne tilkomme tillegg i prisen.

Utstyr

Vi har utleiesykler som er spesielt valgt ut for turene vi arrangerer, og på denne turen tilbyr vi både el-sykkel og vanlige sykler. Vi sender ut forslag til pakkliste til hver tur. Pakklisten er veiledende, og ikke en fullstendig liste. Urørt ski og sykkeleventyr AS tar ikke ansvar for evt feil, mangler eller trykkfeil i pakklister.

Betaling og vilkår

Ved bestilling vil det bli utsendt en faktura på et depositum, tilsvarende 30 % av den totale prisen for turen. Sluttfaktura med endelig betaling har forfall 60 dager før turen starter. Avtalen mellom partene er ikke bindende før minimum depositum er betalt. Klikk her for å lese vilkår og betingelser for deltakelse og påmelding.

Guider

Audun Jøstensen Lutnæs
NMIG-sertifisert guide stisykling og daglig leder

Audun brenner for å ta med grupper på ekte eventyr i fjellet, og spesielt godt gjemte perler i urørte naturområder. Gjennom Urørt ski- og sykkeleventyr og Svaneti Backcountry har han organisert turer til Svaneti siden 2013, og han har førstehåndskunnskap om både skikjøring, kultur og lokale partnere i området.

Som sykkelguide trives han aller best på høyfjellet. Om det er på Tronfjell hjemme i Alvdal, i Alvdal Vestfjell og nabo-områdene til Rondane, eller i omlandet rundt Røros er Audun klar til å ta deg med på de beste sykkelturene tilpasset ditt nivå. Han har også inngående kunnskap om regionens historie og kultur.

Vær og vind

Til tross for at våre turer går i noen av Norges tørreste områder, inkluderer likevel alle våre turer lengre eller kortere etapper på høyfjellet. Vi henstiller alle våre deltakere om å være forberedt på at man kan oppleve alt slags vær og alle sesonger, også midt på sommeren. Følg anvisninger fra guide på tur, og bruk forslag til pakklister som veiledning for å få best mulig utbytte av turen.

Urørt ski- og sykkeleventyr AS er medlem i Reisegarantifondet

Bestill nå

Tilbake til startsida
13500,- NOK